banner333

banner309

Adana’da Oto Kiralama Hizmeti

Tatil ve seyahat etmeyi seviyorsunuz? ve artık Adana’yı keşfetmenin sırası geldi diye düşünüyorsanız sizler için Adana’da bir gün nasıl geçer anlatmak istedik.

Turizm 02.09.2020, 12:58 02.09.2020, 13:01
Adana’da Oto Kiralama Hizmeti
banner400

Tatil ve seyahat etmeyi seviyorsunuz? ve artık Adana’yı keşfetmenin sırası geldi diye düşünüyorsanız sizler için Adana’da bir gün nasıl geçer anlatmak istedik. Adana şehri ülkemizin altıncı büyük şehri olmakla beraber 3000 yılı aşkın bir tarihi vardır. Çukurova deltasının merkezi olan şehir tarihi yapısı dışında ülkemizin en meşhur tarım alanıdır. Adana oto kiralama firması olarak sizlere bulunduğumuz şehri, gezilecek yerlerini ve tarihi konusunda bilgi vermek istiyoruz. İlk bilinen adı ile Adanya sonrasında Adanus ve Kilikya olarak anılmıştır. Birçok devlet ve imparatorluğun hüküm sürdüğü topraklarımızda Hitit imparatorluğu, Kilikya Ermeni devleti, Roma imparatorluğu ve Osmanlı imparatorluğunun tarihi yapıları ile karşılaşmak mümkündür. Cumhuriyet döneminde Çukurova deltası tarım ve sanayi konusunda ülkenin gelişiminde önemli bir yer almıştır. Şehrin logosunda bunu belirten meşhur Adana pamuğu bulunmaktadır. Şehrin sembolleri arasında yer alan Taşköprü faal olarak kullanılan dünyanın sayılı tarihi köprülerinden birisidir. Adana şehri içerisinde baraj gölü ve şehri ikiye ayıran Seyhan nehri bulunmaktadır. Adana havalimanı Şakirpaşa adı ile (ADA) Seyhan ilçesinde şehrin içinde bir havaalanıdır. AdanaRentACar merkez ofisimizi de içerisinde barındıran havalimanı sivil uçuşlara yönelik olarak hizmet vermektedir. Mersin, Hatay ve Osmaniye illerine gelen misafirlerine de hizmet veren bölgesel bir havaalanı konumundadır. Şehrimiz hakkında bu kısa bilgilerden sonra gelin beraber bu güzide ili gezmeye başlayalım.

Adana’da gezilecek yerleri sıralamak gerekirse;

  • Tarihi Taşköprü
  • Etnografya Müzesi
  • Arkeoloji Müzesi
  • Atatürk Evi Müzesi
  • Bebekli Kilise
  • Adana Bedesteni
  • Tarihi Büyük Saat
  • Sinema Müzesi
  • Yağ Camii, Ulu Camii ve Hacı Sabancı Merkez Camii
  • Tarihi Kazancılar Çarşısı
  • Akkapı Şeyh Cemil Nardalı Konağı

Tarihi Taşköprü

Roma imparatorluğu döneminde yapılan bu yapı günümüzde faal olarak kullanılmaya devam etmektedir. Şehrin iki merkez ilçesi olan Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlamaktadır. Bilinen ilk adı ile Justinianus Roma köprüsü dünyada kullanılan en eski köprü olarak bugün halen şehrin göz bebeğidir. Yapılışında 21 gözlü olmasına rağmen Seyhan nehrinin ıslahı sırasında 7 gözü kapatılarak 14 gözlü olarak şu an kullanılmaktadır. Adana oto kiralama firmaları da şehrin sembolünü kullanmakta hatta gelen misafirlerine önermektedir. Adana büyükşehir belediyesi logosunda ve Adana’nın logosunda yer alan Taşköprü şehre kültürel bir mirastır. Birçok farklı film, dizi ve hatta özel günlerde şehrin vatandaşlarına eşsiz manzarası ile hizmet vermiştir. AdanaRentACar olarak, araç kiralama hizmeti aldığınızda kolayca ulaşabileceğin bir noktada olan Taşköprü şehri gezmek için oluşturacağınız listede mutlaka olmalıdır.

