banner333

banner309

Ak Parti'den Rapor Eleştirisine Cevap !

AK Parti Gümüşhane İl Tanıtım ve Medya Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Gümüşhane'ye gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a kentin sorunları ve talepleriyle ilgili sundukları rapor hakkındaki yorumlara ve eleştirilere, yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi.

Siyaset 01.08.2013, 01:08
Ak Parti'den Rapor Eleştirisine Cevap !
banner400

Sundukları rapor ile ilgili yapılan yorumların ve eleştirilerin bazı çevrelerin ne kadar dar bir vizyona sahip olduğunu ortaya koyduğu dile getirilen açıklamada, “Yaptığımız sunumu ve raporu dikkatli bir şekilde inceleyenler göreceklerdir ki, biz sayın Bakanımızdan temel de iki talepte bulunduk. Birisi, Askeri birliklerin küçük şehirlere taşınması sürecinin hızlandırılmasıdır. İkincisi ise, Kürtün Silah Fabrikasının yeniden faaliyete geçirilmesinin desteklenmesi ve yöredeki silah ustalarının burada istihdamının sağlanmasıdır.

Bu ikisinin dışında yer alanlar ise, şehrimiz için istenen desteklerdir. Bilindiği üzere Sayın Bakanımız, gerek meclisteki çalışmalarda gerekse Bakanlar Kurulu’ndaki toplantılarında ülkemizi ilgilendiren kararların alınmasında rol oynadığı gibi şehrimizi ilgilendiren konularda karar alınmasında da imzasıyla veya oyu ile etkili olmaktadır.  Her fırsatta iyi bir kaleme sahip olduklarını dile getirenler, metni dikkatli bir şekilde incelendiklerinde göreceklerdir ki, bakanımızdan şu ifadelerle sadece destek istenmiştir. Bu konunun dışında şehir olarak siz değerli bakanımızdan şehrimizin aşağıda yer alan taleplerine de desteklerinizi beklediğimizi bilgilerinize arz ederiz”

Bu ifadelerle, Bakanlar Kurulu’nun bir üyesi olan bakanımızdan istenen her türlü desteğin, akıl ve izan sahibi kişiler tarafından takdirle karşılanması gerekirdi. Ancak görüyoruz ki, partimize ve bize yakın olduklarını dile getiren kişiler, her fırsatta bizi eleştirmekle kalmayıp şehrimiz için halkımız için istenen destekleri de engellemeye çalışıyorlar. Ancak şunu bilsinler ki, bizler bu görevde olduğumuz müddetçe, doğru bildiğimiz yoldan ayrılmayacak ve halkımız için, şehrimiz için ulaşabildiğimiz herkesten her türlü konuda destek istemeye devam edeceğiz.”

 

BÖLGE ONKOLOJİ HASTANESİ BÖLGEYE HİTAP EDECEK VİZYONER BİR PROJE..

Bakan İsmet Yılmaz’a sunulan dosyada yer alan Bölge Onkoloji Hastanesi ile ilgili talebe yönelik eleştirilere ise İl Tanıtım ve Medya Başkanlığı’ndan şu sözlerle cevap verildi. “Kent ekonomileri forumunda ortaya konan sonuç bildirgesinde beş maddeden bahsedilmiştir. Bu doğrudur. Ancak, şurası bir gerçektir ki, bu forumda ortaya konan nihai rapor bu beş başlığın altının forumda doldurulduğu daha kapsamlı bir çalışmayı içermektedir. Bunun böyle olacağı, forumda da zaten belirtilmiştir. Kent Ekonomileri Forumunda görevli olan moderatörlerin bir araya gelerek nihai halini verdikleri rapor, 03.07.2013 tarihinde forum koordinatörü Ali Osman ÖZTÜRK’e gönderilmiştir. Bu raporun içerisinde yer alan “Hizmet Sektörü (Sağlık-Askeri) Oluşturulması” projesi alt başlığında “Bölge Askeri Eğitim Birliğinin Kurulması” önerisiyle birlikte “Bölge Onkoloji Hastanesi Kurma Projesi” de yer almaktadır. Hatta bu projeye forumdaki 6 numaralı masanın bir önerisi olarak yer verilmiştir. Bu noktada eleştirilerde bulunanlar, Kent Ekonomileri Forumu’na yapılan davete icabet etmiş veya süreci dikkatli şekilde takip etmiş olsalardı, bunun bu şekilde olduğunu göreceklerdi.

Bölge Onkoloji Hastanesi Kurma talebimiz, tamamen vizyoner olmak ile ilgili bir durumdur ve adından da anlaşılacağı üzere bölgeye hitap edecek olan bir hastane olma özelliği taşımaktadır. Bu talebimiz Sağlık Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na da sunduğumuz sunu dosyası ile sunulmuş olup dosyadaki öncelikli taleplerimiz arasında yer almaktadır. Gümüşhane gibi; bu bölgedeki Erzincan, Erzurum, Trabzon, Bayburt, Giresun, Ordu şehirlerine sadece 1-2 saatlik bir mesafede bulunan bir şehirde böyle bir hastanenin kurulmasının şehirde nasıl bir sirkülasyon oluşturacağını ve kent ekonomisinin canlanmasına nasıl katkıda bulunacağını anlamak, her şeyden önce geniş bir perspektife ve vizyona sahip olmayı gerektirmektedir. Kaldı ki çevre illerden Trabzon ve Erzurum’un sağlık turizminden nasıl bir kazanç sağladığı da herkes tarafından bilinmektedir. Her geçen gün küçülen ve globalleşen Dünya’da halen yerel siyaset anlayışı ile siyaset yapmak, bu şehre hiçbir fayda sağlamayacaktır. Yerel ve amatör siyaset ile köşe kapmaya çalışanları buradan ilmi siyaset yapmaya davet ediyoruz. Üretmeyi değil sürekli açık aramayı adet haline getirmiş olanları kınıyor ve takdirleri Gümüşhaneli hemşehrilerimize bırakıyoruz.“ 



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (2)
angell 11 yıl önce
öncelikle pir sultan aptalı bu güzel dizelerini söylemek istedim "yürü be hızır paşa gün gelir seninde çarkın kırılır..." her zaman ikinci plandayız gümüşhane için önemli ihtiyaç olan pankatlaar konu olan ikisiu şiran yolu neden o doyada yok ihtiyaç değil mi ? sizin zihniyetiniz farklı olsun bakalım şiran halkı böyle koyun oldukça istediğiniz kadar at koşturun.
İsmail Hakkı 11 yıl önce
Angell rumuzlu kardeşime katılyorum. AKP zihniyetinin güzel bir örneği işte. Şiran çantada keklik. Eee Şiran belediye başkanı vekile çanak tutunca olacağı bu. Şiran'ın belediye başkanı olarak haklı bir isteği dile getiren pankartı indirtirse vekilin paçavra demesi normal. Ancak pkk paçavrlarına gık yok. Zihniyet meselesi dedik ya. Eh AKP Gümüşhane il başkanlığın da ne beklenir?
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37