banner333

banner309

Gümüşhane Lisesi Yenileniyor

Gümüşhane Valisi Memiş, Bu Yıldan Başlamak Üzere Tüm Okulların Yenileneceğini Söyledi.

Eğitim 15.02.2018, 09:00 15.02.2018, 00:29
Gümüşhane Lisesi Yenileniyor
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, ilçe merkezlerinde olduğu gibi Gümüşhane kent merkezine çağımıza uygun, modern ve çağdaş okulların yapılacağını söyledi. Vali Memiş, ilk yenilenecek okulun Gümüşhane Lisesi olacağını belirtti.
Vali Memiş, Gümüşhane merkez ilçe dışında Kelkit, Köse, Şiran, Kürtün ve Torul ilçelerinde gerek ilk gerek ortaokul gerekse lise düzeyindeki okulların günümüz şartlarına uygun, öğrencilerin rahat eğitim göreceği bir yapıda olduğunu ifade ederek, “Ancak il merkezimizdeki okullar 50-60 yıllık olup ömürlerini tamamlamış okullardı. Bu okullarımızı yenilemek için yapılan çalışmalar sonrası ilk olarak 60 yıldır bu ile hizmet veren Gümüşhane Lisesini yıkıp yerine günümüz koşullarında öğrencilerimize hizmet verecek, çağdaş ve modern bir okul yapacağız” dedi.

“Gümüşhane Lisesi Yıkılıyor”
Gümüşhane Lisesi’nin, Gümüşhane milli eğitim camiası için çok anlamlı bir okul olduğunu ifade eden Vali Memiş, şunları söyledi: “Bu kadim lisemiz yaklaşık 60 yıldır Gümüşhane eğitimine çok ciddi katkılar sağladı. Mezunları itibariyle çok başarılı öğrenciler yetiştirmiş bir okulumuz. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde devlet yatırımına teklif edilmesi ve yapılan bu teklifin kabul edilmesi sürecinden sonra Ocak ayının ilk haftasında yeni okulumuzun ihalesi yapılarak yüklenici firma ile yapım sözleşmesi imzalandı.”

“650 Günde Bitirilecek”
Vali Memiş, sözleşmenin imzalanmasının ardından Gümüşhane Lisesi’nin 650 gün içerisinde yapımının tamamlanacağını ifade ederek, “Yeni Gümüşhane Lisesi 24 derslikli, 200 kişilik pansiyonu olan, profesyonel maçlarında yapılabileceği spor salonu olacak. Yeni lise binamızın ihale bedeli yaklaşık 25 milyon liradır. Bu noktada emeği geçen Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş’a, Cumhurbaşkanı Danışmanı Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar’a, emeği geçen herkese ve Gümüşhane Lisesi’nden mezun olarak bizlere destek olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Öğrenciler 2 Okulda Eğitim Görüyor”
Gümüşhane Lisesi’nde şu anda 320 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydeden Vali Memiş, şöyle devam etti: “Yeni bina yapılmasına yönelik olarak yarıyıl tatili sonrası okulumuzu boşalttık. Burada 9 ve 10’uncu sınıflarda öğrenim gören öğrencilerimizi Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi’ne, 11 ve 12’inci sınıf düzeyindeki öğrencilerimiz de hemen yanı başındaki Sosyal Bilimler Lisesi’ne aktardık. Öğrencilerimiz aynı bölge içerisinde olan yeni okullarında öğrenim görüyorlar”

Yeni Okullar Yapılacak”
Vali Memiş, “Gümüşhane Lisesi binasının yapımının tamamlanmasının ardından eğitim kampusu olarak düşünülen alanın birinci okulu Gümüşhane Lisesi olacak. Ardından Rehberlik Araştırma Merkezi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Atatürk Ortaokulu’na yönelik çalışmalarımız devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
Cafer aydurmuş 6 yıl önce
60 lı yıllarında inşaatında çalışmıştım şehrime hayırlı olsun almanya
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48