banner333

banner309

Gramı Altından Daha Kıymetli

Bal arısının en kıymetli ürünü tarlada kalıyor

Torul 24.03.2022, 08:22
Gramı Altından Daha Kıymetli
banner400

ALAREN (Alagon Arı Araştırma Enstitüsü) Türkiye’nin ilk ve tek bağımsız arı araştırma enstitüsüdür. Enstitümüz, bal arısının savunma sisteminin en etkili unsurlarından biri olan zehri; sağlık, gıda ve kozmetik alanında insanlığın hizmetine sunmaktadır.

Gümüşhane arı işletmelerine koloni başına 13bin TL ek kazanç sağlayacak.

Niteliğine ve kalitesine göre gramı 70$ ile 350$ dolar arasında değişen arı zehri yükselen arılık giderlerinde büyük katkı sağlayacak. 2022 yılı sezonunda yapılacak arı zehri hasadından arılık işletmelerimize koloni başına 13bin TL ek kazanç sağlanması öngörülmektedir.

PROGRAMA BAŞVURULAR TARIM VE ORMAN İL VE İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNDEN YAPILABİLECEK

Kamu, STK ve Özel Sektör İşbirliği ile yürütülmesi öngörülen programda; Sözleşmeli Arı Zehri Hasadı Programına, arılık işletmecilerimizin kolay ulaşımına olanak sağlanmasına yönelik, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerine gerekli talimatın verilmesi için Gümüşhane Valiliğine gerekli başvuru yapılmıştır.

Başvuru Programı

İlk başvuru tarihi

Son başvuru tarihi

Başvuru şekli

Başvuru yeri

Sözleşmeli Arı Zehri Hasadı

28 Mart 2022

11 Nisan 2022

Mesai saati bitimine kadar.

Başvuru dilekçesi

Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri

Fayda sahiplerine 240 saatlik özel ihtisas eğitimi verilecek

Sözleşme yapılan Arılık İşletmecilerine, 240 saatlik uluslararası geçerliliğe sahip; meslek etiği, iş sağlığı ve güvenliği, hijyen ve arı zehri hasadı özel ihtisas eğitimi verilecek. Başvuru yapmak isteyen arılık işletmecilerimizin dilekçeleri ekinde 1.350,00TL eğitim katkı payını; Alagon İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. adına, T.C. Ziraat Bankası TR5100 0100 0286 72918342 5001 IBAN numaralı hesaba yatırdıklarını gösterir dekontu beyan etmeleri gerekmektedir. Başvurular banka dekontu kayıtlarına göre işlem sırasına konulacaktır. Organik bölgelerde faaliyet gösteren arılık işletmelerin özel durumları bu işlem sırasından muaftır.

ORGANİK ARICILIK BÖLGELERİNDE APİAİR ÜNİTELERİ KURULACAKTIR.

Merkezi Torul İlçesi Gümüştuğ Köyü Yayıkçılar Mahallesinde bulunan ALAREN(Alagon Arı Araştırma Enstitüsü) bünyesinde Apiterapi hizmetinden vatandaşlarımız 01 Mayıs 2022 tarihinden itibaren yararlanabilecek olup; organik arılık bölgelerinde faaliyette bulunan işletmelerimizde apiair üniteleri kurularak faydalanıcılara kolay ulaşım imkânı sağlamakla birlikte; arılık işletmesine de ek kazanç imkânı yaratacaktır. Vatandaşlarımız; Alagon İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. adına, T.C. Ziraat Bankası TR5100 0100 0286 72918342 5001 IBAN numaralı hesabana 350,00TL rezervasyon ücretini; 01 Nisan-01 Mayıs tarihleri arasında yatırmak suretiyle ön kayıt yaptırabilirler; 01 Mayıs 2022 tarihi itibari ile apiterapi rezervasyon ücretleri 600,00TL den başlayacak olup bireyin ihtiyaçları doğrultusunda tedavinin mahiyetine göre ayrıca ücretlendirilecektir.

APİAİR NEDİR

Apiterapi, merkezinde arı zehrinin bulunduğu; bal, polen, propolis, arı sütü ve arı zehiri gibi ürünlerle yapılan tamamlayıcı tedavi uygulamalarıdır.

APİAİR ÜNİTESİ NEDİR

Bal arısı evi/kovanındaki atmosferin özel bir nebulizatör/hava aktarım cihazı yardımı ile faydalanıcı tarafından solunması işlemi ile tamamlayıcı tedavi uygulamasıdır.

Apiterapi ve apiterapinin bir birimi olan apiair tek başına bir iyileşme getirme olasılığının düşük olduğu bireyin genel sağlık durumu yaşam kalitesi ve kültürü ile doğrudan alakalıdır.

Tedavisine yardımcı olduğu hastlar

Bel-boyun fıtığı, Romatoid artrit, Donmuş omuz, Artrit(Eklem iltihabı), MS, Kronik ağrı sendromu, Karpal tünel sendromu, Menstrüel ağrılar, Astım gibi hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı uygulama olarak kullanılabilmekte olup; kanser ve sair hastalıkların tedavisi için araştırmalar devam etmektedir.

Bir GETAT(Geleneksel Tamamlayıcı Tıp) uygulaması olan Apiterapi programlarına başvuru öncesinde ilgili uzman doktor görüşü almadan başvuru yapılmamalıdır. Bu aşamada; uzman doktorun apiterapi eğitimi almış olması ya da apiterapi eğitimi almış başka bir uzman doktordan görüş almış olması beklenmektedir. Başvuru sahipleri Apiterapi uygulamasına alınmadan önce ilgili merkez doktorları tarafından ayrıca değerlendirilecektir.

01 Nisan 2022 tarihi itibari ile apiterapi bilgilendirme toplantıları düzenlenecek olup; yerel basın, işletme sosyal medya hesapları ve 01 Nisan 2022 tarihinde yayına girecek olan işletme web sitesi olan www.alagon.com.tr adresi üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır.

GENÇ İSTİHDAM İMKANI YARATMAKTADIR

Program mevcut işletmeler ile yürütülebileceği gibi 18-40 yaş grubundan genç taliplilerin olması halinde alınacak başvurular değerlendirilerek gerekli eğitimleri başarı ile tamamlayan genç taliplilere arılık ve apiair üniteleri tesis edilecektir.

BÖLGE TURİZMİNE YENİLİKÇİ VE SÜRDÜRÜLERİBİLİR KATKI SAĞLAYACAKTIR.

Program kapsamında, hasat festivalleri; gibi tertip edilecek çeşitli organizasyonlar, apiterapi merkezi ve apiair ünitelerinin misafirleri aracılığı ile bölge turizmine önemli katkıları olacaktır.

07 Haziran 2021 tarihinde; DOKAP(Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı)’na “Bal dışı arı ürünleri” başlıklı projemizin değerlendirilmesi için başvurumuzu ilettik. Bölgemize ve yurdumuza katma değer sağlaması ümidi ve hayırlı olması temennisi ile;

Arılık işletmecilerimize ve kamuoyuna saygı ile ilan olunur.

Yalçın ÖZTÜRK

Gnl Md.

Enstitü Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48