banner333

banner309

Kara'dan Pelit'e Cevap

AK Parti Gümüşhane İl başkan yardımcısı, Tanıtım Medya Başkanı Abdulbaki KARA, CHP İl başkanı Erkan Pelit’in dış politika açıklamasına tepki gösterdi.

Siyaset 27.09.2011, 21:08
Kara'dan Pelit'e Cevap
banner400
 Abdulbaki Kara: Dünün hasta adamı olan Türkiye bugün dünyada usta adam olarak takdir edilmekte ve karşılanmaktadır. 

 AK Parti Gümüşhane İl başkan yardımcısı Abdulbaki KARA, CHP il başkanı Pelit’in dış politika ile ilgili eleştirisi hakkında “ bunlar sadece görevlerini muhalefet etmek olarak kısıtlamışlar” dedi.

 Kara açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Malatya’da kurulacak olan  radar sistemiyle ilgili, Türkiye'nin bütünüyle korunma altına alınması, bu sisteme Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tam ulaşımının bulunması, sistemin Türkiye egemenliğinin alanı içinde olması, Türkiye'nin denetiminde olması ve komuta kademesinde NATO'da en üst düzeyde Türk generalinin görev yapması şartlarının yerine getirildiği için bu konunun kabul edildiğini belirtti.


 Kara, AK Parti iktidarının sadece ülkede güveni, huzuru sağlayan bir iktidar değil, dünya barışını sağlayacak bir iktidar olacağını ifade ederek,

 Sayın Başbakanımızın Birleşmiş Milletlerdeki değerlendirmelerinin Türkiye'deki siyasi çevreler tarafından doğru algılanmadığını, iyi niyet çerçevesinde idrak edilmediğini belirten Kara, Bu açıklamaları Türkiye'de değerlendiren siyasi çevreler görevlerinin gereğini muhalefet etmek olarak kısıtlamış oldular. Türk milletinin milli menfaatleri vardır. Türkiye'nin ulusal büyük çıkarları vardır.

 Dünün hasta adamı olan Türkiye bugün dünyada usta adam olarak takdir edilmekte ve karşılanmaktadır. Ekonomik ve sosyal göstergeler bakımından Türkiye büyüyen, gelişen bir ülke olmuştur. Sayın Başbakanımızın, genel başkanımızın özellikle BM Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşma Türkiye’nin dünyada hatırı sayılır bir ülke olduğunu net bir şekilde ortaya koyan, insan merkezli bir konuşma olmuştur ve ileri bir ülke olduğunu gösteren, kendisinin de dünya lideri olduğunu gösteren önemli bir konuşma olmuştur.

 Yine Sayın Başbakanımızın BM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu değerlendirmeler, Türk milletinin milli çıkarlarıyla bağdaşan değerlendirmelerdir. Bu anlamda Orta Doğu'da kalıcı barış tesis edilmeden terörün sonlandırılabilmesi mümkün değildir. Orta Doğu'da terör oluşturan ortam kurutulmadan, yok edilmeden Türkiye'ye yönelik tehditlerin bertaraf edilebilmesi de mümkün değildir. Sayın Başbakanımızı bütün dünya anladı ama Türkiye'deki muhalefet çevreleri maalesef yine anlayamadı. Allah akıl fikir versin, izan ve insaf versin.

 Türk milletinin tanıdığı Recep Tayyip Erdoğan, zulüm karşısında susacak bir adam değildir. BM Genel Kurulu'nda yaptığı değerlendirme de onun gereğidir. 'Somali'den sana ne' diyor muhalefet, 'Filistin'den Gazze'den sana ne' diyor muhalefet. Oysaki Somali'nin derdi ile dertlenmeyen, Filistin'in Gazze'nin derdiyle dertlenmeyenin vicdanından da insafından da biz şüphe duyarız" diye konuştu.

 Biz AK Parti iktidarı olarak 9 yıllık iktidarımızda Türkiye’nin asli meselelerini hiçbir zaman sümen altı etmedik ve etmemizde söz konusu değildir. Sayın Pelit’in açıklamalarının da bu nedenle görevleri gereği muhalefet etmek olduğunu düşünüyorum ve bu anlamda kendilerini gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyorum. Hiç bir kimse vatandaşlarımıza yalan yanlış bilgi vermesin. Bu anlamda Sayın Pelit’i de açıkladığı konuyu derinlemesine araştırmaya davet ediyorum.

Saygılarımla..

Abdulbaki KARA

AK Parti Gümüşhane İl Bşk.Yrd,Tanıtım ve Medya Başkanı

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57