banner333

banner309

Sigarayı Bırakana 2 Hafta Çay Bedava

Sigarayı bırakana 2 hafta boyunca çayı bedava verdi.

Gümüşhane 09.12.2017, 13:02
Sigarayı Bırakana 2 Hafta Çay Bedava
banner400

Gümüşhane’de ikamet eden Yaşar İlhan, işletme sahibi olduğu kıraathanesinde sigara kullanımını bırakan kişilere iki hafta boyunca ücretsiz çay servisi yaptı. İyi niyetlerle başlatılan “Bedava Çay” uygulaması bazı duyarsız vatandaşların yaşananları farklı yönlere çekmesi nedeniyle sonlandırıldı.

2016 yılında Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle hazırlanan Tütün Atlası Araştırması’nın sonuçlarına göre, Türkiye’de çalışan nüfusun yüzde 39’u işyerinde pasif içici çıktı. Bu oranla dünyada 8’inci sırada bulunan Türkiye’de, restoran ve evlerde, kapalı alanlardaki sigara yasağına rağmen pasif içicilik oranı yüzde 58’e kadar yükseldi.

Bu durumdan etkilenen ve farkındalık oluşturmak isteyen Gümüşhaneli Yaşar İlhan 2 hafta boyunca sigarayı bırakan müşterilerine ücretsiz çay verdi. Bedava çay vermeye devam etmek niyetinde olan İlhan, sigarayı bırakmak değil de ücretsiz çay içmek isteyenler yüzünden uygulamayı sonlandırmak durumunda kaldı.

2 Hafta Sonra Bitirdim

Yaşar İlhan: “Ülkemizde giderek artan, sigara tüketimini baz alarak bu uygulamayı sigara bıraktırmaya teşvik amacı ile başlattım. Özellikle kıraathane işletmelerinde, sigara tüketiminin fazla olması sonucu, pasif içiciler bu durumdan bir hayli rahatsızlık duymakta. Bundan dolayı kıraathane işletmesi sahibi olarak bir farkındalık yaratma amacı ile böyle bir süreci başlatma gereği duydum. Ancak, gelen müşterilerin konuya duyarsız kalmaları nedeniyle 2 hafta sonra uygulamayı bitirdim” dedi.

“Sigara Kelimesinden Tiksiniyorum”

Sigara kullanım yaşının düşüşüne dikkat çeken İlhan: “Sigara kelimesinden tiksiniyorum. Buraya gelen müşterilerim arasında, 14-15 yaşlarında gençlerin sigara içtiğini görmek beni fazlasıyla üzüyor. Bu olaya izleyici kalmak istemedim. Gelen genç, yaşlı herkesin sigarayı bıraktığı takdirde, ücretsiz hizmet sağlayıp, elimden geleni yapmak niyetindeydim. Ancak 2 hafta ile sınırlı kaldı. Bugün her birimiz çevremizde ya da televizyonlarda sigaranın zararlarını görmekteyiz. En yakınlarımız üzerinden bu olaya canlı tanıklık ediyoruz. Herkesi bu illetten kurtulmaya davet ediyorum. Pasif içicilerimizi ise bu olaya yeni bir boyut kazandırıp, teşvik etmek için tüm imkanlarını kullanmalarını rica ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49