banner333

banner309

Gümüşhane'de Değişimin Adı; 'Başer'

Gümüşhane Belediye Başkan adayı Vedat Soner Başer 31 Mart sonrası Gümüşhane’de yeni bir dönem başlayacağını belirterek, geçmişe takılıp kalmaktan ziyade geleceğe yönelik projelerle şehrin ihya edileceğini söyledi.

Siyaset 28.03.2024, 18:38
Gümüşhane'de Değişimin Adı; 'Başer'
banner400

Gümüşhane Belediye Başkan adayı Vedat Soner Başer 31 Mart sonrası Gümüşhane’de yeni bir dönem başlayacağını belirterek, geçmişe takılıp kalmaktan ziyade geleceğe yönelik projelerle şehrin ihya edileceğini söyledi.

Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamalarda Gümüşhane için hayalleri olduğunu anlatan Başkan Adayı Vedat Soner Başer, “Hayallerimizin bir bölümünü projelendirerek vatandaşlarımızın takdirine sunduk. Biliyoruz ki Gümüşhane’de verilen sözlerin birçoğunun havada kaldığı 10 yıllık bir süreç yaşandı. İşte bu sebeple ayakları yere basan, gerçekçi ve vatandaşlarımıza dokunacak projeler hazırladık” dedi.

Vizyon Proje; Terminal AVM

Eski terminal binasının bulunduğu 11.000 metrekare alana 4 katlı kapalı otopark yapılacağını kaydeden Başkan Adayı Vedat Soner Başer, “Bu otoparkın bir katı otobüslere, bir katı minibüslere iki katı da sivil araçlara hizmet sunacaktır. Terminal AVM Projemiz ile Gümüşhane insanının otogara ve alışveriş merkezine yaya ulaşma lüksünü elinden almadan, yapılacak AVM'de yerli esnafa pozitif ayrımcılık gözeterek, ulusal markaların yer alacağı, insanımızı başka illerdeki alışveriş merkezlerine mahkum etmeyecek bir vizyon projeyi halkımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

“Çocuk Kreşleri Büyük Bir Eksiği Giderecek”    

Kamu çalışanlarının çocukları için kar amacı gütmeyen kreşlere ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Başkan Adayı Başer, “Bu sorumluluğun gereği olarak şehrin farklı yerlerine üç adet kreş inşa edilecektir. Bu kreşler 400 metrekare kapalı alan 150 metrekare açık alanı olan yapılar şeklinde tasarlanmıştır. Okul öncesi tüm yaş gruplarına hizmet verecek bu kreşler şehrimizin büyük bir eksiğini gidermiş olacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Kadınlarımız Bizim Baş Tacımız”

Gümüşhaneli kadınlara yönelik ciddi hazırlıklar yaptıklarına dikkat çeken Başer, “Kadınlarımızın hobilerini, sanatsal ve kültürel aktivite ihtiyaçlarını karşılayacak, onlara daha fazla üretme imkanı sağlayacak bir kurumsal yapıyı belediye hizmetleri arasına katmak gerekmektedir. Bu yapının adı Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'dir. Hanımların çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri, sanatsal, sportif ve kültürel birçok kurstan ve etkinlikten istifade edebilecekleri, sanata ve kültüre dair değerler üretecekleri bu kurumsal yapı kent hayatına "kadın elinin" daha fazla dokunmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız Güvenli Ortamlarda Oynayacak”

Çocuk Yaşam Merkezi Projesi ile Aile Yaşam Merkezi Projesinin bütünleşik olarak planlandığına işaret eden Başer, “Bu merkezde "vitaminbar", tırmanma duvarları, oyun mobilyaları, zeka geliştirici oyun ve program setlerini içinde barındıran modern, hijyenik, güvenli bir alan hazırlayarak çocuklarımızı mutlu edeceğiz. Çocukların dört mevsim kapalı alan oyun alanı ihtiyacını karşılayacak güvenli bir ortama ihtiyaçları olduğunu düşünüyoruz. Bunun için alanında eğitimli spor ve oyun hocalarının kontrolünde çocukların çeşitli etkinliklere katılabilecekleri bir yaşam merkezi inşa edilecektir” dedi.

