banner333

banner309

Şampiyonlukla Ön Yargıları Kırdı

Gümüşhaneli Mili Sporcu Azizoğlu Elde Ettiği Başarılarla, İlçesindeki Kız Çocuklarına Umut Oldu

Spor 28.08.2022, 13:26
Şampiyonlukla Ön Yargıları Kırdı
banner400

Kelkit ilçesinde yaşayan Kick Boks milli sporcusu Feyzanur Azizoğlu, spora başladığında ailesine gelen tepkilere rağmen, ailesinin de desteğiyle hayallerinden vazgeçmedi. Elde ettiği şampiyonluklarla önyargıları kıran milli sporcu Azizoğlu, ilçedeki kız çocuklarına umut oldu.  Milli sporcu Feyzanur Azizoğlu, “Küçük bir ilçede olduğumuz için tepkiler oldu. Ailem bu tepkileri dikkate almadı. Beni spora teşvik etmeye devam ettiler. Çok desteklediler ve hep arkamda durdular. Ben şampiyon olduktan sonra yavaş yavaş tepki gösterenler önyargıları yıkmaya başladım” dedi.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaşayan milli sporcu Feyzanur Azizoğlu, 2017 yılında ailesinin desteğiyle ilçeye açılan uzak doğu spora salonuyla Kick Boks branşına başladı. İlçe halkı tarafından Azizoğlu ailesine tepkiler oluşmasına rağmen, Feyzanur Azizoğlu ailesinin de desteğiyle hayallerinden vazgeçmedi.  Sporcu Azizoğlu, elde ettiği başarılarla ilk önce önyargıları kırdı ve ailelerin kız çocuklarını spora teşvik etmesine vesile oldu. Şampiyon sporcu Azizoğlu, 2019 yılında Antalya’da düzenlenen Avrupa kupası şampiyonluğu, 2021 İtalya’da düzenlenen Kick Boks Dünya Şampiyonasında 3.’lük, 2022 İstanbul’da düzenlenen Kick Boks Dünya Kupası 3’lüğü,  2022 Konya’da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları Şampiyonu ve 7 defa Türkiye Şampiyonluğu başarılarını elde eden milli sporcu Feyzanur Azizoğlu, ilçede yaşayan kız çocuklarına spora teşvik edilmesinde öncü olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

‘GENÇLERİN, KIZ ÇOCUKLARININ ÖNÜNÜ AÇIYOR’

Gençlerimizi spora kazandırmak için mücadele ettiklerini kaydeden Kick Boks Antrenörü İbrahim Çiçek, “Gençlerimizi spora kazandırmak için mücadele ediyoruz. Ülkemiz için başarılar elde eden sporcuları kazanmaya çalışıyoruz. Şükürler olsun ki vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını aldık. Avrupa kupası, Dünya üçüncülüğü ve Türkiye Şampiyonluğu gibi başarılar elde ettik. Sporcumuz Feyzanur Azizoğlu, emeklerinin karşılığını aldı, halkımızın yüzünü güldürdü. Daha çok başarılar elde edeceğine inanıyorum. Ben Feyzanur’a kar küreyici diyorum. Gençlerin, kız çocuklarının önünü açıyor. Feyzanur’un başarılarından sonra spora başlayan birçok kız sporcumuz oldu” ifadelerini kullandı.

Antrenör Çiçek, “Feyzanur Azizoğlu çok azimli çalıştı. Söylediğimiz tüm talimatları ve üzerine düşen tüm sorumlulukları yaptı. Başarılımızı hak ettik. Başarılımız sadece Feyzanur ile sınırlı kalmasın. Sporcu sayımız her geçen gün artsın istiyoruz. Kelkit’te ilk başladığımızda çok fazla sporcu yoktu. Feyzanur spora ilk başladığında insanlar pek ciddiye almadı. Sonrasında ise gelen başarılar ve medyada geniş yer alması, özellikle ailelerin bakış açısını değiştirdi. Ailelerde çocuklarını spora yönlendirmeye başladı. Şuanda erkek sporculardan daha fazla kız sporcularımız var. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için hepsi azimli bir şekilde çalışıyor. Ben inanıyorum Feyzanur’un arkasından gelen sporcularından da arkasından binlerce sporcu gelecektir” diye konuştu.

‘BEN SPORA BAŞLAYINCA AİLEME ÇOK TEPKİ GÖSTERDİLER’

Spora futbol branşında başladığını belirten milli sporcu Feyzanur Azizoğlu (21), “2017 tarihinde Kelkit’e uzak doğu spor salonu açıldı. Ailemde beni spor salonuna gönderdi. Ben spora başlayınca aileme çok tepki gösterdiler. ‘Kız çocuğunun sporda ne işi var, Kick boksta ne işi var. Evinde otursun. Yemek yapsın’ gibi söylemler oldu. Küçük bir ilçede olduğumuz için tepkiler oldu. Ailem bu tepkileri dikkate almadı. Beni spora göndermeye devam ettiler. Çok desteklediler ve hep arkamda durdular. Ben şampiyon olduktan sonra yavaş yavaş tepki gösterenler önyargılarını yıkmaya başladım” ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Azizoğlu, “Sonrasında gelen şampiyonluklarda ise aileler kız çocuklarını spora göndermeye başladı. Artık önyargılar kırıldı ve çocuklarının spora giderek aktif olmasını istediler. Ben spor sayesinde manevi olarak çok güzel insanlar, çok değerli anlar kazandım. Elde ettiğimiz başarılarla birlikte kız çocuklarına örnek oldum. Çok mutluyum. Üzerimde emeği olan hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Spora yeni başlayan arkadaşlarıma saygı, sevgi ve her zaman disiplinli olmayı anlatıyorum.  Kelkit’te çok yetenekli sporcular var.  Daha başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

Sporcu Fatma Nebihan Aldemir (17) ise, Spora 2019 yılında başladığını belirterek,  “Ben spora başladığımda önümüzde sadece Feyzanur Azizoğlu vardı. Feyzanur başarılar elde ettikçe, biz çok mutlu olduk. Bizimde bir umudumuz oldu. bizlerde şampiyon olabilir ve kendimizi korumak için bir dalımız vardı. Feyzanur şampiyonluk getirdikçe Kelkit’te ki olumsuz bakışlarda geri çekilmeye başladı. Demek ki kız çocukları bir şeyler başarabiliyor. Kız çocukları da bu alanda ilerleyebiliyor diye düşünmeye başlayan aileler spora daha sıcak bakmaya başladı. Aileler artık kız çocuklarını spora teşvik etmeye başladı. Bizim gün geçtikçe sayımız artmaya başladı. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Feyzanur’un getirmiş olduğu başarılar, ilçe halkı olmak üzere herkesi çok etkiledi. Bizim öncümüz oldu ve bize kapı açmış oldu. Feyzanur’a çok teşekkür ediyoruz. Bizi destekleyen kulüp başkanımız Osman Nas ve antrenörümüz İbrahim Çiçek’e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber: Sinan UÇAR

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46