banner333

banner309

HÜDA-PAR Gümüşhane, PKK/BDP Saldırısını Lanetledi

DİYARBAKIR - Lice ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyareti yaparken BDP ilçe binasından çıkan saldırganlar tarafından HÜDA PAR konvoyuna yapılan taşlı ve sopalı saldırı, HÜDA PAR Gümüşhane İl Teşkilatı tarafından lanetlendi.

Siyaset 31.01.2014, 16:06 31.01.2014, 16:07
HÜDA-PAR Gümüşhane, PKK/BDP  Saldırısını Lanetledi
banner400

 ''Saldırganlar BDP ilçe binasından çıktı''

Basın açıklamasın okuyan HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Kabayel, açıklamanın başında yaşanan olayı kısaca şöyle anlattı: ''Dün akşam saatlerinde seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’ın Lice ilçesine giden Hür Dava Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Hüseyin Yılmaz ile Sur, Lice, Kocaköy ve Kulp belediye başkan adayları ve beraberindekiler esnaf ziyaretinde bulunmakta iken, BDP ilçe binasından çıkan saldırganlar parti üyelerimize dönük önce sözlü ardından taşlı, sopalı, satırlı saldırı düzenlemiş, birçok araç tahrip edilmiş, üyelerimizden bazıları yaralanmıştır.

Saldırı nedeniyle tahrip edilen üç araç ilçede mahsur kalmış, bunlardan bazılarının ateşe verilmiştir. Bıçak ve sopa darbesiyle yaralanan üyelerimizden 7’si Diyarbakır Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmışlardır.''

HÜDA PAR üyelerine taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırıda bulunan çetelerin dolduruşa getirilmiş BDP’liler olduğunu ifade eden Kabayel, ''Güvenliği sağlamakla görevli kolluk güçleri de saldırıyı önlememiş, yaşanan saldırıya adeta seyirci kalmışlardır.

''BDP yetkilileri açıklamalarıyla saldırılara çanak tutmuşlardır''
BDP yetkilileri bugüne kadar parti binalarımıza ve çalışanlarımıza yönelik onlarca saldırıyı kınamadığı gibi, bu türden vahşi saldırılara açıklamalarıyla çanak tutmuşlardır. Bugüne kadar  gerek partimize gerekse de İslami STK’lara yapılan yüzlerce saldırıyı ise hiçbir zaman kınamamış, bu şekilde saldırılara çanak tutmuşlardır.'' dedi

''Huzur kalmazsa, hiç kimse bundan faydalanacağını sanmasın''
HÜDA PAR olarak kuruldukları günden bu yana huzur ortamının bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirten Kabayel, fakat saldırgan ruhlu çetelerin huzuru bozmak için yoğun çabalarını devam ettirdiklerini söyledi. Kabayel, ''Huzur kalmaz ise, hiç kimse bundan faydalanacağını sanmasın. Kandan ve şiddetten beslenenler, kendilerinin de fayda sağlayamayacaklarını artık anlamalıdırlar.'' ifadelerini kullandı.

''Kolluk güçleri saldırıları önlemiyor''
BDP'nin, yüzleri bulan saldırıları teşvik ederken, kolluk güçlerinin de aralarında işbirliği varmışçasına bu saldırıları önlemediğini ve failleri açığa çıkarmadığını belirten Kabayel, ''Lice’de de aynı şey yaşanmış, kolluk güçleri saldırıyı önlemeye dönük etkin bir girişimde bulunmamışlardır.'' dedi.

''HÜDA PAR barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına devam edecek''
Kim rahatsız olursa olsun, ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, Hür Dava Partisi'nin barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan ve yılmadan devam edeceğini vurgulayan Kabayel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yapılan her bir saldırı saldırganları ve saldırgan zihniyeti halkımız nezdinde mahkûm edecektir.

Bu topraklarda saldıran, yakıp yıkan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayanlar değil; sağduyuyla düşünce, siyaset ve hizmet üretenler kazanacaktır.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışması yapan üyelerimize yapılan saldırıyı kınıyor, BDP’yi ve saldırganları bu tür saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz.

Kolluk güçlerinin de bu saldırının ve bu tür saldırıların faillerini derhal bulmalarını istiyoruz. Kamuoyunu ve sevenlerimizi ise sağduyuya ve daha fazla gayretle çalışmaya, barışı ve huzuru tesis etmeye davet ediyoruz. Bu saldırılara verilecek en etkili cevap çalışmalarımız ve seçim zaferimiz olacaktır Allah’ın izniyle. Bizim bundan hiçbir şüphemiz yoktur. Akibet müttakilerindir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11