banner333

banner309

Canlı: Bu tarihi fırsatı kaçırmayın’

Gümüşhane Eski Belediye Başkanı MHP Gümüşhane Milletvekili adayı Mustafa Canlı, Atatürk Stadyumu için yetkililere çağrıda bulundu

Gümüşhane 04.05.2015, 22:59 04.05.2015, 23:02
Canlı: Bu tarihi fırsatı kaçırmayın’
banner400

Atatürk Stadına yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde çalışmalara başlanan Gençlik Merkezi ve spor kompleksi inşaatı hakkında açıklamalarda bulunan eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı, projeyi gözden geçirmek için geç kalınmadığını söyledi.

Bina yapmak için her zaman yer bulunabileceğini, fakat şehrin merkezinde böyle bir arazinin bulunamayacağını belirten Canlı; Yetkililere sesleniyorum. Lütfen bu tarihi fırsatı kaçırmayın. 2 bin 76 metrekare gibi devasa bir inşaat alanı o araziye inşa edilirse yazık olacak. Kamuoyu hatırlayacaktır, Atatürk Stadyumu şahıs arazisi iken, 169 kişiden oluşan bir kooperatif kuruldu ve üzerine bina yapılmak istendi. Siyasi risk alarak bu 169 kişiyi karşımıza alıp betonlaşmaya izin vermedik. Daha sonra da kamulaştırıldı.  Yine o arazi Yüzme Havuzu içinde düşünülmüştü. Ona da biz karşı çıktık. Ne oldu, yüzme havuzu için yeni yer bulundu ve inşaatı bitmek üzere. Gençlik Merkezi için de yeni yer bulunabilir. Israrla bu proje yapılacak diyorsanız, o zaman projeyi tabana yaymayın. Gençlik Merkezi binasını iki kat değil, daraltarak 5-6 kat yapın” dedi.

Altı otopark, üstü gençlik merkezi ve spor donatıları olan tesisin yapımına itirazlarının olmadığını ifade eden Mustafa Canlı“İlk günden itibaren bizim tek itirazımız, devasa bir binanın o arazinin içine yapılacak olmasınadır. Bir başka ilden örnek alınan proje, aynen ilimizde uygulanmak isteniyor. Her ilin fiziki şartları farklıdır. İlimizde en büyük sıkıntı arazi sıkıntısıdır. Bu yüzden çok geç kalınmadan projenin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Atatürk Stadyumu ile ilgili kendilerinin de hazırladıkları bir proje olduğunu ve kabul görmesi durumunda projeyi yetkililerle paylaşabileceğini ifade eden Canlı“Önceliği yeşil ve yaşam alanı olan çok güzel bir projemiz var. Yetkililerimiz alternatif olarak düşünürlerse kendileriyle kamuoyunun da onaylayacağını düşündüğüm projeyi memnuniyetle paylaşabilirim. Hepimizin önceliği Gümüşhanedir. Bu olaya siyasi olarak bakmamamız gerekiyor. Çünkü söz konusu Gümüşhane ise, siyaset her zaman ikinci plandadır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48