banner333

banner309

11.07.2011, 13:38

YİNE BİR FESTİVAL YAZISI

Her yazdığım yazı eksik bir yazıdır oysa. Ve her yazdığım yazıda asıl meramım satır aralarında buharlaşıp kaybolur. Her yazının sonunda, şunu da yazsaydım bunu da yazsaydım dediğimde iş işten geçmiş olurdu. Festival üzerine yazdığım yazıda böyleydi. Eksik bir yazıydı. Hayatta öyle değil mi, biraz eksik yaşarız ve birazda hayatın satır aralarını ıskalarız. Ve yaşıyoruz deriz. Ne kadar yaşamak denirse buna.
***
Her şeyin bir anlamı vardır ve o anlamdan uzak olan her şey yapmacıktır. Anlamından uzak yapılan her iş sunidir.
***
Futbol sadece futbol mudur? Ya da şöyle söyleyeyim festival sadece festival midir? İlk gençlik yıllarımı saymasam hiçbir takımı tutmadım. Bunu bir ayrıcalık olarak değil, oynanan oyundan zevk almadığım içindi. Ama Avrupa takımları maçlarını zevkle izlerim sözgelimi. Dünya kupası maçlarını izlerken futbol oyununun tadını alırım. Çünkü orada futbolun felsefesi vardır. Yani oyunun tüm kuralları ile futbol oynanıyor. İzlerken insanı mest ediyor futbol. Eğer, ruhunu verirsen yapılan işin zevki o kadar artar.
Bu yüzden olsa gerek, nedense Türk futbol takımlarında herhangi birini tutmak bana hep garip gelmişti. Çünkü içten içe samimiyetine inanmıyordum.
Bu cümleden olarak festival sadece festival midir? Bu işi yapanların emeğine saygı duymak bir yana, söylenecek o kadar çok şey var ki.
Öncelikle yapılacak festival Gümüşhane’nin ruhuna ve kimliğine uygun düşmeli. Ardından güzel konuşulacak işler yapılmalı. Tat bırakacak bir şeyler olmalı. İnsanlar tekrarını gelecek yıl sabırsızlıkla beklemeli. Ve en önemlisi,  Türkiye’de bulunan tüm Gümüşhaneli yurttaşların festival mevsiminde akın akın gelecekleri renkli görüntülere sahip olmalı.
Şunun şurasında festivale kaç gün kaldı. Kuşburnu ve köme/pestil festivaline.
Naçizane önerim şu, festivalde; flaş bir isim için harcanak para, halka pestil ve köme dağıtımı olarak gerçekleşsin. Bu festivalin ismi kuşburnu ve pestil festivaliyse halk bu festivalde, gönlünce kuşburnu suyu içebilsin ve gönlünce pestil ve kömesini yiyebilsin. Flaş bir isme bir saat için verilecek sponsor parası bu iş için harcanırsa festival adına daha anlamlı olacağını düşünüyorum.  Hatta sponsor firma hangisi ise onun adı ile dağıtılsın. Pestilciler birliğinin bu işe el atmayacaklarını, kendi adlarına yapılacak böyle bir festivalde olmayacaklarını bildiğim için, bir şey demenin de anlamı yok.
Yazı bitecek ben yine meramımı anlatamayacağım galiba.
***
Sorun bizlerin hayata bakışı ile alakalı. Futbol sadece bir yansıma. Hayatın diğer veçhelerine baktığımızda da bu böyle. Yani bir işi o işin ruhundan ayrı düşünüp yapmaya çalışmak hata üstüne hata verir.
Festivale birde bu gözle bakın derim.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19