banner333

banner309

05.09.2014, 17:25

GÜMÜŞHANE İZLENİMLERİM

           Baştan şunu ifade etmek isterim bu yazım Gümüşhane yi kötlemek için yazılan bir yazı değildir. Aksine Gümüşhanemizin her konuda daha iyi anılmasını sağlamak için yazılan, bazı kesimlere sitem yazısıdır.

Bir buçuk ay mahalle mahalle, ev ev dolaştım 900 TL gibi uçuk bir rakama razı oldum ama kiralık bir tane daire bulamadım. Yok, 300-400 tl lik daireler 900- 1000 tl. Herkes mecburiyetten kiralıyor, ne yapsınlar. Eski apartmandan dönme Özel öğrenci yurtlarında, askeri usul koğuş sistemli yatakhanelerde, kalan öğrenciden kişi başı 600 Tl isterseniz olacağı bu. Öğrenci 600 Tl o yurtlara verene kadar 4 kişi bir araya gelir ev sahibinin bütün dayatmalarını göze alarak 250 şer TL ye bir apartman dairesi kiralar. Ve olan 2000 TL alan 2 çocuklu gariban memurla, 1000 TL alan 4 çocuklu gariban taşerön işcisine olur...

  Arabamla şehirde 2 dakika durmak için yer aradım park yeri bulamadım. Cenazemiz oldu hastanenin morgundan alıp cenaze aracına koyalım dedik ama kendi özel aracımızı park edecek bir park yeri bulamadık. Hastaneden 100 metre ileride bir petrol istasyonuna yakın bir yere bırakıp yürüme hastaneye geri döndük... 

Mordut denilen mevki ye doğru elma bahçelerinin yoğun olduğu alanlara imar verilmiş ki, tam bir rezalet. Harşit çayının kafası bir bozulursa giriş katların vay haline. Hadi tüm bunları düşünmeden imar verdiniz İnsan oraya imar verirken yeni bir cadde,  yeni bir şehir oluşturmanın planını yapmaz mı? Cumhuriyet caddesine alternatif bir cadde oluşturmaz mı?  Binaları bitişik nizam yapmışlar ama hiçbirinin dükkânı yok.   Sokaklar birbirine girmiş. Çevre düzenlemesi diye bir şey yok. İnsan yeni gelişmekte olan bir alan oluşturur da, şehir planlaması yapmaz mı? Yapmadılar işte. Hem elma bahçelerini mahvettiler,  hem de çok güzel bir şehir alanı yapabilecekken beton yığınları ile dolu bir alan oluşturdular.

 Üniversite desen oda hakeza, başlı başına bir sorun. Fakültelerin yolları Ağrı dağına çıkan yollardan daha dik. Yav bu şehirde hiç mi mimar yok, hiç mi şehir planlayıcısı yok.  Yeni kurulan ve yeni yeni yapılaşan bir kampüs alanı ancak bu kadar plansız yapılabilir. Buranın planını yapanlar acaba başka yerlerde üniversite görmemişler mi hiç. Yurt belli değil, lojman belli değil, Fakülte derslikleri belli değil her şey girmiş birbirine. Üniversitenin önündeki derme çatma eski bakkal tarzı dükkânlar zaten başlı başına Üniversitenin karizmayı çizmek için yeterli.

Sanayiye zaten hiç girme. Girersen pişman olursun. Hiçbir şeyin yedek parçası yok. Sanki Trabzon da hangi tamirciye gideceğini sormak için giriyorsun da onlar sana tarif ediyor.  

Pahalılık açısından başka bir ilde bunu fiyatı 20 tl burada niye 40 tl diye sorduğunuz da bizde bu, sen alsan da almasan da, ben bunu bu fiyata başkasına satacağım diyecek kadar minnetsiz esnafı var. O yüzdendir ki hafta sonu Gümüşhane de, ne kadar öğrenci, memur varsa  alışverişe Trabzon a kaçıyor. Haklılar mı? Haklılar bence.

Ama tüm bunlara rağmen yatağınıza yattığınızda çok rahat uyuyorsunuz. Tabi vicdanınızı rahatsız edecek bir iş yapmadıysanız o gün. Havasının çiğerlerinizi okşadığını hissediyorsunuz. Suyu biraz kireçli ama dinlendirerek içerseniz çok kaliteli. Bir markete gittiğinizde paranızı evde unutsanız da önemli değil sonra verirsin abi diyorlar. Çocuğuma bir şey olur mu ? Kaçırırlar mı, kaybolur mu diye endişe duymuyorsun çünkü herkes sizin çocuğunuzu kendi çocuğu gibi koruyor.  İnsani ilişkileri, komşulukları harika… 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48