banner333

banner309

İl Protokolü, Eğitim Kurumları'nın İftarında Buluştu

Gümüşhane Eğitim Kurumları, il protokolünü iftarda buluşturdu

Gümüşhane 01.08.2013, 01:12
İl Protokolü, Eğitim Kurumları'nın İftarında Buluştu
banner400

Gümüşhane Eğitim Kurumları tarafından Özel Bahar Koleji’nde düzenlenen İftar yemeğine Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Baro Başkanı İsmail Taşdan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Can, daire müdürleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

İftar programında konuşan Emniyet Müdürü Ahmet Can, toplumun huzuru konusunda eğitimin büyük önemi olduğunu ve ne kadar iyi insan yetişirse işlerinin o kadar kolay olacağını söyledi.

İsmail Taştan Hazreti Mevlana’nın Ne olursan ol yine gel anlayışını ne olursan ol yine geleceğim anlayışla gönül köprüleri kuran hizmet erlerine teşekkür etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesi noktasında verilen iftar yemeğinden dolayı ilgililere teşekkür etti.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, insan yetiştirmenin önemine değindiği konuşmasında eğitime ciddi katkılar sunan tüm gönüllüleri kutladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı,  ‘Milletleri millet yapan en büyük unsur dildir. Türkçe’nin dünya dili olma noktasında ciddi emekler var. Kamuda çalışan bir kişi tayin olduğunda bazen gidip gitmeme endişesi taşıyor. Camia içinde ise sırtını çantasını alıp görevine koşuyorlar. Hem eğitim için fedakarca çalışan eğitimcilerimizi hemde bunların maddi sponsorluğunu sağlayan müteşebbisleri saygıyla selamlıyorum.’ Dedi.

Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinin bile bulunmadığı yerlere kadar gidip büyükelçilik bayrağını dalgalandıran ve dünya çapında Türkiye sevdalısı nesiller yetiştiren herkesi kutladı. Gümüşhane açısından baktığında son 5 yılda eğitimde ciddi yükseliş söz konusu olduğunu vurgulayan Aydın, ‘İçinde bulunduğumuz okul açıldığında 38 öğrencisi vardı. Bugün 350 öğrenciye hizmet veriyor. Eğitim çıtasının yükselmesinde dershanelerin katkısı yadsınamaz. Ayrıca üniversite açıldıktan sonra ilimize gelen öğrencileri yurtlarda barındırmak suretiyle sahip çıkıyorsunuz. Yut içi ve yurt dışında bizlere bu duyguyu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum.’ dedi.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, eğitime destek noktasında samimi gayretlerle yapılan çalışmaların boşuna çıkmayacağını ve ekilen tohumların meyve vereceğini söyledi. İslam dünyasında kardeş kavgalarının sona ermesini dileyen Mayda, güçlü ülke olmak için sağlıklı nesiller yetişmesi gerektiğini belirterek herkesin bu noktasına üzerine düşeni yapmasını istedi.

Konuşmaların ardından katılan davetliler adına konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Gümüşhane’ye özel bir okulun açılacağını hiç ihtimal vermediğini ancak bunu eğitim gönüllülerin başardığını söyledi.

Programda son sözü alan  tüm katılımcıların görüşlerini paylaştığını vurgulayarak, zaman zaman yaptığı toplantılarla toplumun tüm kesimini bir araya getiren kuruluşa teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48