banner333

banner309

Çimen'den Bakanlara Teşekkür

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla hafta sonu gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreniyle Gümüşhane’nin makus talihinin bütünüyle değişme periyoduna girdiğine herkesin artık tanık olduğunu söyledi.

Siyaset 18.09.2013, 11:39
Çimen'den Bakanlara Teşekkür
banner400
 AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla hafta sonu gerçekleştirilen açılış ve temel atma töreniyle Gümüşhane’nin makus talihinin bütünüyle değişme periyoduna girdiğine herkesin artık tanık olduğunu söyledi.

Törenlere bizzat katılarak mevcut yatırımların yanında önümüzdeki süreçle ilgili olarak yaklaşık 259 Milyon liralık müjde de veren her iki Bakana 
Gümüşhane halkı adına şükranlarını sunan Başkan Çimen, AK Parti iktidarları eliyle şehre sadece 5 bakanlık eliyle 2003-2013 yılları arasında aktarılan toplam yatırım miktarının 2 milyon 920 milyon 634 bin lira olduğunu ifade ederek, 2023 hedefleri istikametinde şehrin her alanda bayındır bir il olarak yıldızının parlayacağını söyledi.

Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen görkemli törenle, yaklaşık 100 Milyon liralık 13 tesisin temel atma ve açılışını yapmanın huzuru içinde olduklarını ifade eden Başkan Çimen, temeli atılan 9 projeden biri olan merkez şehir içi dereleri ıslah projesinin kent merkezini bütünüyle dönüştüreceğini ifade ederek, maliyetinin 36 milyon 30 bin lira olduğunu ifade etti.

“ATIK SU TESİSİ SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN KANUNİ ZORUNLULUK”

Başkan Çimen, “Harşit’in içinde bulunduğu perişanlık ortada. Şimdi bizim dev projemizle Harşit’imiz bu perişanlıktan kurtuluyor. Bugün 
Gümüşhane Belediyesi tarafından inşa edilen atık su arıtma tesisi ile diğer katı atık projelerinin hamisi bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdır. Bu çerçevede bu tesislerin kurulması için kanuni bir zorunluluk getiren bakanlığımız, tüm belediyelere proje hususunda da yüzde 50 hibe desteği sağlayarak, vatandaşlarımızın kentsel sağlıklı yaşam haklarını teminat altına almanın uğraşı içindedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yılsonu tamamlanması öngörülen Sadak Barajı’nın şehrin en büyük hayallerinden biri olduğunu anımsatan Çimen, “Bu şehrin her bir hayali tek tek bugün gerçek oluyor. Bu projelerin hayata geçirilmesi yolunda büyük bir gayret sarf eden bakanlarımız başta olmak üzere eski ve yeni tüm milletvekillerimize de buradan şükranlarımızı tekrar ifade ediyorum. Başbakanımızın önümüze koyduğu 2023 hedefi doğrultusunda tüm gayretimizi ortaya koyarak, şehrimizi yaşanabilir bir il yapmak temel şiarımızdır.” diye konuştu.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46