banner333

banner309

Adayların Belirlenmesinin Ardından Siyaset Kazanı Kaynama Başladı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde yarışacak adayların büyük oranda belli olmasının ardından Gümüşhane siyasetinde kazanlar kaynamaya başladı.

Siyaset 15.02.2024, 00:11
Adayların Belirlenmesinin Ardından Siyaset Kazanı Kaynama Başladı
banner400

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde yarışacak adayların büyük oranda belli olmasının ardından Gümüşhane siyasetinde kazanlar kaynamaya başladı. Mevcut Belediye Başkanı Ercan Çimen 10 yıllık görev süresince yaptığı hizmetler ile vatandaşın karşısına çıkarken İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ali Ateş ise coğrafi olarak küçük olan Gümüşhane’nin çok büyük sorunları bulunduğunu, çözüm adresinin ise İYİ parti olduğunu iddia etti.

Seçim çalışmaları kapsamında beraberinde İYİ Parti İl Başkanı Sebahattin Saraç, İl Genel Meclisi Adayı Sonel Yaşar ve teşkilat üyeleri ile birlikte Gümüşkoza’yı ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Adayı Ali Ateş, Gümüşhane’nin iyi yönetilemediğini belirterek AK Parti ve MHP arasına sıkıştırılmak istenen Gümüşhanelilere üçüncü bir ihtimalin olduğunu göstermek amacıyla aday olduğunu söyledi.

“Yerel Seçimlerde Şahıs Önemli”
Yerel seçimlerin genel seçimlerden farklı olduğuna vurgu yapan Başkan Adayı Ali Ateş, “Yerel seçimlerde biraz daha şahsa önem veriliyor. Siyasi tercihler farklı olsa da şahıs önemli rol oynuyor. Biz de İYİ Parti olarak Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane’de de üçüncü bir yol olduk. Seçmenin AK Parti ve MHP arasında sıkışmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayı üçüncü bir yol olarak kendi adayımızı çıkardık” dedi.

“Küçük Şehrin Büyük Problemleri Var”
Gümüşhane’nin çok küçük bir şehir olduğunu ancak bu küçük şehrin çok büyük sorunları bulunduğunu kaydeden Ali Ateş, “Butik bir şehir nasıl bu kadar sorunları ile baş başa bırakılabilir anlamıyoruz. Bu olumsuzluğu başarmak için ayrı bir yetenek lazım. Hiçbir şey yapılmasa bile şehir bu hale gelmezdi. İmardaki çarpıklıklar, altyapı sorunları var. Bunlar görüntü amaçlı yapıldığı için bu hale getirildi. Oysaki daha düzenli bir imar planıyla hem Torul tarafına hem de Kelkit tarafına doğru arsa ve arazi olarak açılanabilirdi. Ara vadilerimize doğruda olabilirdi. Bu gibi alternatifler varken şehri bir avuç yere sıkıştırmak anlamlı gelmiyor. Caddeler de iki araç yan yana geldiğinde yol kapanıyor. Birçok sorunumuz var ama ne yazık ki konuşulmuyor” diye konuştu.

“Ya Yapılmak İstenmiyor, Ya da Akılları Sarmıyor”
Siyasi partiler tarafından verilen vaatlerin şehrin yapısına uygun olmadığına dikkat çeken Ateş, “Bu geçmişten beri süre gelen bir durum. Gümüşhane butik bir şehir olduğu için ona uygun plan ve projeler yapılmalı. Gümüşhane’yi bir sanayi şehri yapamazsınız. Çünkü ulaşım sıkıntısı var, demiryolunun olmaması sıkıntısı var, istihdam sıkıntısı var, insan gücü sıkıntısı var. Bu gibi sıkıntıların olduğu küçük bir şehirde sanayi kuramazsın. Gümüşhane’de yapılıp, edilecek şeyler üzerine ciddi projeler hazırlanmalı. Bunu Gümüşhane’nin hem üniversite akademisyenleri, hem Gümüşhane’nin akil insanları hem de Gümüşhane’de yaşayıp ticaretin içerisinde yer alan kişilerin bir araya gelerek komisyonlar oluşturması gerekli. Bunun gibi yeni yollar bulunabilir. Bunlar ya yapılmak istenmiyor, ya da akılları sarmıyor” ifadelerini Kullandı.

“Görüntü İle Gerçek Farklı”
İYİ Parti İl Başkanı Sebahattin Saraç ise yerel seçimlerde, genel seçimlere göre daha fazla bir teveccüh ile karşı karşıya olduklarını belirterek, “Halkımız bize sıcak ve ılımlı bakıyor. Küçük yerlerde genelde şöyle bir sıkıntı vardır, iktidar partisinin yanında olmak daha mantıklı gelir. Yani vatandaş sizin seçmeniniz olsa bile herkesin birbirini tanımasından dolayı kolay kolay sizden taraf gözükemiyor. Bundan dolayı da siz çoğalamıyorsunuz. Yani iktidar partisi sokağa indiği zaman alakalı ya da alakasız birçok insanı etrafında çekebiliyor ve görüntü verebiliyor. Fakat muhalefetteki partiler özellikle başkanlık sistemi gibi bir sistem de muhalefet olan bir partinin küçük yerlerde seçmenin caddeye çıkıp bayrak asması ya da bizimle bir alanda bulunması göze batıyor” dedi.

“Adayımız Olsun Diye Aday Çıkartmadık”
Yerel ölçekte renk vermeyen gizli seçmenin önem arz ettiğine değinen Başkan Saraç, “Seçmenin gönlünde olanı kimse bilemez. Demokrasinin gereği gizli oylama yapılıyor. Dolayısıyla biz insanların gönüllerinde bulunduğumuzu düşünüyoruz. Gümüşhane’de oy oranımızda azımsanamayacak kadar var zaten. Daha önceki seçimlerde bunu gördük. İyi bir potansiyelimiz var. Biz adayımız olsun diye bir aday çıkarmadık. Biz Belediye yönetimine talibiz. Ekimizle, kadromuzla ve birikimimizle belediyeyi istiyoruz. Mevcut adaylar içerisinde de Gümüşhane’yi en iyi bilen, tecrübesiyle ve liyakatiyle buy görevi taşıyabilecek olan bizim adayımızdır. Sadece Gümüşhane merkezde değil ilçelerde de iddialıyız. Özellikle Şiran ve Torul’da diğer partilerden çok daha ilerideyiz. Oraları kesinlikle alacağız. Bunu çok rahat bir şekilde söyleyebilirim. Gümüşhane merkezde de seçime ortağız.  En az bir il genel meclis üyesi çıkaracağız ve oylarımızı Gümüşhane genelinde ikiye katlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27