banner333

banner309

Pelit: Toplantıya Neden Muhalefet Katılmadı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın başkanlığında milli eğitim ve eğitim sendikaları temsilcileri ile geçtiğimiz günlerde yapılan değerlendirme toplantısına neden muhalefet partisi il başkanlarının çağrılmadığını sorguladı.

Siyaset 27.09.2011, 21:03
Pelit: Toplantıya Neden Muhalefet Katılmadı?
banner400

 AKP  Milletvekilinin  çağrısı üzerine Eğitim ve Öğretim  yılı dolayısıyla  Eğitim sendikalarıyla yapmış olduğu   toplantıyı öğrenmiş bulunmaktayım.

 Eğitim öğretim sorunlarının  tartışıldığı toplantıda  Eğitim çalışanlarının çağrılması makul iken bu yapılan toplantıya  özellikle AKP il başkanı ve İl Genel Meclis üyesinin  çağrılması neden?

AKP İl Başkanı  ve AKP li İl Genel Meclis Üyesine  çağrı yapılırken neden Muhalefet İl Başkanları bu toplantıya çağrılmamıştır? Yapılan bu ayrımcılıktan dolayı milletvekilimizi şiddetle kınıyorum.

 Toplantının elbette  yararlı olduğunu özellikle Eğitim sendikalarını görüşlerinin alınması ve  Milli Eğitim Müdür Yardımcısının  bilgi vermesinin faydalı olduğunu  önemsiyorum.  Tartışılması da gerekir.  Asıl sorulması gereken soruları yukarıda sordum ve cevap bekliyorum.  Neden muhalefet  partisi il başkanlarında bu toplantı kaçırılmıştır. Bu toplantıda neler konuşul açıklığa kavuşmamıştır.

İlimizdeki Eğitimin kalitesinin , başarısının Emekçi öğretmenlerin , Milli Eğitim ve Eğitim çalışanlarının katkılarının  olduğunu biliyoruz ve onları yürekten kutluyorum. Sayın milletvekilinin buradaki başarısı  nedir? Bu toplantıların sadece ilimizde yapılmadığı  81 ilde Eğitimdeki sorunların  tartışıldığını da biliyoruz. Sanki bizim  milletvekilimiz bu sorunların üstünden  geliyormuş görüntüsü vermesi de doğru değil.

Sayın milletvekili Milli Eğitim  müfredatında yapılan değişikliklere ne demiştir açıklanmasını istiyorum.Yapılan müfredat değişikliği ile Öğretmenler artık öğrencilerine insan haklarına saygılı olmayı, ülkesine karşı sorumlu davranmayı öğretemeyecekler. Çünkü, Milli Eğitim Bakanlığı milli eğitim politikasını değiştirdi.

Kanun hükmünde bir kararname ile öğrencilerin, “Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, ayrıca, insan haklarına ve anayasanın temel ilkelerine dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen vatandaşlar olarak yetiştirilmesi” yasaklandı.

Ayrıca  AKP öğretmenlere diyor ki, öğrencilerinden “… Hem Atatürk İlke ve devrimlerine bağlı, hem de Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen vatandaşlar olmalarını isteme derken  sayın milletvekilinin  çağrısı ile yapılan toplantıda bu konu ile görüşleri ne olmuştur? Bizleri çağırmamasındaki amaç  kendi kafa yapısındakilerin deşifre olmasından mı korkuyor.

İlimizdeki Eğitim sorunlarını eğitimcilerle tartışılması gerekirken  siyasilerin bu toplantıda özellikle iktidar yanlılarının  başkan ve il genel meclis üyelerinin işi ne? Hadi onların görüşleri alınırken  bizlerinde görüşleri  istenmez  mi?

Bu yapılan ayrımcılıktan dolayı milletvekilimizi bir kez daha kınıyorum.SBS, YGS ve LYS sınavlarındaki başarılardan dolayı öğretmenlerimize velilerimize  Eğitim çalışanlarına  bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

 

 

Erkan PELİT/CHP İL BAŞKANI

 

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48