banner333

banner309

14.01.2013, 18:39

Vatanperverler Sınıra, Dert İmralı’ya, Suç Fransa’ya



Dünya savaş ekonomisi kamuoyunda yıllardır süre gelen senaryolar artık açık, gizlenmeden, saman altından yürütülmeden alenen gerçekleştirilmeye başladı.
 
Yıllardır gelişmemiş ve gelişebilecek ülkelere demokrasi anlayışı altında götürülen hizmetleri duyduk, izledik, bir bakıma tanıklık ettik. Amaç bölge refahını ve ekonomisini geliştirmekti.  Ancak bölge halkının ekonomisi hariç bütün herkesin ekonomisi gelişirken konu olan bu ülkelerin refahı ve ekonomileri ellerinden alındı.

Refahın ve ekonomilerin gelişmesi için halkların eline silah tutuşturulup refahlarını aramaları ve ekonomilerini geliştirilmeleri istendi. Kimin ekonomisi gelişti kimin refahı arttı…

Maalesef ülkemizde bu ateş ekonomisinin büyük hasılatından pay alma eğiliminde bulundu. Bu heyecan ve gafletle Adana İncirlik üstünü Ortadoğu’ya açılan altın bir kapı gibi dünya ülkelerinin tahsisine sundu.  Ardından ise bugünkü Ortadoğu…
Neler kazanıldı veya neler kazanılacak bilemeyiz.  Ancak kaybedilen canlar, refahlar, ekonomiler gayet ortadadır. 

2013 yılının ilk ayına ise Türkiye ateş ekonomisinin maliyetlerine ve pazarına gebe kalarak girdi. Patriot diye isimlendirilen, İngilizce – Türkçe karşılığı VATANPERVER olan bu hava savunma sistemleri eşliğindeki askeri ekipman İncirliğe indirildi. 
Kurulması gerekir mi, talep edilmeli miydi, bizi mi savunacak, yoksa savunulması gerekenler mi var gibi soruların cevabıda havada kalmakta…

Önemli olan Türkiye İncirlik üstünü açmakla ekonomik kazanç mı sağladı yoksa zararlı mı çıktı. Bu durumda görünen ise VATANPERVER hava savunma sisteminin ve daha nice sebeplerle Türkiye kendini ateş ekonomisinin, dumanlı ve karanlık derinliklerine attı. 

Güneydoğu, Suriye sınırı illeri ticaret hayatı ne oldu. Suriye ithalat – ihracat hedefleri yerine hangi hedefler getirildi. Yıllardır kayıt dışı ekonomi ile sıkıntı çeken Türkiye bugünkü Suriye sınırından giren kayıt dışı nakdin kaydını ne yaptı, ne yapacak ….
Güneydoğu Anadolu ve Doğu illerinin sorunları tüm illeri etkilemiş durumda iken bunun çözümüne ne dereceden ve ne denli bakılması gündemi yeterince oyaladı. Ardından Vatanperverler sınıra gitti, bölge halkının sorunları ise İmralı’ya gitti. Paris’te yaşanan ölümler nedeniyle bu süreçten her nasıl oldu bilemem ama Fransa Devlet Başkanı da nasibini aldı.     




  
Yorumlar (1)
Eyyüp Gülap 11 yıl önce
Mevcut hükümet halihazır da tasarıyı görüşüyor bdp vekilleri konuşmayı bilmeyen vekiller tasarıya destekmi çıkıyor yoksa laf kalabalıgımı,hayalini kurdukları pembe hayallar boşuna çıkmalıdır.Ihracat ın durma noktasındayız ithalatın da patlama aşamasındayız ihracat beyanname sayımız aylık 1500 ithalat 4 katı neyse finansmanı kesmek için Pkkyı kökünden kazımaktır saygılar.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09