banner333

banner309

İngilizce Kelimeleri Ezberlemenin Özel Yöntemi konusarakogren.com'da!

İngilizce Kelimeleri Ezberlemenin Özel Yöntemi konusarakogren.com'da!

Güncel 14.06.2016, 21:17 14.06.2016, 21:18
İngilizce Kelimeleri Ezberlemenin Özel Yöntemi konusarakogren.com'da!
banner400

 Artık yaşamımızın pek çok alanında İngilizce kelimeler, cümleler ya da açıklamalarla karşılayabiliyoruz. Anlamını bilmediğimiz her söze karşı yabancı durumundayız. Bu nedenle İngilizce eğitimi farklı statülere sahip her birey için adeta bir gerekliliktir. En basitinden sosyal medya hesapları üzerinden İngilizce nick kullanımlarında dahi yabancı kaldığınızda karşınızdakinin profili hakkında bilgi sahibi olmayabilirsiniz. Bu alanda  kullanabilir ve öğrendiğiniz her İngilizce Nick ile birlikte yeni birini tanıma imkânı elde edebilirisiniz. Sosyal medya çok geniş bir alandır. Bu alan içerisinde kendinize yer edinebilmek için İngilizce nickler seçebilirsiniz. Bunlardan bazıları Leadsoldiers- kurşun asker, Insomnia- uykusuzluk, sunset- gün batımı, silentdeath- sessiz ölüm gibi çeşitler sayılabilir. Bu tip İngilizce nicklerin sayılarını artırabilir, bu şekilde çoğaltabilirsiniz.



İngilizce eğitimlerinde esas dil öğrenmeyi sevmektir. Eğlenerek çok daha verimli çalışmalar elde edebilir ve her alanda çok daha pratik başarılar elde edebilirsiniz. İlköğretim aşamasından itibaren çocuklara şarkılarla ve oyunlarla öğretilmeye çalışılan İngilizce, biraz daha yüksek sınıflarda yerini sıkıcı bir teorik kısmına bırakabiliyor. Ancak derslerin eğlenceli geçmesi için daha idealist öğretmenlerin espriler yaparak öğrencilerin bu dersleri sevmelerini sağlayabildikleri görülüyor. Hepimizin öğrenciliğinde sınıfında espri kabiliyeti yüksek arkadaşları vardır. Hatta bazıları işi öylesine abartır ki dersin işlenmesi bile mümkün olmaz. Bu alanda  konu bütünlüğü sağlamaktadır. Present perfect tense konusunu anlatan öğretmene, sivri zekalı bir öğrencinin hocam bu zaman mükemmel bir zaman mı niye perfect diyoruz, şeklinde çıkışı gülümseme ile karşılaşılabilir. Bazı zamanlar dozunda olan bu espriler tüm sınıfı gülümsetebilirken, bazı zaman aşırı kaçan bu sohbetler öğretmenlerin canını hayli fazla sıkabiliyor. Bu durumun temelinde klasik eğitimde sıkılan öğrenciler gelmektedir. Öğrencilerin daha aktif olarak derslere katılması ile bu tür durumlarla çok fazla karşılaşılmaz. Bu da ancak teoriye dayanan eğitim sisteminin yerine pratiğe dayalı eğitim sistemi gelerek olabilecektir.



En önemli konu başlığı ise kelime dağarcığınızın çok geniş olmasıdır. Bunun için sürekli hafızanıza yeni kelimeler eklemeli, hatta cümle içerisinde de kullanarak kendinizi sürekli bir gelişim içerisinde tutmanız gereklidir. Bu alanda  adresinde nasıl pratik bir şekilde kelime ezberlersiniz bulabilir, ayrıntıları ile okuyarak kelime ezberlemede kolaylıklar elde edebilirsiniz. İlk yöntem kelime ekleme yöntemi olmaktadır. Öğrendiğiniz yeni kelime üzerinde size bu kelimeyi hatırlayacak başka bir kelime ile kullanarak akılda kalıcılığınız sağlayabilirsiniz. İkinci metot ise cümle kurmadır. Öğrendiğiniz kelimelerin cümle içerisinde nasıl kullanıldığını bilmek çok önemlidir. Bu şekilde kelimelerin aklınızda kalması daha kolay olacaktır. Eş anlamlı kelimeleri birlikte ezberlemekte kolay bir metottur. Daha faydalı bir yöntem olarak yatmadan biraz önce ezberleyeceğiniz kelimelere göz gezdirmekte faydalı olacaktır. Ancak dil eğitimi süreklilik ister  bu nedenle bu metotları kullanmanın yanında bu kelimeleri sürekli kullanmakta gereklidir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48