Adana’da Bulunan Müzeler

Adana arkeoloji müzesi 1924 yılında kurularak şehrin içinde ve çevresinde bulunan arkeolojik kalıntıların sergilendiği bir yerdir. Müzede Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait İslami eserler ve en önemli olarak lahitler misafirlerinin gözde eserleridir. Adana, Mersin ve Osmaniye illerinde yapılan kazılarda çıkan arkeolojik eserleri bünyesinde bulunduran müze bölge tarihinin en ince ayrıntısına kadar gözler önüne sermektedir. Adana’ya geldiğinizde görmeniz gereken müzelerden birisi de Etnografya müzesidir. Etnografya eski adı ile eski müze bünyesinde Çukurova bölgesinde ve Toroslar’da yaşayan Yörüklere ait eserlerin sergilendiği müzedir. Etnografya müzesi vitrinler, panolar, Istar bölümü, Yörük çadırı ve Şark köşesi olmak üzere beş bölümde misafirlerine Adana’nın eşsiz geçmişi ve geçmişte yaşamış yöre halkını anlatmaktadır. Uzun yıllardır bölge olarak ülke genelinde hikayeleri ile merak uyandıran Adana birçok sanatçı yetiştirmiştir. Sinema müzesi kurulmasında önemli yer alan bu sanatçılar eserleri ve yapıtları ile Türk dizi ve film sektörüne damga vurmuştur. Bugün bile birçok diziye ev sahipliği yaptığı gibi yaşanmış hikayeleri ile filmlere konu olmaya devam eden bir şehirdir. Adana oto kiralama hizmeti alarak müzeleri gezdikten sonra Sinema müzesinde gördüğün mekanları ve bölgeleri kolayca gezebilirsiniz. Adana’nın yetiştirdiği sanatçıların içerisinde Abidin Dino, Orhan Kemal, Şener Şen, Menderes Sabancılar, Yılmaz Güney bilinen birçok önemli insan vardır. Sinema müzesinde Adana’da yaşamış bu önemli insanların ve çekilen filmlere eserler sizleri büyüleyecek.

Tarihi Büyük Saat

Adana’nın logosunun üçüncü sembolü olan Büyük Saat ülkemizin en yüksek saat kulesidir. Ziya Paşa ve Abidin Paşa tarafından yapılan kule günümüzde halen aktif olarak çalışmakta ve bölge esnafı tarafından kullanılmaktadır. Adana Büyük Saat kulesi şehrin merkezinde ve yine tarihi Kazancılar Çarşısı içerisinde yer almaktadır. Bir tarafından Ulu Camii bir tarafından Adana Bedesteni bulunmaktadır. Adana oto kiralama firmamızdan kiraladığınız aracı bırakarak hepsini kolayca gezebilir resim çekebilirsiniz. Ulu Camii bahçesinden Büyük Saat manzarası eşliğinde çay içebilirsiniz.

Adana Bebekli Kilisesi

Bebekli kilise ya da diğer adı ile Aziz Pavlus kilisesi Adana’nın merkezinde yer alan ve Meryem’in tunçtan yapılmış heykeline sahip İtalyan Katolik kilisedir. Halk arasından adının Bebekli kilise olarak anılmasına sebep Meryem’in heykelinin bebeğe benzetilmesidir. Günümüzde aktif olarak kullanılan kilise görülmeye değer bir noktadır. Birçok milleti içerisinde barındıran Adana farklı din ve mezheplerdeki insanların huzur içinde yaşadığı bir şehirdir.

Adana’da Gezilecek Camiiler

Adana oto kiralama hizmeti alarak şehri gezmeye başladınız ve şehrin tarihinde önemli yer alan İslami eserleri görmek için ilk durağınız Yağ Camii olmalıdır. 1500 yıllarının başında Ermeni Kilisesi olan yapı Ramazanoğlu Halil Bey’in emri ile camii olarak değiştirilmiştir. Kısa bir süre içerisine minare ve güzel bir avlu eklenmiştir. Selçuklu ve Memluk mimarisine sahip camii günümüzde halen faal olarak kullanılmakta olsan bir kültür mirasıdır. Yine Adana Ulu Camii Selçuklu mimarisine sahip ve Ramazanoğlu döneminde yapılan şehrin eşsiz bir parçasıdır. Hacı Sabancı Merkez Camii yapılasıya kadar şehrin en büyük camii olma özelliğini korumuştur. Ulu Camii ve külliyesi günümüze kadar taşınmış Adana için eşsiz bir eserdir. Yapıldığı günden bugüne kadar medrese bölümünde Adana tarihinde önemli izleri olan birçok kişiyi yetiştirmiştir. Ramazanoğlu Halil Bey, oğlu Mehmet Bey ve torunları ile birlikte Ulu Camii’nin güney doğusunda türbede yatmaktadır. Camii bahçesinde çay içebilir beklide Adana gezinizde küçük bir mola ile tarihi dokuyu hissetmek isteyebilirsiniz.

Adana’ya geldik nereye gittik?

