banner333

banner309

Gönül Elçileri Projesi Tanıtım Toplantıları Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülmekte olan “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında tanıtım toplantısı Torul İlçesinde yapıldı.

Torul 10.05.2013, 16:50
Gönül Elçileri Projesi Tanıtım Toplantıları Devam Ediyor
banner400
  Torul Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya Torul Kaymakamı Sayın Recai Karal’ın eşi Sayın Fatma Karal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Murat Akbulut, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Avukat Melek Taştan, Yakamoz Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği üyesi Hilal Öztürk ve Aile ve Sosyal Politikalar uzmanları Sosyal Çalışmacı Sercan Kazan ve Psikolog Ahmet Taslı katıldı.

Toplantı açılışında konuşan İl Müdür Vekili Murat Akbulut “Ülke genelinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi ve bir alt basamağı olan Koruyucu Aile Hizmet Modelini tanıtma ve yaygınlaştırma çalışmalarına il merkezimizde başladıktan sonra ilçelerimizde de devam ediyoruz. Gönül Elçiliği tamamen gönüllülük esasına dayanan ve hiçbir karşılık beklemeden yapılan her türlü gönüllü faaliyetlerdir. Bin yıldan beri kültürümüzde var olan bu hasleti daha da yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz. Gönül Elçiliğinin alt basamağı olan Koruyucu Aile Hizmet Modelinde ise bakım ve koruma altında olan çocuklarımızın toplu yaşam yerleri olan yurt ve yuvalardan aile sevgisi ve şefkati ile büyüyebilecekleri aile ortamlarına döndürülmesi hedeflendiğini “ söyledi.

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi", toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini ifade eden Akbulut; gönül elçisi özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmek için yapılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla tanıtım çalışmalarına devam edeceğiz dedi.  

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48