banner333

banner309

26.09.2014, 10:22

BAŞKAN HAKLI, AMA...

Konu İŞKUR aracılığıyla Torul Belediyesinde çalışmak üzere işçi alımı. Bu alım için kriterler belirlenir müracaatlar yapılır ve sonuçlar açıklanır. Buraya kadar her şey normal. Gürültü buradan sonra kopar. Müracaat edenlerden ikisi İlçede var olan spor kulübünde futbolcu olarak çalışmak niyeti ile müracaat yapmıştır. Belediyede çalışmak niyeti ile değil. Belediyenin Yeni Başkanı da bunu haliyle kabul etmez. Bana belediyede çalıştırabileceğim, Halka hizmet götürebileceğim elemanlar lazım der ve 2 kişiye vetoyu koyar. İlçede partisiz  muhalifler ve partili muhalifler ayağa kalkar vay efendim bu kulüp yılların kulübü. Kulübün başarısı bizim dışa açılan penceremiz. Sen bizim başarılı olmamızı istemiyorsun. vs…vs…gibi eleştiriler…

 

Başta şunu belirteyim bende ilk duyduğumda içimden Başkan ne yapıyorsun dedim hatta eleştirel bile yaklaştım. Ama sonra düşündüm eğer bu kulüp başarılı olmak için uğraşıyorsa pekâlâ galip geldiği her müsabaka sonrasında TFF den azımsanamayacak bir miktar para alıyor. O halde çok çalışıp galip gelerek gelirlerini ve kariyerini üst düzeye çıkarabilir. Sonuçta bu guruplarda ki bütün takımlar belediye desteğiyle ayakta durmuyor.

 

Öte yandan Torul Belediyesinde sahada çalışacak elemana ihtiyaç var. Torul’da sokaklarda kaldırım taşı diye bir şey kalmamış. Her yer dökülüyor. Yağmur kaldırım taşlarını oymuş alttaki beton açığa çıkmış. Torul merkez köprüsünün üstünden geçerken alttan geçen Harşit çayına düşer miyiz diye korkuyor insanlar. Çünkü bugüne kadar altta ki asfalt kazınmadan üstüne hep yama yapıla yapıla neredeyse korkuluklarla aynı seviyeye gelmiş. Yine köprünün üzerinde yayalar için kaldırım diye bir şey kalmamış. Ara sokaklar patates tarlası olmuş, yıllardır bakan eden yok. Doğru dürüst kanalizasyon ve alt yapı sisteminin olmadığı tek ilçe herhalde Torul. Halka daha iyi hizmet götürebilmek ve sorunları daha hızlı çözmek için daha fazla çalışana ihtiyacı var İlçe Belediyesinin. Böyle küçük bir belediye için iki kişi çok önemli. Başkanda bunun bilincinde olduğundan duygusal davranma yerine gerçekci ve mantıklı davranmayı seçti.

 

Sonuç olarak Başkanın Belediye için İŞKUR destekli aldığı işçileri, futbolcu olarak çalıştırmama hakkı var. Çünkü zaman hızla ilerliyor ve Torul da yapılacak çok iş var. Hani bir reklamda vardı ya ''Çok çalışmam lazım çoooook''. Eğer 4 yılın sonunda Torul, Belediye olarak hala yerinde saymaya devam ederse, Yeni Başkan Eski başkanının yapamadıklarını yapamazsa, işte ozaman değil 2, keşke 11 futbolcuyuda Belediye kontenjanından alsaydım dersiniz ama iş işten geçer. İnşallah öyle bir durum olmaz ve Torulumuz geçmişte görmediği yatırımları bu dönemde görür İşte o sebeple Başkan haklı ama Torulda Eski Başkanın yapamadığı işleri yapması şartıyla.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45