Adana Akdeniz bölgesinin en doğusunda yer alan tarihi ve sosyolojik olarak farklı bir yaşam süren vatandaşları ile meşhur bir noktadır. AdanaRentACar firmamızın merkezi olan şehir çevresinde Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay ve Kayseri illeri bulunmaktadır. Peki bu şehre geldiğinde nereye gittik diye anlatmak istediğiniz noktalar nereler? Sizlere Adana gezisi için birkaç önerimiz oldu ve yine hızlıca şehrin diğer önemli gezilecek yerlerini anlatmak isteriz. İlk durak Kazancılar Çarşısı Adana’nın en eski çarşısı olan ve tarihi önemi yüksek çarşı Büyük Saat bölgesinde yer almaktadır. Adana bölgesinin en eski esnafları, yemek noktalarını içerisinde barındırır. Çarşı çevresinde Ulu Camii, Yağ Camii, Adana Bedesteni ve Büyük Saat bulunmaktadır. Şehrin ilk alışveriş merkezi olan Kazancılar çarşısında yöresel kıyafetler, bakır işlemler ve yöresel ürünler konusunda zengin bir habitata sahiptir. İkinci durak Merkez park ve Hacı Sabancı Merkez Camii, Seyhan nehri kenarında bulunan Merkez park küçük bir yürüyüş ve çay molası için ideal bir yerdir. Hacı Sabancı Merkez Camii, Merkez park içerisinde yer alan Balkanların ve Ortadoğu’nun en büyük camii olma özelliğini taşır. Klasik Osmanlı mimarisi ile 1995 yılında Sabancı ailesinin katkıları ile birlikte inşası tamamlanıp Adana halkına hizmet için açılmıştır.  Oto kiralama Adana olarak sizlere önerdiğimiz üçüncü durak ise Adnan Menderes caddesi göl kenarıdır. Cadde üzerinde birçok Bici Bici, çay ve salep satıcıları bulunmaktadır. Amerikan ve Sevgi adası ile baraj gölü manzarası eşliğinde şehre gelen misafirlerin görmesi gereken bir nokta olmuştur. Ayrıca sahilde yine bulunan kebapçıları deneyerek bir yemek molası verebilirsiniz.

Adana’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Adana oto kiralama şirketimiz sizlere bir gün içinde Adana turu yapmanız için gezilecek yerlerden bahsettik. Şimdi nerde ne yenir? Ne içilir? Gibi sorularınızın cevabı olarak birkaç önerimiz olacak. Adana deyince akla gelen ilk yemek Kebap ve Şırdan başı çekmektedir. Neredeyse her semt ve noktada kebapçı ya da şırdancı bulabilirsiniz. Yaz aylarında sıcak havanın etkisi ile yemek konusunda tedirgin olmanızı gerek yok Adana şehri yemekleri yöre halkı ve misafirleri için gayet lezzetli ve ucuz fiyatlıdır. Adana’da en iyi kebapçılarından birkaçını sıralamak gerekirse Hadırlı Restaurant, Eyvan Kebap, Kaburgacı Yaşar Usta, Elem Restaurant ve eski sanayi bölgesinde Kel Mahmut sayılabilir. Şırdan yemek için akşam saatlerini beklemeniz gereklidir. Şırdan Adana halkının gece tükettiği bir atıştırmalıktır ve meşhur olarak Şırdancı Bedo, Kudret ve Cumali ustadan yemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca bölgede tutulan su böreği Levent börekçilik, Lale börekçilik ve börekçi Rıza’dan yemenizi tavsiye ederiz. AdanaRentACar şirketimiz sizlere ayrıca birçok ünlünün de tercih ettiği Kazım Büfe’yi tavsiye eder. Kazım Büfe’de tost yerken taze sıkılmış meyve suları ya da meşhur olan lezzetleri olan Muzlu Süt içebilirsiniz.

Adana şehrine gelip bir gün içinde sizler için görebileceğiniz önemli noktaları derledik. Tabi ki şehir ve tarihi bu yerler ile kısıtlı değil lakin Adana oto kiralama hizmeti alıp aynı gün içinde sizlere keyifli zamanlar geçirip döndüğünüzde anlatacağınız bir hikayeye sahip olmanızı istedik. Adana ekonomi araç kiralama hizmeti alarak sizlere anlattığımız rotayı takip ederseniz çok fazla yakıt tüketimi de yapmadan bir şehri gezmiş olacaksınız. Adana rent a car filomuzda her bütçeye uygun kiralık araç olup, geniş gruplar ve aileler içinde minibüs kiralama gibi seçeneklerini de bünyesinde barındırmaktadır. Şehir içi ulaşımlarınızı kiralık bir araç ile yapmanız sizler için kolay ve konforlu bir tercih olacaktır. Dizel yakıtlı kiralık oto ya da minibüs ekonomik bir seyahat etmeniz için ilk tercihiniz olmasından dolayı geniş bir seçenek listemiz vardır. Adana oto kiralama firması olarak Şakirpaşa havalimanı merkezli ofisimiz sizler uçak ile geldiğiniz şehrimizi gezmek için en iyi başlangıç noktası olacaktır. 7/24 ücretsiz olarak kiralık aracınızı teslim alıp iade edebileceğiniz bir firma olan Adana oto kiralama seyahat danışmanları ile gezilerinize her zaman rehberlik etmeye hazırdır. Sonbahar ve İlkbahar döneminde şehir eşsiz bir güzelliğe sahip olmaktadır ve bu dönemlerde şehirde Portakal çiçeği festivali ve Lezzet festivali gibi iki büyük organizasyon yapılmaktadır. Sizlerde bu festival tarihlerinde Adana’yı gezmek isterseniz kiralık araç seçeneğinizi erken rezervasyon döneminde ayırın ucuz ulaşım fırsatını yakalayın. Adana oto kiralama şirketimiz sizlere Adana şehrini tanıtarak hem ulaşım hem de gezi planınız için en güzel önerileri sizlere ilettik.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37