banner333

banner309

Ağva da Tatil Keyfi Nasıl Çıkarılır?

Turizm 21.02.2023, 08:58
Ağva da Tatil Keyfi Nasıl Çıkarılır?
banner400

Tatil tüm insanların yaşamında var olan olguların başında geliyor. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için insanların belli aralıklar ile kendi tatil anlayışına uygun bir biçimde tatil yapması gerekiyor. Burada kimi zaman süre de önemli olmuyor. Özel bir yerde iki günlük kaçamak bir tatil bile insanlara çok iyi gelebiliyor. İşte özellikle İstanbul'da olanların ilk aklına gelen tatil yerlerinin başında Ağva geliyor. Biz de bu yazıda acaba bu kadar popüler olan bir yerleşim yerinde tatil keyfi nasıl çıkar sorusuna yanıt vereceğiz. Çünkü Ağva tatil keyfinin en iyi çıkarılacağı yerlerden bir tanesidir.

Ağva Bölgesine Genel Bakış

Ağva bilmeyenler için ifade etmek gerekir ise İstanbul ili Anadolu Yakasında olan Şile ilçesine bağlı olan bir sahil kasabasıdır. Kasaba Yeşilçay ve Göksu derelerinin tam ortasına kurulmuş olup tam anlamı ile şirin gözlerden uzak kendi halinde bir tatil bölgesidir. Karadeniz denizine de kıyısı olan bir yerleşim yeridir. Küçük şirin ama bir o kadar dingin ve huzur veren bir yerdir. Günümüzde birçok film ve dizide de plato olarak kullanılan bir yerleşim yeridir. Mavi ve yeşilin tüm tonları iç içe geçer.

Ağva'da Tatil'de Mutlaka Yapılması Gerekenler

Şimdi üstte verilen bu bilgilerden sonra şimdi dilerseniz ister uzun süreli ister kısa süreli olarak bölgeye gelmiş olursanız olun bu güzeller güzelli tatil kentinde yapılabilecek olanlara değinmek gerekir. Bu güzide sahil kasabasında her iki nehir kıyısında da bungalov tarzı ahşap gibi malzemelerden yapılan tamamen doğal bir yapısı olan konaklama yerleri vardır. Bu konaklama yerlerinin içinde adeta yok yoktur. Şömineli olan odalarda soğuk geçen günlerde ister tek başına, ister sevdiğiniz kişi ile şöminenin tadını çıkarıp romantik anlar yaşayabilirsiniz. Bu bile nehir sesi ve dinginliği içinde tatil yapmak için kente gelmek için başlı başına bir nedendir.

Her iki nehirde de kano ile gezmek tatil keyfi denilince akla ilk gelenler arasında yer alır. Nehir kenarında kuş sesleri ile kahvaltı yapmanın keyfi de bir başkadır. Kilimli Koyunda denize girilebilir, meşhur Kadırga Koyu kenarında piknik yapabilir, uzun sessiz yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz.

Her Mevsim'de Tatil Yapma Keyfi

Ağva otellerinde her mevsim insanların tek başına bile gelip keyifle vakit geçirebileceği ılıman iklim süren her mevsiminde farklı güzellikleri olan bir kenttir. Kente hangi mevsim gelinirse gelinsin balık restoranlarında bölgeye özgü pişirilen balıkları yemek gerektiği unutulmamalıdır. Kano tercih etmeyenler ya da başka bir şey denemek isteyenler için bir diğer tercih yine her mevsim deniz bisikletine binilebilmesidir. Yaz aylarında plajlara gidilebilir. Kış aylarında nehire bakara düşler kurup tatil keyfi çıkabilir. Dönüşte ise anısı kalsın diye yöresel ürünler satın alınabilir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38