banner333

banner309

İnşaatta Dikkatsizlik Az Daha İki Cana Mal Oluyordu

İnşaatı devam eden TOKİ inşaatında dün yapılan patlatma sırasında iki işçi yararlandı.

Gümüşhane 27.04.2018, 13:30 27.04.2018, 08:59
İnşaatta Dikkatsizlik Az Daha İki Cana Mal Oluyordu
banner400

İnşaatı devam eden TOKİ inşaatında dün yapılan patlatma sırasında iki işçi yararlandı.

Gümüşhane Kent Merkezi Hasanbey Mahallesinde yapılmakta olan 528 konutluk TOKİ inşaatında dün yapılan patlatma işlemi sırasında kayalardan kopan parçalar inşaat işçilerinin üzerine yağdı. Kafasına kaya parçaları isabet eden iki işçi olay yerine gelen ambulans ile Gümüşhane Devlet Hastanesine götürüldü.

Edinilen bilgilere göre Gümüşhane Aktutan Köyü yolunun TOKİ İnşaat alanı içerisinde kalan bölümünde bulunan kayaların temizlenmesi için sürdürülen çalışmalar kapsamında dinamitle patlatma işlemi gerçekleştirildi.

Dün saat 15.00 gibi yapılan patlatma işlemi sırasında, patlatmanın etkileyebileceği düşünülen alanlardaki işçiler boşaltılarak çevrede güvenlik önlemi alındı. Yolların da trafiğe kapatıldığı patlatma işlemi emniyet görevlileri kontrolünde yapıldı.

Ancak patlatma sırasında kayadan kopan parçalar öngörülerin dışında olay yerinden uzak bir bölgede çalışmakta olan işçilerin üzerine yağdı. Kaya parçalarının isabet ettiği Saim Deniz ve Ercan Tekirbaş adlı iki işçi vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Çalışanların haber vermeleri üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan işçiler daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesine götürüldü.

Hastanede yapılan muayeneler sonrasında işçilerden Ercan Tekirbaş’ın sağlık durumu ile ilgili ciddi bir sorun görünmezken, Saim Deniz adlı işçide ise beyin kanaması olduğu, beyin cerrahı kontrolü altında tutulduğu öğrenildi.

Patlatmadan sorumlu kişiler ifadeleri alınmak üzere Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45