Mobil Uygulama Geliştirmek için Nereden Başlamalıyım?

Yaşam 27.06.2022, 23:17
Mobil Uygulama Geliştirmek için Nereden Başlamalıyım?

Mobil uygulama geliştirmeye başlamak günümüzde birçok kişinin ve işletmenin tercihi olan bir alan haline gelmiştir. Mobil uygulamanın avantajlarının fazla olması ve sunduğu erişilebilirlik gibi seçeneklerden dolayı mobil uygulamalar sık sık tercih edilmeye başlandı. Mobil uygulamaların ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılması da kar etmeyi kolaylaştırır. Mobil uygulama geliştirme kurumsal yazılım geliştiren firmalar tarafından da verilen bir hizmettir.

 Bu alanda şirketlerden ya da doğrudan yazılımcı olan kişilerden hizmet almak mümkündür. Mobil uygulama geliştirirken aynı zamanda hangi işletim sistemine göre çalışma yapılacağının da bilinmesi gerekir. Android işletim sistemi ve IOS işletim sisteminin yanı sıra her işletim sistemi ile uyumlu olan mobil uygulamalar da yapılabilmektedir.

Mobil Uygulamaların Avantajları Nelerdir?

Mobil uygulamaların yararları oldukça yüksektir. Mobil uygulamalar, tüketicilerin en kolay ulaştığı unsurlar arasında bulunur. Mobil uygulamaların geliştirilmesi ile birçok şirket, hedef kitlesine daha kolay ulaşabilmektedir. Mobil uygulamaların avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Hedef kitleye daha kolay ulaşılır.
  • Bilgisayardan erişim sağlandığı için her yerde kullanılabilir
  • Çevrim dışı çalışan mobil uygulama yaratmak daha avantajlıdır ve internet olmadığında da kullanılır.
  • İnsanlara ulaşma noktasında bir araç olarak kullanılabilir.
  • İhtiyaç tespiti için iyi birer araçlardır.

Eclipse ile Mobil Uygulama Geliştirme

Eclipse – Android Studio ile mobil uygulama geliştirmek mümkündür. Android için mobil uygulama geliştirilmek isteniyor ise temel entegrasyonların kullanılması gerekir. Bu entegre sistemlerinden biri IDE’dir. Eclipse de bu yöntemlerin içerisinde yer alır. Uygulamanın kullanım amacına göre Eclipse Android Studio’da yaratım sürecine dahil edilir. Mobil uygulama geliştirme aşamasında çoğunlukla bu araçlar tercih edilir.

ADB ile Mobil Uygulama Geliştirme

ADB ile mobil uygulama geliştirmek mümkündür. Mobil uygulama geliştirme aşamasında kullanılacak olan bir araçtır. Özellikle dokümantasyon yapılması için kullanılan bir platformdur. Farklı programlar ile entegreli olarak da çalışabilmesi uygulamayı daha popüler bir hale getirmiştir. Mobil uygulama geliştirmek isteyen kişiler rahatlıkla bu tarz araçları tercih edebilmektedir. Bilgisayar üzerinden kullanılabilecek olan bu araçların kullanılması için belirli bir deneyim gerekir.

Google ile Mobil Uygulama Geliştirme

Google mobil uygulama geliştirme noktasında da çoğu kişiye destek olmaktadır. Google ile mobil uygulama geliştirmek için birçok farklı altyapı desteği bulunur. Google’nin sunduğu bu avantajlardan yararlanmak için tasarım esaslarına ve Google servislere aşina olmak gerekir. Bu aşinalığı sağlamak için ise uygulamayı hazırlamadan önce rehberlik süreçlerinden destek almak mümkündür. Google, mobil uygulama geliştiricileri için özel imkanlar da hazırlamıştır.

Android Design Guidelines ile uygulama için tasarıma ağırlık verilirken bir yandan da animasyonlar hazırlanabilmektedir. Mobil uygulama geliştirme konusunda kendisini geliştirmek isteyenler birçok farklı kaynaktan destek alabilirler. Destek alınabilecek olan bazı uygulama ve araçlar şunlardır:

  • GitHub
  • BitBucket
  • Vogella Git Tutorial
  • Material Design
  • Android Developer Guidelines
  • Android Debug Bridge

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46