banner333

banner309

Esnaf Caddenin Trafiğe Kapanmaması İçin Kampanya Başlattı

Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinin trafiğe kapatılma eğilimi esnafın imza kampanyası başlatmasına yol açtı.

Gümüşhane 27.04.2018, 11:30 27.04.2018, 08:59
Esnaf Caddenin Trafiğe Kapanmaması İçin Kampanya Başlattı
banner400

Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinin trafiğe kapatılma eğilimi esnafın imza kampanyası başlatmasına yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde il merkezindeki trafik karmaşasına son vermek için Vali Okay Memiş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapılan geniş kapsamlı toplantıda, Atatürk Caddesi’nin araç trafiğine kapatılması eğiliminin oluşması üzerine, caddede işyeri bulunan bazı esnaflar, Atatürk Caddesi’nin kapatılmaması yönünde imza kampanyası başlattı.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunmak istemeyen esnaf, Valilik Makamına verilmek üzere hazırladıkları dilekçede, 20 Nisan tarihinde yapılan toplantıya atıfta bulunularak cadde esnafının önemli bir bölümünün toplantıya katılamadığı kaydedildi. Caddelerin kapatılması halinde alışveriş noktasında kayıplarının olacağını ileri süren esnaflar, çift yönlü trafik ve tek taraflı parkomat uygulaması istedi.

Dilekçede konu ile ilgili şu ifadeler kullanıldı; “Valilik Toplantı Salonunda ilimiz Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’ndeki trafik akışı ile ilgili yeni düzenleme yapılacağı tartışılmış ve kesin kararı İl Trafik Komisyonunca verileceği belirtilmiştir. Söz konusu toplantıya esas konuyla doğrudan alakalı olan çarşı esnafının önemli bir kısmı duyum yetersizliğinden dolayı iştirak edememiştir. Biz, aşağıda imzası bulunan esnaflar bahse konu olan Atatürk Caddesi’nin ve Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılması durumunda alışveriş imkânlarımızın çok büyük bir zarar göreceğini komisyon kararı alınmadan önce makamınıza arz ederek mağdur edilmememizi diliyoruz. Esas görüşümüzü de şöyle arz etmek istiyoruz: Çift yönlü gidişli gelişli trafik akışı yolun bir tarafı ücretli parkomat sistemi olmasının daha isabetli olacağı kanaatindeyiz. Gereğini arz ederiz.”

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49