banner333

banner309

4 Ayrı Bedende Yaşayacak

Vefat Eden Güvenlik Görevlisi Aktürk’ün Organları Hayat Verecek

Gümüşhane 16.04.2018, 10:04
4 Ayrı Bedende Yaşayacak
banner400

Gümüşhane’de güvenlik görevlisi olarak çalışan 39 yaşındaki Bayram Aktürk, beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Aktürk’ün organlarının, ailesi tarafından bağışlanması 4 ayrı bedene can verecek.

Devlet Su İşleri (DSİ) 223. Şube Müdürlüğünde güvenlik görevlisi olarak çalışan Aktürk, Salı günü akşam saatlerinde Bağlarbaşı Mahallesi’nde bir arkadaşına ait kafede çay içtikten sonra işe gitmek için ayağa kalktığı sırada yere yığıldı. Bölgeye gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Aktürk’ün beyin kanaması geçirdiği anlaşılınca hemen yoğun bakım servisine alındı. Burada uyutularak makineye bağlanan Aktürk, aradan geçen 48 saatlik süre içerisinde önceki akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Aktürk’ün organları da ailesi tarafından bağışlanması üzerine kalp, akciğer ve böbrekleri nakil bekleyenlere verilmek üzere İstanbul’dan dün hava yolu ile yola çıkan ekip, sis nedeniyle Trabzon Havalimanına iniş yapamadığı için, Erzincan Hava Limanına inmek zorunda kaldı.

Helikopterle Erzincan’dan Gümüşhane’ye gelen ekip Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Arif Atay’ın da katıldığı ameliyat sonucu bağışlanan organları aldı.

Aile Önemli Bir Karara İmza Attı”

Organların teslimatının ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Arif Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 39 yaşındaki Bayram Aktürk’ün 10 Nisan tarihinde yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle hastanenin acil servisine başvurduğunu belirterek, “ Acil servisteki değerlendirmesi ve ilk müdahalesinin yapılmasının ardından hızlı bir şeklide hastamız yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda takip edilirken 12 Nisan tarihinde saat 19.30 sularında doktorlarımız tarafından hastamızın beyin ölümünün gerçekleştiği kayıtlara geçti. Bunun üzerine bu süreçte ailesi önemli bir kararın altına imza attı. Bu acılı süreçlerinde önemli bir karar aldılar.  Hastanın organlarını bağışladılar” dedi.

“Gümüşhane’de Bir İlk Yaşandı”

Aktürk’ün organlarının ailesi tarafından bağışlanmasıyla birlikte Gümüşhane’de bir ilkin yaşandığını ifade eden Atay, “Aktürk’ün bağışlanan organlarının diğer illerde yaşayan hastalar için bir umut oldu. Hasta ailelerin umutları yeşerdi. Organ nakli yapılacak olan hastalarımız inşallah bundan sonraki süreçte iyileşirler. Organları bağışlanan böbrekleri Samsun’a, karaciğer, kalp ve akciğeri ise İstanbul’a yollandı. Doku ve organ nakli ekiplerimiz İstanbul’dan hızlı bir şekilde yola çıkarak ilimize geldiler. Başarılı bir operasyon sonucunda da Bayram beyin organlarını alıp hızlı bir şeklide İstanbul ve Samsun illerine gönderimi sağlandı” diye konuştu.

“Organ Bağışı İnşallah Hız Kazanacak”

Gümüşhane’de yaşanan bu ilkin örnek bir davranış olduğunu, bunun da organ bağışını hızlandıracağını umut ettiklerini dile getiren Atay, “Organ bağışları ile birlikte acı içindeki hastalarımıza umut olmak istiyoruz. Ailelerin vermiş olduğu karar çok önemli. Bayram beyin yakınlarının da acı içindeyken vermiş oldukları önemli karar, gerçekten çaresiz bekleyen hastalara umut oldular. Onlara teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Süreç Bizim İçin Zor Oldu”

Bayram Aktürk’ün eniştesi Ali Baki ise Bayram Aktürk’ün organlarının bağışlama sürecinin kendileri için zor bir süreç olduğunu kaydederek, “Çok acı çektik. Genç yaşta canımızı, kardeşimizi kaybettik. Ben insanlara şunu söylemek istiyorum. Herkesin başına her şey gelebilir. Empati kuranlar yalnızca her şeyin herkesin başına gelebileceğinin hesabını yapsınlar. Sosyal medyada olsun her türlü ortamda bunun bilinçli olarak anlatılması gerekiyor. Tamamen insani ve vicdanı duygularla buna karar verdik” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48