banner333

banner309

ODTÜ'ye Destek

CHP İl Gençlik Kolları, ODTÜ de cereyan eden olaylar ile ilgili basın bildirisi yayınladı.

Siyaset 28.12.2012, 14:58
ODTÜ'ye Destek
banner400
 Bildiri şu şekilde;

KOLTUK SEVDALILARI

Sözde ileri demokrasinin olduğu ülkemizde düşünce özgürlüğünün engellendiği baskıcı zihniyete karşı ülkemiz için geleceğimiz için bildikleri doğruları esirgemeden her ortamda olduğu gibi ODTÜ’de de haykıran arkadaşlarımıza yapılan baskıyı kınıyorum. Bizler bağımsızlığı, sosyal demokrasiyi ve Mustafa Kemal’in ilke ve inkılaplarını özümseyen ve bunlara sonsuza kadar bağlı kalmaya yemin etmiş Türk geçliği olarak koltuk sevdasına kapılmadan doğru bildiğini her yerde söyleyecek ve gereken mücadeleyi her zaman vereceğiz.

Başbakanın çıkıp medya da sizin yetiştirdiğiniz öğrenci böyle ise battık biz demesi ve AKP de 12 milletvekili ve gençlik kolları genel başkanının ODTÜ mezunu olduğunu unutması da düşündürücüdür. Gümüşhane Üniversitesi öğrenci konseyi başkanının ODTÜ’yü eleştirebilmesi için kendisinin hem akademik hem bilimsel formasyonda bu üniversite ile yarışabilecek kapasitede olması gerekir. Bilimsel makale yönünden dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer alan bu üniversitemizin itibarsızlaştırılma propagandalarını şiddetle kınıyoruz. Bu arkadaş önce akademik formasyon olarak kendisini geliştirmesi ve ondan sonra eleştiri hakkını kullanması gerekmez mi?

Sözde kendini aydın diye adlandıran, birilerinin adamı olmaya çalışan, biat kültürü ile yetişmiş bazı koltuk düşkünleri de çıkıp yaşanan olayları kınadıklarını bildirerek bir üst koltuk için kendilerini ön plana çıkarmaya çalışmaları gerçekten çok üzücü olup; oturdukları makama hiçte yakışmamıştır. Yaşanan bu olayların tüm sorumlusu mevcut iktidardır. Günümüzde yaşanan olaylarda polis ile halkı karşı karşıya getiren bu zihniyet, düşünce özgürlüğüne tahammül edemeyerek demokrasiden ne kadar çekindiklerini amaçlarının dikta yönetimi olduğunu bir kez daha göstermişlerdir.

 

    Ahmet HARMANCI

   CHP GÜMÜŞHANE

         İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39