banner333

banner309

“Böyle Bir Altyapı Olmaz”

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, çağdaş ve modern bir kent olmak için sağlıklı bir altyapının olması gerektiğini söyledi.

Torul 26.05.2019, 08:05 26.05.2019, 01:42
“Böyle Bir Altyapı Olmaz”
banner400

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, çağdaş ve modern bir kent olmak için sağlıklı bir altyapının olması gerektiğini söyledi.

Başkan Özdemir, Torul’da gelecek en az 50 yıllık altyapıyı oluşturmak için çalışma başlattıklarını belirterek, “Ne yazık ki bugüne kadar altyapı sadece pansuman tedavilerle geçiştirilmeye çalışıldı” dedi.

Kendinden önceki yönetimleri eleştirmediğini ifade eden Özdemir, “Tüm belediye başkanlarımız bu güzüde ilçemize hizmet etmek için sorumluluk aldılar. Bizi üzen ilçenin altyapısı yapılmadan 2 milyon lira harcanarak ilçemizde parke kaplaması yapıldı. Biz altyapı çalışmasını yaparken bunu sökmek zorunda kalıyoruz. Elbette bu da bizi üzüyor. Kanalizasyon ve altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra kentte yeniden parke çalışması yapacağız. Bu da belediyemize yeniden bir külfet sağlayacak, üzüldüğümüz taraf burası” diye konuştu.

Su Kanalizasyon ve Altyapı Projeleri kapsamında, kanalizasyon projesinin geçen yıl 6 Aralık tarihinde ihale edildiğini anlatan Başkan Özdemir, “Projenin maliyeti 4 milyon 100 bin liradır. Bunun yüzde 50’si İller Bankası’ndan hibe diğer yüzde 50’si Belediyemiz tarafından karşılanacaktır” dedi.

“Altyapıyı Tamamen Çözeceğiz”

Çalışmaların ardından Torul’un altyapı sorunlarının tamamen sona ereceğini kaydeden Özdemir, yapımına son hızla devam edilen çalışmaların gün geçtikçe ilerlediğini, çalışmaların tamamlanmasıyla gelecek yıllarda altyapı sorununu tamamen çözmüş olacaklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada ilçe genelinde eski altyapıyı modernize ederek yılların biriktirdiği sorunlara neşter vurduklarını kaydeden Özdemir, yürütülen altyapı çalışmaları ile vatandaşların daha sağlıklı bir sistemden faydalanacağını belirterek, yıllar önce plansız ve projesiz şekilde döşenen hatlar sebebiyle çalışmaların daha hassas şekilde gerçekleştiğini belirtti.

“Projeyi Kucağımızda Bulduk”

31 Mart yerel seçimlerinden sonra projeyi kucağında bulduğunu ifade eden Özdemir, “Ancak yapılması gereken projeydi. Eksikleri vardı. Eksikleri İller Bankası ile tespit ettik. Yağmur suları projenin kapsamında yoktu, bunu projeye dahil ettik. İlaveten atıksu arıtma tesisi yapılacak. Tesisin kurulacağı yer için Devlet Su İşlerinden yer tahsisi istedik. Tahsis yapıldıktan sonra atıksu arıtma tesisini de projelendirip İller Bankası’ndan kredi usulü ile hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

“Yer Altına Girmek Çok Zor”

Yer altına girmenin çok zor olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle devam etti: “Elektrik, telefon, su ve kanalizasyon yer altında. Yer altı düzgün olmayan bir ilçede yer üstüne ne yaparsan yap hiçbir yararı yok. Tıpkı bugün olduğu gibi söker, masraf üstüne masraf yaparsın. Bu çalışmayı sürdürürken hem biz hm de ilçe halkımız zorlanıyor. Elektrik ve su kesintileri oluyor. İçme suyunu patlamalardan değil, tedbir amaçlı kesiyoruz. Suyu kesmez isek patlaması haline ilçemizin elektrik hatları da zarar görecek. Susuz bıraktığımız saatler oluyor ama hem bizim hem de halkımızın sabırlı olması gerekiyor. Gereksiz boş polemiklere girmemek lazım. Halkımızın gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz.”

“Altyapı Yapılacaktı”      

Yapılan parke çalışmasının altyapı tamamlandıktan sonra yapılmış olsaydı çok daha iyi olacaktı diyen Başkan Özdemir, “Yapılan parkeyi, asfalttı sökmek zorunda kaldık. Hazırlanan teknik şartnamede, parkenin sökümü de yeniden yapılması da belediye ait. Yeni parke yapımı bize büyük bir yük olacak. Daha yeni yapılmış bir parkeyi söküp yeniden parke döşemek zorunda kalacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan 2 milyon 200 bin lira ile ilçemizin parke ve bordür kaplaması yapılmıştı. Yeniden bize artı bir külfet olacak. Yer altını tamamlamadan yer üstüne hizmet yapmak istemiyoruz. Yaparsak, akıbeti sonucu bu oluyor. Halkımız da rahatsız. Farklı hedeflerimiz vardı. Kanalizasyon yapımına odaklanmak zorunda kaldık.”

“Eylül Ayında Bitirmeyi Planlıyoruz”

Kanalizasyon çalışmalarını Eylül ayında bitirmeyi planladıklarını kaydeden Özdemir, “Daha sonra şehir içi ışıklandırma ve parke çalışmasına başlayacağız” dedi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
Torul lu 5 yıl önce
Kolay gelsin başkan,akparti zihniyeti bütün belediyeleri yedi bitirdi,işiniz zor.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48