banner333

banner309

Aydın;“Karayolları Yeni Kampüsüne Kavuşacak.”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Karayollarının yeni kampüsüne kavuşacağı müjdesini verdi.

Siyaset 22.07.2014, 08:33 22.07.2014, 11:40
Aydın;“Karayolları Yeni  Kampüsüne Kavuşacak.”
banner400
 Gümüşhane ziyareti sırasında Karayollarının yeni bina inşaatını yerinde inceleyen Aydın şu ifadeleri kullandı: “

2008’de kurduğumuz üniversite kampüsü içerisinde kalan Karayolları arazisi, o zaman Bakanlar düzeyinde yaptığımız görüşmelerle Üniversitemize terk edilmek üzere Karayolları için yeni yer temini çalışmaları başlatılmıştı. Önce karayollarının bağlı olduğu Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’la görüşüp o bölgeyi üniversitemize verebileceğimiz konusunda anlaşmıştık. Daha sonra Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ile görüştük ve Sayın Bakanımızı şehrimize davet ettik ardından yerin üniversitemize geçişi için bir ödenek aktarımı sağlandı. Üniversitemize sağlanan bu ödenek aktarımıyla karayollarına para aktarıldı. Aktarılan bu kaynak ile Karayolları Akçakale mevkiindeki yeni yerin yapımına başladı.

Birçok bloktan oluşan sosyal tesisi ile makine parkıyla, depo alanlarıyla ve idare bloğu ile yaklaşık 7 trilyona ve daha yukarısına mal olması beklenen iş, büyük bir hızla devam etmektedir. İnşallah bu yılın sonunda teslim edilip üniversite kampüsü içerisinde kalan karayolları bu alana taşındıktan sonra diğer olan da üniversitemize teslim edilecektir.  Kurulduğu günden beri her noktada yanında olduğumuz üniversitemizin hızla büyümesinden onur ve gurur duyuyoruz. Kurulduğu günlerde Milli Eğitime ait olan okulların üniversitemize devredilmesi aşaması daha sonra karayollarına ait arazinin üniversitemize devredilmesi, TEDAŞ’ın özelleşmesiyle TEDAŞ’a ait alanın yurtkura devredilmesi gibi çalışmalarımızla her daim üniversitemizin yanında olduk. Bundan sonraki süreçte de üniversitemizin büyümesi adına elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmalarda büyük uğraş veren Karayolları o dönemki bölge müdürümüz Zeynel Abidin Yeşil’e, Rektörümüz Prof. Dr. İhsan Günaydın’a,  Karayolları Genel Müdürümüz Cahit Turan’a eski Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ve Yeni Ulaştırma Bakanımızı Lütfi Elvan’a ve Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a teşekkür ediyoruz…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39