banner333

banner309

19.11.2019, 21:30

Ülkenin Hali !

Ülkenin  Hali  !

Son yıllarda 2 milyondan fazla çiftçinin arazisi ipoteklendi! Şehirden köylere yağ,yumurta, yoğurt ,ekmek vb götürülüyor. Kırsaldaki tarlalar ekilmiyor ve içleri ağaçlarla doldu, ülkenin çok yeri böyle... Yabancı ülkelerden saman ,et ,canlı hayvan, kağıt,kumaş ,fabrikasyon ürünleri ve aklınıza gelen her ürün ithal ediyoruz. İşsizlik hat safhada. Üniversite mezunları sokakta işsiz geziyor.Kapatılan onca fabrika yerine başka fabrikalar da açılmadı. Satılan milli kuruluşların parası da bitince bu ülkenin geleceği nasıl düze çıkacak , pek de bilen yok! Gelecek oldukça karanlık gözüküyor!

CEHALET

Cehalet hala kol geziyor. Kabakuvvet ,küfür hala revaçta ! Bu tiplere uymamak ,onların hizasına düşmemek için sabretmek ve sabırlı olup yutkunmak gerekiyor. İnsanlarla konuşmak ,anlaşmak pek de kolay değil. Herkes kendini illamı cihan ve çok haklı,akıllı zannediyor. Manacı gözüken de gözükmeyen de çıkar peşinde . Bizler yarı yolu geçtikte ,ülkenin çocukları,gelecek nesiller tehlike ile yüz yüze! Ülkemiz her yandan kuşatılmış ,içte güven denen bir şey kalmamış, hala bunları görememek çok acı!

1000 TL nin altında emekli maaşı olmadığını söyleyenlere nasıl gülünmez! Asgari ücret zaten 2.020 TL... Ev kirası,su,elektrik,doğal gaz, yiyecek ,içecek, giyim kuşam ,et,sebze -meyva , okul masrafları vb ...Nasıl geçim sağlanır! Bu adamlar halkla dalga geçmiyorlar mı? Daha çok da aç dolaşıp ,makarna ve çiçek yağına tav olanlar , birilerinin sizlerin sırtından bol keseden yaşamasını ne zaman anlayacaksınız? Geri zekalılar olmazsa uyanıklar bol keseden rahat yaşayamazlar, bu gerçek hayatın önemli bir kuralıdır! Düşünmelisiniz ve aklınızı kullanmalısınız!

POLİTİKALAR

Ülkemizin ; Milli Eğitim,Ticaret , Ekonomi , Sağlık gibi önemli alanlarda sürekli yapılan değişiklikler hep yanlış netice verdiğini görememek resmen  olumsuz bir handikap!

Suriye politikamız baştan beri yanlış , Kıbrıs politikamız tutarsız, ABD ile ilişkiler saat saat değişiyor , Rusya ile ilişkilere güvenmek mümkün değil.

Tarım bakanımız , kişi başına aylık et tüketimimiz kişi başına 15 kg diyor.Allah aşkına bizimle ,Türk halkı ile dalga mı geçiliyor acaba!

DİL İNKILABINA DAİR !

Adamlar hala  aynı kafa  ,hala ATATÜRK'e çamur atıyorlar. Bir diğerleri Atatürk'ü kullanmaya çalışıyorlar. Yok efendim dil devrimi ile insanlar okuma yazmayı sıfırlamış. O zaman temele inelim, o kafada olanlar Arap ve Fars karışımı bir dil ile Göktürk alfabesini ortadan kaldırdılar,asıl dil kırgını orada oldu. Benim köyümde dil inkılabından önce okuma yazma bilen bir kişi yoktu. Hemen hemen de tüm kırsal kesim böyle. Şehirlerde belli kişiler okuma yazma bilirlerdi. Saray  karma bir dil (Arapça -Farsça-bazı Türkçe kelimeler) kullanırken ,halk bu dili anlamazdı. Ninem köyde ,Anadolu da Türkçe konuşurken ,Araplaşmaya çalışanları, Osmanlıca denilen karma dili kullananları zerrece anlamıyordu. Karaman Oğlu Mehmet Bey, milleti cahil bırakan bu Fars Arap karışımı dilden o kadar nefret etti ki, yayınladığı kanun biçimindeki bildiriyi gerçekleştirdi.'' Bundan böyle Sarayda ,dergahta, barigahta Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır vs '' derken şimdi hala bu Arap dil emperyalistlerinin Türk düşmanlığı şu zamanda yine alev alev devam ediyor !!!

Bu önemli; Atatürk dil İnkılabını yapmasa idi sıfırın altındaki cehalete bugün hala devam ediliyordu.

Çünkü Osmanlıca; Farsça -Arapça- Türkçe kelimelerinin karışımı idi ve çok zordu, halkın anlaması mümkün değildi. Ve bugün ki adamlarda şimdi devletin bu kademelerinde asla olamayacaklardı. Daha ne istiyorsunuz Atatürk'ten !

Düşman uyandı da Türk uyanmadı,

Eğilsin de yüce dağlar eğilsin.

Sınırsız, hudutsuz yurtlar nerede?

Eyy Türk kendine gel,dostlar sevinsin !

Cevat   NAS

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59