banner333

banner309

Maja Burazer: ‘Gümüşhane’yi seviyorum’

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.lig, B grubunda mücadele eden Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği bayan voleybol takımının Hırvat yıldızı Maja Burazer çeşitli açıklamalarda bulundu.

Spor 06.01.2018, 08:00 05.01.2018, 21:08
Maja Burazer: ‘Gümüşhane’yi seviyorum’
banner400

Türkiye Bayanlar Voleybol 1.lig, B grubunda mücadele eden Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği bayan voleybol takımının Hırvat yıldızı Maja Burazer, Gümüşhane’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye’yi ve Gümüşhane’yi çok sevdiğini, uzun süre burada voleybol oynamak istediğini söyledi.

Türk voleybolunun çok iyi bir noktada olduğuna dikkat çeken Burazer, “Türk voleybolu tıpkı Rusya’da olduğu gibi Dünyanın en iyilerinden biri. Türkiye’de ilk defa 5 yıl önce sultanlar ligi takımlarında Yeşilyurt’ta forma giymiştim. Fakat çok gençtim ve fazla bir yurtdışı deneyimim yoktu.  Daha sonra Almanya, Fransa, İsrail ve Yunanistan takımlarında forma giydim. Son olarak Gümüşhane’den aldığım teklif sonrası daha profesyonel, daha tecrübeli ve daha hazır bir oyuncu olarak Türkiye’ye döndüm” dedi.

Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği forması altında oynamakta olduğu Bayanlar 1.liginin çok kaliteli bir lig olduğuna vurgu yapan Maja Burazer, “Sultanlar ligi adından da anlaşılabileceği gibi Sultanlar ligi. Ancak 1’nci ligde de çok zorlu takımlar var. Sultanlar ligi kalitesinde takımların bulunduğu bir ligde oynuyoruz. Her zaman mücadeleyi elde tutmanız gerekiyor ve kolay bir takım yok” diye konuştu.

Beş yıl önce geldiği Yeşilyurt Bayan Voleybol takımının İstanbul takımı olduğuna işaret eden Burazer, “Farklı bir ortamdı ve daha fazla imkân vardı. Belki İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde çok farklı imkânlar var ancak ben Gümüşhane’de olmaktan çok mutluyum. Gümüşhane çok küçük bir şehir olabilir ancak görüyorum ki tam bir spor şehri. İnsanları sporu ve sporcuyu çok seviyor. Ben de Gümüşhane’yi seviyorum. Çünkü ben kalabalık şehirleri sevmiyorum. Küçük bir şehir olması beni mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Gümüşhane Belediyesi Gençlerbirliği’nin sezon sonunda nerede olacağına dair soruyu yanıtlayan Burazer, takımın oyuncu transferine ihtiyacı olduğunu kaydederek, “Eğer şehir takıma sahip çıkar, yardımına koşarsa bu takım bir veya iki oyuncu transferi ile play-off oynar diye düşünüyorum. Çünkü şu anda dördüncü takım ile yedinci takım arasında çok az bir puan farkı var. Bizim takım çok genç bir takım. Bu takımı bu hale getirmek ve bir arada tutmak çok zor bir iş. Bu kulübe engel olmak değil, daha iyi yerlere taşımak gerekiyor.  Bunun için sahip çıkmak ve daha yukarıları hedeflemek lazım. Birinci devre problemsiz bir dönem geçirdik. Daha üst sıralarda olmak istiyoruz. Bu noktada daha çok çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye, Gümüşhane’ye gelmeden önce kafasında birçok soru işaretleri olduğunu, karar vermekte zorlandığını dile getiren Burazer, “Ancak geldikten sonra gördüm ki çok güzel insanların olduğu bir şehir Gümüşhane. Çok güzel bir şehir. Sporu seven, sporcuya karşı sevgi duyan insanların olduğu bir şehir. Umut vadeden, potansiyeli yüksek bir kulüp. Burada voleybol oynuyor olmak benim çok önemli. Gerçekten çok mutluyum ve burada devam etmek istiyorum. Her anlamda hiçbir tehlikenin ve hiçbir problemin olmadığı bir şehir. Bu bir bayan için çok önemli. Ben Gümüşhane’yi çok sevdim, onlar da beni çok sevdiklerini görüyorum” diye konuştu.

Cumartesi günü saat 13.00’da Aydın Doğan Kapalı Spor Salonunda oynayacakları Karayolları karşılaşması ile ikinci devreye başlayacaklarını belirten Burazer, “Çok zorlu bir karşılaşma olacak. Karayolları ligin lideri durumunda. Çok iyi oyunculardan kurulu bir takım. Fakat bizde kendi saha ve seyircimiz önünde çok iyi bir mücadele ortaya koyuyoruz. İlginç ve kaliteli bir mücadele olacak. Taraftarlarımızı bu mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz. Sürpriz bir sonuç elde edeceğiz ve taraftarımızın desteği ile bizim takımımızda bu sürprizi gerçekleştirecek güçte” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09