banner333

banner309

‘Sen Hızır mısın?’Adlı Tiyatro Büyük Beğeni Topladı.

Ankara Sanatevi (ANSE) oyuncuları tarafından ‘Sen Hızır mısın?’ adlı tiyatro oyunu Gümüşhane'de sahnelendi.

Gümüşhane 28.12.2012, 15:02
‘Sen Hızır mısın?’Adlı  Tiyatro Büyük Beğeni Topladı.
banner400
 Gümüşhane Eğitimciler Derneği (GÜEDER) tarafından Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen oyuna Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Av. İsmail Taştan, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Kurum müdürleri, Gümüşhane Eğitimciler Derneği (GÜEDER) Başkanı Bilal Baki, Gümüşhane İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Abdullah Yavuz, sivil toplum temsilcileri ve tiyatro severler katıldı.

Serkan Öztürk’ün yazdığı, Sibel Öztürk’ün yönettiği ‘Sen Hızır Mısın?’ adlı tiyatro oyunu kul hakkı etrafında örgüleniyor. Oyunda; Suat ve Şennur çiftinin bir gün içinde başında geçen ibretlik hikayelere yer veriliyor.

Oyunun özeti şöyle; Şennur fakir öğrenciler yararına kermeslere katılarak katkıda bulunmak ister, kocası bunu çok tasvip etmez. Oğulları Ercan senaryo yazmaya çalışan bir gençtir. Aynı zaman da avukatlık yapan ve mahallesinde bulunan gençlere sahip çıkan Mehmet abi adlı kişiyle vakit geçirmektedir. Mehmet manevi yönü kuvvetli bir gençtir ve Ercan ondan olumlu yönden etkilenmektedir. Suat, oğlu  Ercan’ın Mehmet’le görüşmesini de istemez. Çünkü ona göre dünyada çıkarsız hiçbir iş yapılmaz. Mehmet’in de muhakkak bir çıkarı olduğunu düşünür. Bir gün ailenin evine  çantasında bir milyon doları olan  aksakallı bir beyamca gelir.  Ahali gelenin Hızır olduğunu düşünür. Halbuki gelen yaşlı amcanın başka bir beklentisi vardır. Oyun bu beklentinin anlaşılmasıyla başka bir seyir alır.

Oyun, Şennur ve Suat çiftinin yaşlı adamın nasihatlerinden ve Avukat Mehmet’in samimi duruşundan nasıl etkilendiklerini mizahi bir dille anlatılıyor.

Katılımın yüksek olduğu oyunun sonunda söz alan Baro Başkanı Av. İsmail Taştan ‘Hepimizin son derece dikkat etmememiz gereken bir konuyu hayatın hem komik hem de duygusal yönüyle işlediler. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Paylaşmanın, dayanışmanın anlatıldığı oyun gerçekten toplumsal gelişime katkı sağladığını düşünüyorum’ diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni eden İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise‘Oyunun konusunda anlatılan kul hakkı bizler için çok önemli, kaybetmeye yüz tutan bu değerlerimize bizlere anlattıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11