“Gümüşhane’ye Cumartesi Pazarı Geliyor”

Yöresel Ürünler ve Salıpazarı Projesi ile Gümüşhane için katma değer üreten tüm vatandaşlara hak ettikleri değeri vereceklerini dile getiren Başer, “Mevcut belediye yönetiminin Kıbrıs çarşısındaki salı pazarı alanını ne yazık ki amacı dışında kullanması sonucunda Gençlik merkezinin altındaki otoparkın birinci katı Salıpazarı’na dönüştürülmüştür. Bu uygulama ile hem otoparkın kullanımı kısıtlanmış hem de zaten yol yapısı bakımında sıkışık olan alanda bir trafik karmaşasına sebep olunmuştur. Pazar yeri sorununun çözümü için ilçe terminali tamamlanmasının ardından Salıpazarı alanı ve yöresel ürün pazar alanı olarak düzenlenecektir. İnşa edilecek kapalı çarşı ile sadece salı günü değil hafta boyunca alışveriş yapılacak bir alan oluşacaktır. Sema doğan parkı girişinde bulunan atıl alanlar yeniden düzenlenerek şehir merkezindeki Pazar yerlerine ulaşamayan Bağlarbaşı ve Eskibağlar mahallelerinin sakinleri, çalışanlar, öğrenciler için bir cumartesi pazarı oluşturulacaktır” diye konuştu.

“Otopark Sorununa Teknolojik Çözümler Getireceğiz”

Geçici terminal binası olarak kullanılan alana yeni yapılacak terminal binasındaki otoparkla bütünleşmiş bir şekilde dört katlı otopark inşa edileceğini söyleyen Başer, “Bu otoparkın bir katı otobüslere, bir katı minibüslere iki katı da sivil araçlara hizmet sunacaktır. Otel Gümüş yanından giren Harşit Sokak'tan transit yola bağlanacak bir köprüyle bütünleşik bir dere üstü açılır kapanır çelik konstrüksiyon ile Cumhuriyet parkına kadar uzayan bir açık otopark elde edilecektir. Zafer Meydanı karşısındaki açık otoparkın meydanın altındaki otoparkla bütünleştirilmesi sağlanarak mevcut otoparkın kapasitesi iki katına çıkarılacaktır” ifadeleri ile soruna teknolojik çözümler getirileceğini aktardı.

“Battı Çıktılar Çözüm Olacak”

Gümüşhane’nin küçük ölçekli bir il olmasına karşılık trafik noktasında da büyük sorunları olduğuna dikkat çeken Başer, “Artan araç sayısı her geçen gün şehrin ulaşımında yaşanan sıkıntıları daha fazla hissettirmeye başlamıştır. Çözüm üretilemezse araç artışının bu sorunu gittikçe büyüteceği aşikardır. Bu sorunun çözümü için iki adımın atılması elzemdir. Birisi otopark sorununun çözümü ikincisi ise kavşak düzenlemeleriyle birlikte üretilecek battı-çıktılardır. Üreteceğimiz otoparkların yanı sıra; Akçakale girişi üniversite girişi, yeni hastane kavşağı, Fuadiye çarşı girişi ve Tarım Müdürlüğü kavşağı olmak üzere beş noktada battı çıktı ya da kavşak düzenlemeleri ile şehrin trafik akışı rahatlatılacaktır. Kızılay binası yanından başlayıp Karşıyaka köprüsü girişine ulaşacak alanda köprü genişletilmesi ve kavşak düzenlemesi yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kent Park Projesi Vatandaşlarımıza Nefes Olacak”

Gümüşhane’nin sosyal donatı anlamında fakir bırakıldığına işaret eden Başer, “Kent park içerisinde piknik alanları, kapalı sosyal alanlar, spor alanları, bisiklet parkurları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları yer alacak ve bu alan şehir stadyumuyla bütünleşik bir işleve sahip olacaktır. Şehrin batı yönünden girişinde yer alan ve içerisinden tünel geçen tepe şehrin batı yönünde gelişimini ve Canca, Hacıemin mahallelerinin şehirle bütünleşmesini engellemektedir. Bu tepenin kaldırılması ve yerine bir kent park inşası şehrimiz için hayati öneme sahip bir vizyon projedir” dedi.

“Güney Yamaçlar Yaşanabilir Mekanlara Kavuşacak”

Asansör Kuleleri ve Seyir Kafeler Projesi ile Gümüşhane’yi transit geçen turistleri şehre çekmeyi arzuladıklarını belirten Başer, “Dağın doğal dengesine bozmayacak yol projesi güney yöndeki yamaçların şehre katılması sağlanacaktır. Bu yol güzergahıyla bütünleşik, çelik konstrüksiyon olarak tasarlanan belediye sosyal tesisi ve onu bütünleyen teras kafeler şehrimize farklı bir görünüm kazandıracaktır. Şehrin tamamının izlenebildiği bu teraslar ve sosyal tesis hem büyük bir ihtiyaca cevap verecek hem de şehrin yaşanabilir mekanlarına bir alternatif teşkil edecektir. Hiç araç kullanmadan, transit yolundan bu sosyal tesis ve teras kafelere ulaşımı sağlayacak iki asansör ile yapı birleştirilecektir” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49