banner333

banner309

Özdamar'dan Toplantı Yeri Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane il Başkanı Atilla Sait Özdamar , yaptığı açıklama ile AK Parti tarafından yapılan toplantıların mekanlarını eleştirdi.

Siyaset 31.12.2012, 16:23
Özdamar'dan Toplantı Yeri Eleştirisi
banner400

 Özdamar tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Milletvekilimiz Sn. Feramuz ÜSTÜN,ün Muhtarlarımız ve İmamlarımızla yapmış olduğu toplantıları yerel bir gazetemizin 26 Aralık tarihli sayısından öğrenmiş bulunmaktayız. Aynı gazetenin Birinci sayfasında “Ak Parti Muhtar Buluşması “ Beşinci sayfasında ise “Milletvekili Üstün Muhtarlar ve İmamlarla Bir Araya Geldi” manşetleri yer almaktadır. Haberler incelendiğinde  Kelkit’teki toplantının Kelkit Lisesi salonunda, Gümüşhane’deki toplantının ise Valilik toplantı salonunda olduğu görülmüştür. Bu toplantılar bir siyasi partinin toplantıları olup, toplantının yapıldığı mekanlar oldukça düşündürücüdür. Toplantıların yapıldığı yerlerin Kamu binaları olması artık siyasetin ve propagandanın memleketimizde ne boyutlara ulaştığının açık bir göstergesidir. İki toplantıda da devlet memurlarının oluşunu anlamış değiliz.

Ayrıca Kelkit ilçemizde yapılan toplantıya imamlarımızın katılması nasıl izah edilecektir. Köy camilerimizin ve imamların sorunları varsa konu ilçe müftülüğümüzde yapılacak toplantılarla gündeme getirilemezmiydi? Ayrıca  kurum müdürlerinin A.K.P.nin toplantılarında ne işleri var. Bu toplantılar bir siyasi partinin toplantıları deği midir? İlin ve ilçenin sorunlarını çözecek makamlar o yerin mülki amirleri değil midir? Bu siyasi partimizin toplantılarında  arzı endam eden memurlar 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi değiller midir? Kanun gereği “Devlet Memurları Herhangi bir Siyasi Partiye üye Olamaz ve Siyasi Partinin Toplantılarına Katılamazlar” açık hüküm varken bizim bilmediğimiz yeni bir devlet memurluğu kadrosu mu ihdas edilmiştir?  Özellikle imamlarımızın bu toplantılarda bulunmaları bizleri oldukça üzmüştür. İmam arkadaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekmezmiydi? Arkasında saf tutan insanların ayrımcılığa uğradıklarını hissetmelerini kim nasıl telafi edecek? Diyanet-Sen’in ne düşündüğünü merak ediyorum. Huzurun ve kardeşliğin hüküm sürdüğü ilimizde herkesin adımlarını çok dikkatli atması gerekmezmi ?Özellikle de siyasetçilerin."

               

                                                                                                                        Sait ÖZDAMAR

                                                                                                                        CHP  İl Başkan

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
tahsin köprülü 11 yıl önce
Syn.M.Oltan Sungurlu bu tür toplantıları Halk eğitim merkezinde,Kültür merkezinde,bir restaurantta,polis evinde,yada kendi evinde yapar ve katılımcılara ikramlarda bulunurdu.Bu sebeple o bir başka büyük insan ünvanında oldu Gümüşhanemizde.Hiç kimse onur gurur yapmasın gitsinler feyz alsınlar.Eksikliklerini gidermiş olurlar.Saygılarımla.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48