banner333

banner309

DOKAP Başkanlığı Gümüşhane'yi Unuttu Mu?

DOKAP Başkanlığı Gümüşhane'yi Unuttu Mu?

Gümüşhane 18.07.2014, 08:53 18.07.2014, 08:55
DOKAP Başkanlığı Gümüşhane'yi Unuttu Mu?
banner400
 2011 yılında Kalkınma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan “Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı” nın sorumlu olduğu illerden biri de Gümüşhane’dir.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’de, Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın görevi şöyle tanımlanmaktadır:

“Doğu Karadeniz Projesinin uygulamalarını yerinde koordine etmek ve bu kalkınma projelerinin uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle bu projelerin kapsadığı bölgelerin kalkınmasını hızlandırmak”

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın sorumlu olduğu iller ise Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon illeridir. Projenin yönetim merkezi Giresun’dur..
Stratejik öneme sahip DOKAP’ın  Gümüşhane sorumlusu da olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Ekrem Yüce; 30 Mart yerel yönetim seçimlerinde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Gümüşhane’nin yeni Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’i, görevine başlayalı 3,5 ay olmasına rağmen bugüne kadar ziyaret etmemiştir. 

Sayın Başkan Ekrem Yüce’nin, Belediye Başkanı Sayın Çimen’i ziyareti kişisel anlamda çok önemli bir olay değildir. Ama, görev anlamında çok önemlidir. Çünkü, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, kalkınma bağlamında Gümüşhane’den de sorumludur. Bu sorumluluk gereği olarak, ilin en önemli yerel yöneticisi olan Belediye Başkanını, ziyaret edip, yeni dönemde neler yapılacağı konusunda yeni başkanla görüşüp konuşacağı pek çok konu olmasına rağmen, 3,5 aydır böyle bir görüşme ve ziyaret gerçekleşmemiştir.

Basından ve DOKAP internet sitesinden öğrendiğimize göre, Sayın Yüce, Ordu’da yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz’a ise, seçimlerin bitişinden sadece 4 gün sonra, 3 Nisan 2014 tarihinde hayırlı olsun ziyaretine giderek, DOKAP açısından Ordu’ya yapılacak çalışmaları da bu ziyarette görüşmüştür.

Sayın Yüce’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyareti çok normal ve yerinde bir harekettir, ama başta Gümüşhane olmak üzere sorumluluk sahasındaki diğer belediye başkanlarını da ziyaret etmesi gerekirdi.

DOKAP’nın merkezinin Giresun olması, Gümüşhane’ye 3,5 aydır gelmemeyi gerektiriyorsa, biz Gümüşhaneliler olarak  DOKAP’nın merkezinin ve yönetim binasının Gümüşhane’ye alınmasını istiyoruz.
DOKAP gibi kalkınmada stratejik bir projenin yürütücüsü olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanının bölge ilerini sık sık gezip istişarelerde ve incelemelerde bulunması gerekir.
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bile yoğun mesaisine rağmen, seçimlerden sonra birkaç kez başkanları toplayıp görüşmeler yaptıktan sonra, bir bölge başkanının 3.5 ay gibi uzunca bir süre sorumluluk ilinin belediye başkanını ziyaret etmemesini açıkçası izahı kolay olmayan bir davranış olarak görüyorum.

Haber-analiz: Hasan PİR 
gumushanedenhaber.com

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48