banner333

banner309

“Gümüşhane, AK Parti ile bölgesel cazibe merkezi haline gelmiştir“

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin AK Parti ile bölgesel cazibe merkezi haline geldiğini bildirdi.

Siyaset 10.09.2013, 09:22
“Gümüşhane, AK Parti ile bölgesel cazibe merkezi haline gelmiştir“
banner400
 Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, kurulduğu 2008 yılında 3 bin 242 öğrencisi bulunanGümüşhane Üniversitesinin, 5 yıl içerisinde bugün ulaştığı 13 bin kişilik dev öğrenci kadrosuyla 4 kat büyüdüğünü, bu olağanüstü gelişmenin ilin demografik yapısıyla birlikte şehrin tüm potansiyelini temelden değiştirdiğini belirtti.


Şehirde yıllardır icranın başında bulunan yerel yöneticilerin bu yeni devasa gelişmeleri planlayacak ufuk ve öngörüden hayli uzak olduğunun bugün çok daha net olarak bir kez daha görüldüğünü savunan Çimen, şöyle devam etti:

"Gümüşhane'nin tüm sosyal ve ekonomik potansiyeli büyük bir değişimden geçerken kenti eski anlayışlarla bu aşamada yönetmek bütünüyle imkansız hale gelmiştir. Üniversiteye kayıt yaptırmak için kente gelen öğrenci ve yakınlarının yoğunluğu karşısında şehir merkezinin nasıl felç olduğunu hep birlikte gördük. Sadece bu vaka bile içinde bulunduğumuz yeni dönemi özetlemeye kafidir. Bu ve benzeri yaşadığımız bir dizi çok ciddi sorunun nedeni işte bu makasın gittikçe açılıyor olmasıdır. Bu açıdan 2014 yılında gerçekleştirilecek yerelseçimler, Gümüşhane'nin geleceğinin oylanacağı hayati bir öneme sahip tarihi bir dönemeci temsil etmektedir."

Demografik nüfus hareketlerinin başta ekonomi olmak üzere tüm toplumsal dokuyu derinden etkilediğini vurgulayan Çimen, şunları kaydetti:

"Gümüşhane Belediyesi yaklaşık 15 yıldır, Türkiye'yi her anlamda büyük bir değişim sürecine sokarak ülkeyi dev adımlarla bambaşka bir zemine ulaştıran AK Partifelsefesinden ve onun kalkınma seferberliğinden uzak bir anlayışla yönetiliyor. Halen temel belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere en temel altyapı hizmetlerini dahi gerçekleştirmede

geç kalmış bir belediye ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu yönetimle yeniGümüşhane'yi ne planlamak ve ne de geleceğe taşımak neredeyse imkansızdır. Mevcut haliyle Gümüşhane Belediyesinin bu yükü planlaması ve şehri 2023'e taşıması tam bir hayal olur. Bugün yaşıyor olduğumuz sorunların bir bölümü hızlı kalkınmamızdan kaynaklanıyorsa

da daha önemli ve vahim kısmı ise bu değişimi öngöremeyen ve planlayamayan il belediyemizdeki mevcut anlayıştan kaynaklanıyor." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38