banner333

banner309

Büyük Türk-Kürt İttifakı Büyük Tuzak !

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’nin PYD’nin Özerklik İlanı ve Büyük Türk-Kürt İttifakı Tuzağı Konusunda basın toplantısı düzenledi.

Siyaset 31.07.2013, 12:22
Büyük Türk-Kürt İttifakı Büyük Tuzak !
banner400

PYD’nin Özerkliği ve Kandil’deki Yönetim Değişikliği

            PKK’nın Kandil’deki ele başısı değişti. Karayılan’ın yerine şahin kanadı temsil eden Cemil Bayık getirildi. Bayık, göreve gelir-gelmez Kandil’den Suriye’nin kuzeyine ciddi miktarda  militan ile birlikte güç aktarımı yaptırdı.  Ardından da Kuzey Suriye’de bazı yerleşim bölgelerinde PYD, “özerklik” bayrağını çekti.

Bayık’ın terör şebekesinin başına geçmesiyle Suriye’nin kuzeyinde olayların hızlanması rastlantı değildir.

Kandil’deki mihrakların gerek Suriye’nin Kuzeyinde gerekse de Türkiye’nin Güneydoğusunda yeni bir terör konsepti belirlediği anlaşılıyor.

Bu nedenle Bayık’ın, açılım süreci ile ilgili söyledikleri önem kazanıyor. Terörist Bayık’ın süreçle ilgili olarak yaptığı açıklamaların satır başları şöyledir:

            -Önderliğin koşullarında bir değişim olmazsa, karakol, yol ve baraj yapımları durmazsa, korucuların sayısının artırılmasından vaz geçilmezse, İmralı’da gerçekleşen mutabakat çerçevesinde adımlar atılmazsa biz, bunları kabul edemeyiz,

            -Bu süreçte önderliğin de belirtiği meşru savunma güçlerimiz kendilerini ideolojik, örgütsel ve meşru savunma anlamında daha güçlü eğitmeli, büyütmeli ve sağlamlaştırmalıdır.

            -KCK sistemi, temel ayakları olan akademiler, komünler, kooperatifler, topluluklar ekonomisi ile geliştirilecektir. Bunlar üzerinden de her yerde meclisler kurmamız gerekecektir.

            Bayık, AKP’yi “Öcalan ile görüşmeye biz mecbur ettik” diyor. Bayık, açıkça Türkiye’nin Güneydoğu’sundan devletin çekilmesini istiyor. Devlet karakol, baraj, yol yapmamalıdır, diyor. Özel kuvvetler ile korucu sisteminin dağıtılmasın istiyor.

Buna karşın PKK’nın “asayiş timleri”, “infaz timleri”, “haraç timleri” daha da güçlendirilip eğitilmelidir. Her yerde meclisler kurulmalı, paralel Kürt Devleti KCK yapılanması geliştirilmelidir, diyor.

Terörist başı Bayık, böylece Devlete “bölgeyi boşalt”, ‘anahtar teslim özerk bir yapı bize bırak!’ demiş oluyor.

Taha Akyol,  ‘Çözüm Süreci?’ başlıklı yazısında “Çözüm süreci denilen yolda kaygı verici işaretler var” dedikten sonra “Böyle giderse, bırakın çözümü, eskisinden daha sıkıntılı bir sarmala kapılabilir Türkiye. Evet, PKK adam öldürmüyor ama totaliter yapılanmasını güçlendirerek ve bölgede totaliter bir hâkimiyet kurmaya çalışarak çok daha tehditkâr bir strateji uyguluyor. ‘Süreç bozulmasın’ diye devletin bir ölçüde hareketsiz kaldığı bugünkü ortamda, evet çok şükür şehit cenazeleri gelmiyor, gençler ölmüyor ama PKK’nın daha büyük bir tehdit haline gelmeye yöneldiğini gözden kaçırmamak gerek” diyordu.

PYD, Kuzey Suriye’de Fiilen Bağımsız Bir Yapı Oluşturdu!

PKK, bir yandan Bayık vasıtasıyla, şartlarını AKP’ye dayatırken diğer yandan Kuzey Suriye’deki “oldubitti”nin yaratıcısı PYD de var gücüyle hâkimiyet alanını genişletmeye çalışıyor.

Türkiye PYD'yi halen terör örgütü, PYD militanlarını da başta Salih Müslim olmak üzere terörist örgütün mensupları olarak görmektedir. 

PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki özerklik ilanı, Türkiye’ye karşı açılmış ikinci bir cephedir. Irak ve Suriye’de Kürtlerin birisi hukuki diğer defacto olarak iki özerk yapısı oluşmuştur. Geriye üçüncü olarak Türkiye ve dördünce olarak da İran’da özerk yapıların oluşturulması kalıyor. Suriye’deki yapının Türkiye’deki bölücü talepleri tetiklememesi düşünülemez!


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46