banner333

banner309

Sarıgül Gümüşhane’de Bedri Ağaç’a Oy İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç’a destek olmak için Gümüşhane’ye geldi.

Siyaset 29.03.2024, 17:55
Sarıgül Gümüşhane’de Bedri Ağaç’a Oy İstedi
banner400

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç’a destek olmak için Gümüşhane’ye geldi.

Seçimlere iki gün kala çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Teşkilatı,  bugün ‘Gümüşhane İçin Yürüyoruz’ sloganı ile geniş katılımlı bir yürüyüş düzenledi. Tarım İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe, CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç’a destek olmak için kente gelen  Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ de katıldı. Esnaf ziyaretlerinin ardından 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Sarıgül, tüm Gümüşhanelilere partisinin belediye başkan adayı olan Bedri Ağaç’a oy vermeleri için çağrıda bulundu.  

Vatandaşlara seslenen Sarıgül, “Gümüşhane, tam 36 sene önce milletvekili oldum, parlamentoya gittim. Bir Gümüşhaneli benim elimden tuttu, bana çok yardımcı oldu, Adalet Bakanı'ydı. Kendisiyle dostluğumuz hep devam ediyor. Şu anda 96 yaşında, Allah'ım daha da ona uzun uzun ömürler versin. Bu topraklara, Erzincan'a, Anadolu'ya, Türkiye'ye çok büyük katkılarda bulunan Oltan Sungurlu Bakanımı saygıyla, sevgiyle, hürmetle yâd etmek istiyorum. Sıfırdan gelen bir arkadaşınız olarak karşınızdayım. Sıfırdan geldim ama nasıl Şişli'de ben tarih yazdıysam Bedri Başkan da Gümüşhane'de Bismillah diyerek o tarihi yazacak. Ötekimiz yok. Bedri Başkan, belediye başkanı olacak inşallah. Gümüşhane Belediyesi'ne gelen vatandaşımıza hangi siyasi partiye oy verdin diye soru sormayacak. Tek sorusu şu olacak. Allah'ımın bana verdiği güçle size nasıl yardımcı olabilirim? Bedri Başkanı seçenler diyecekler ki iyi ki Bedri Başkanı seçmişiz. İyi ki komutanımızı seçmişiz. Oy vermişiz. İnanın ki Bedri Başkan'a oy vermeyen yurttaşlarımız da 6 ay sonra diyecek ki helal süt etmiş bir ailenin evladıymış. Cephelerde bayrağımız için toprağımız için mücadele vermiş. Seçim yaklaşsa da biz de Bedri Başkanımıza oy versek, çünkü Bedri Başkan'ın ötekisi yok. Bedri Başkan diyor ki başı açık kardeşim de benim, başı kapalı kardeşim de benim. Bedri Başkan diyor ki bayrağımıza bağlıysanız, toprağımıza bağlıysanız, ulusal birlikten yanaysanız, inançlarımıza saygı gösteriyorsanız, örflerimizi, törelerimizi, geleneklerimizi koruyorsanız başımın üzerinde yeriniz var. Bedri Başkana inanıyorum ve güveniyorum” diye konuştu.

"Bedri Ağaç, Gümüşhane'yi Türkiye Markası Yapacak"
Gümüşhane'nin değişime ihtiyacı olduğunu söyleyen Milletvekili Sarıgül, “Bedri Başkanımız 5 yıllığına belediye başkanlığına gelmiyor. Sizden uzun yıllar yetki istiyor. Çünkü ben Gümüşhane'yi Türkiye markası yapacağına inanıyorum. Gümüşhane'nin ışıklarını daha da çok yakacağına inanıyorum. Bugüne kadar Gümüşhane Belediye'mize hizmet veren belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ama artık bir değişim zamanı, yeni bir heyecan zamanı. Bakın başa baş giden seçim var. Eskiden olduğu gibi iki parti yok. Biz bu noktada kendimizi çok şanslı olarak gördüğümüzü biliyorum. Anketleri görüyorum, anketlere bakıyorum. Bedri Başkan gerçekten yakışan bir başkan. Bakın Erzincan'ı bıraktım geldim. Kelkit'e gideceğim. Akşam Erzincan'da tekrar bir mitingimiz var orada olacağım. Şunu bilesiniz ki inanmadığım bir işi kesinlikle yapmam. Her yere gitmem. Her adaya gidip kolay kolay destek olmam ama Bedri Başkan'a inanıyorum. Hayırlı olan, bereketli olan adayı inşallah. Gümüşhane’ye yakışan adayı seçin ve ben 50 yıllık siyasi birikimimi Bedri Başkan'a veriyorum. 50 yıllık emeğimi Bedri Başkan'ın yanında değerlendiriyorum ve Bedri Başkan'ın başarılı olmasını çok çok arzu ediyorum” dedi.

“Bu Memlekete Bir 5 Yıl Hizmet Etmek İstiyorum”
Sarıgül'ün ardından söz alan Bedri Ağaç ise, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayıyım. Cumhuriyeti kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Genel Başkanlığı’nı yaptığı bir partinin adayıyım. 31 Mart'ta vereceğiniz destekle Belediye Başkanı olursam açık söylüyorum Allah şahit olsun oranın buranın, aşağı derenin, yukarı derenin, CHP'nin, AK Parti'nin, MHP'nin adını saydığım, sayamadığım bütün hiçbir partiye ayırmadan herkesin belediye başkanı olmaya talibim. Adaletten, hakkaniyetten asla şaşmayacağım. Sevgili hemşerilerim, siyasi davranmayalım, elimizi vicdanımıza koyalım. Ben kendimi yetiştirmiş, liyakatli bir evladınız, bir kardeşinizim. Bu memlekete bir 5 yıl hizmet etmek istiyorum. Tıpkı atalarımın, anamın, babamın yaptığı gibi bu hizmet fırsatını verirseniz inşallah hiçbirinizi mahcup ve pişman etmeyeceğim" diye konuştu. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49