banner333

banner309

Her Mevsim Güzel Saçlarla Mutlu Yaşamak

Havaların da ısınmasıyla sık sık duş almaya başlanır. Sıkça duş almak ihtiyaç olsa da hele de bu mevsimde, aslında saçlarımıza verdiğimiz büyük zarardır. Deniz, havuz gibi serinleme yöntemler sorunları arttıran diğer faktörlerdir.

Moda 02.09.2020, 13:02
Her Mevsim Güzel Saçlarla Mutlu Yaşamak
banner400

Havaların da ısınmasıyla sık sık duş almaya başlanır. Sıkça duş almak ihtiyaç olsa da hele de bu mevsimde, aslında saçlarımıza verdiğimiz büyük zarardır. Deniz, havuz gibi serinleme yöntemler sorunları arttıran diğer faktörlerdir. Her saç farklıdır ve bu yüzden de her bakım türü saçınıza gitmeyebilir. Kendi saçınıza yapacağınız özgün bir bakım oluşturmalısınız.

Saç Dökülmesi

Her mevsim geçişinde birçoğumuzun yaşadığı korkunç problemlerin başında gelen bir sorundur. İleri düzeyde dökülmede yer yer kelleşmelere yol açabilir. Bunun olması için mevsimsel saç dökülmesinin yıllarca azalmadan devam etmesi gerekiyor. Hemen saçlarım dökülüyor diye kelleşeceğinizi düşünmeyin. Saç problemleri için dünyanın en iyi markaları, en kaliteli ürünler için Saça Dair sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Saç dökülmesinin çözümü daha çok bitkiseldir. Saç dökülmesine karşı şampuanlara bakarsanız içinde bitki özleri barındırır. Bu tarz bitkisel şampuanlar kullanabilirsiniz. Eğer isterseniz kendi serumunuzu evde kendiniz de yapabilirsiniz. Zeytinyağının içine menekşe ufalamak bilinen bir çözümdür üstelik çok da etkilidir. Çay ağacı yağı veya lavanta yağıyla maske yapabilirsiniz. Bu yağları baharatçılardan temin etmek oldukça kolaydır.

Saçların Kırılması

Bu da bir diğer yaz problemidir. Suya soktukça çıtır çıtır kırılan saçların çözüm yolu daha az suya sokmak ve daha az güneşte durmaktır. Belki duş alırken kafaya takılan bir bone de çözüme yardımcı olabilir. Saçlarınızı her gün yıkamaktansa günaşrına indirebilirsiniz. Bir de saçlarınız mutlaka kestirmelisiniz. Kırıklar görünüşü de bozacaktır. Saçlarınız sağlıksız duracaktır. Daha sonra da argan yağı ile nemlendirmeye ve bakımına yardımcı olabilirsiniz.

Kepek

Yaz kış olan bu saç problemleri nem kaybetmekten olur. Yazın güneşle kaybedilen nem kışın soğuklardan dolayıdır. Kepeklenme aslında saç derisinin dökülmesidir. Bunun tek çözüm yolu saçı nemlendirmekten geçer. Zeytinyağı bal ve yumurtadan yapacağınız maskeyi haftalık uygulayarak mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Tüm bunların yanında sağlıklı beslenmeye de özen gösteriniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38