banner333

banner309

25.07.2019, 13:31

Tanrı Öldü mü? Nere Getti ?

Başlığı ilk gördüğünüzde; ne diyor bu gavurun oğlu, kim bu imansız - Allahsız dediğinizi duyar gibiyim. Önce çok sövmeden yazıyı okuyun ve efendi olun. Malum bayram geliyor ve dini sorular televizyonda yavaş yavaş yer almaya başladı. peki sorular var ama cevap verecek olanlar kimler... Tabiki onlarda hazır. Adeta milletin soru sormasını bekliyorlar. Kim bu aydınlığa ermiş nur yüzlü alimler? Nihat hatipoğlu, Mustafa karataş, Mustafa İslamoğlu ve diğerleri. Peki kendini topluma adamış, toplum için kendini parçalayan, bu uğurda s..çmayı bile unutmuş dahiyane hocalarımıza ne soracağız? Malum kurban... İlk soru muhtemelen tavuktan kurban olur mu olacaktır. İnekten koyundan oluyor da tavuktan niye olmasın? Maksat et yemek değil mi? Ya da diğer sorular..... Eti kestim aldım, başkalarına vermek zorunda mıyım? Kurban etini çiğ yedim g..tümdeki bağsur geçer mi? Kurban etinin ızgarası mı yoksa haşlaması mı daha sevap? Sorular sorular sorular... Ve bunlara alimciklerde bıkmadan usanmadan her sene cevap veriyorlar. Birisi de çıkıp demiyorki: "la oğlum siz mal mısınız"? her sene her sene aynı sorular. yada tavuktan kurban olur mu diye soran salak; sen bu dünyada ne diye yaşıyorsun demiyor. Niye demiyor? Çünkü dese ekmek teknesinden olacak. Bu insanlar demek, program başına en az 10.000 demek. Neyse gelelim başlığa. Neden böyle bir başlık attım? Yüce yaradanın bir kitabı var, elçisinin sünnetleri var. Biz bunları okumak yerine ne yapıyoruz, Hatipoğlu'na sığınıyoruz. Dini bilmediğimiz içinde bu adamlar ne derse inanıyoruz. Sanki Allah bir yere gitti, Kur-an kayboldu ve Hz. Muhammet unutuldu. Her şeyi tv lerden ve onların müritlerinden öğrenmeye çalışıyoruz.  Peki bizler neden Bakara Suresine, Maide Suresine bakmayız; kütübil sittedeki hadisleri hiç bilmeyiz. Google yi 5 dk karıştırsak zaten bunların hepsi karşımıza çıkacak. Niye yapmıyoruz? Çünkü cahiliz ve cahilliğimizi birilerinin örtmesine izin veriyoruz. Yaratan bizi her daim gözetlerken, Kur-an sonsuza kadar yanımızdayken, hadislerimiz ve sünnetlerimiz varken bizim bu tür konularda başkalarına ihtiyacımız yok. Geçmişte  Abdulkadir Geylaniler, Bişri hafiler gördü bu dünya ve onlardan feyz aldı. Ancak bu insanların hiçbiri dini anlatırken para almadı. O nedenle tv ye harcadığınız zamanı araştırmaya harcarsanız beklediğinizden daha fazlasını eminim ki bulacaksınız?

Sonsöz: Kurbanı keserken kesinlikle fotoğraf çekip sosyal medyaya atmayın. Bu görgüsüzlüğü yapmayın, dini saygısızlığınıza alet etmeyin...Unutmayınki Kurban Bayramı, sizin sosyal medyada hava atmanız için oluşturulmuş bir etkinlik değil. Tamamen Allah'ın kurallarını yerine getirmek için imkanı olanların yapmasının zorunlu olduğu dini bir ritüel..

2. Sonsöz. hayvan hakları savunucuları var. Bebek de bonfile yiyip ossuruğunu çıkarmak için tuvalete 100 tl verenler... Başlar şimdi bunlar. Hayvanları kestiniz.. canisiniz falan... Artık yeter da.... Her sene her sene...

Anladıyz mı la.....

Yorumlar (1)
Melda Kesat Çifçi 5 yıl önce
Selamun aleyküm, efenim bu konu da benim de eklemek istediğim nacizene bir kaç gözlemim ve şikayetim var. Belki konunun bir tık dışına çıkabilirim. Affola. Efenim artık insanlarımızın kurbanı kurbanlıktan çıkardıklarını düşünüyorum. Herbirşeyin bokunu çıkarttıları gibi.. Bazı kesim kurbanı kaale almadığı gibi çocuk oyuncağı bellemişler. 'biz kurban kesmedik' tamam da neden? Var mı önemli geçerli bir sebebin? Öyle ya bu kurban İslamın şartlarından biri değil mi?? Neden? Ya bizim durumumuz musait değil de ondan! Hmm öyle mi? Analı, babalı kızlı oğullu günlük sigaranız 15 TL den 60 TL? Aylık 1800.. Dile kolay. Pardon dile bile kolay değil, neresi kolay? Bir gün giydiği kıyafeti ertesi görmüyorum daha sırtında. Hergün başka bir çift ayakkabı, rengarenk. O kadar güzeller ki. Kapitalizmin zirvesinde resmen. Sorsan borçları var kurban kesememişler. Şok marketten 15 TL bir çift terlik aldım, o kadar rahatlar ki, yazı onlarla çıkardım. Hemde üzeri pullu pullu.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11