banner333

banner309

“Gümüşhane Değişim İstiyor”

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Vedat Soner Başer 31 Mart Yerel Seçimleri çalışmalarını, vatandaşların ilgisini, hedeflerini ve endişelerini anlattı.

Gündem 15.02.2024, 22:48
“Gümüşhane Değişim İstiyor”
banner400

Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Vedat Soner Başer, seçim stratejilerini Cumhur İttifakı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirterek, ittifak ilkelerine bağlı bir seçim kampanyası sürdürdüklerini söyledi.

“İttifak İlkelerine Son Derece Bağlıyız”
Seçimlere girecek olan tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar dileyen Vedat Soner Başer, “Seçimin huzur içerisinde, barış içinde kimsenin kimseyi kırılmadığı bir ortamda, şehrimize, aldığımız kültüre yakışır bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum. Bizler buna son derece dikkat ediyoruz. Cumhur ittifakının ilkelerine son derece bağlıyız. Bu noktada bizden yana hiçbir sıkıntı çıkmayacak. Hem kendim, hem ekibim, hem SKM’miz, hem de danışmanlarımız bu konuya son derece dikkat ediyoruz.  Bizim tarafımızdan hiçbir şekilde bu söylediğim ilkelere ters bir hareket asla olmayacaktır” dedi.

“Seçimlere Yaz Ayından Beri Çalışıyoruz”
İsmi ilk olarak açıklanan adaylardan bir tanesi olduğuna vurgu yapan Başer, “Aslında seçim çalışmalarına bizler yaz aylarında başladık. Gümüşhane’ye gelen yazlıkçı insanlarımıza oylarını burada kullanmaları için telkinlerimiz olmuştu.  O günden bu güne kadar sürdürdüğümüz yoğun bir çalışma var. Son bir buçuk aydır da saha çalışmalarına başladık. Ekibimiz son derece zinde, kararlı ve hevesli” diye konuştu.

“Değişimin Adresi Olacağız”
Vatandaşın; “Başkanım orduyla geziyorsun” diye zaman zaman kendisine takıldığını dile getiren Başer, “Gittiğimiz yerlere sığamaz oluyoruz. Bir takım arkadaşlarımız gittiğimiz binaların bahçelerinde beklerken bir kısmıyla ancak içeri girebiliyoruz. Vatandaşımızın olan ilgisi çok fazla, özellikle değişim talebi çok fazla. Çünkü mevcut yönetimden umutlar kesilmiş durumda. Bir ölü toprağı var şehrin ve belediyenin üzerinde. Bu zamana kadar pek bir şey yapılmamış ve Ercan başkanın da son dönemi olduğu için bu noktada vatandaşın endişeleri var. Vatandaş;  bizim artık kaybedecek zamanımız yok diyor. Bu şekilde bakıyor. Yeni bir enerjinin, yeni bir gücün, yeni bir sinerjinin şehre dokunmasını bekliyorlar. Biz bu değişime adres olmaya çalışıyoruz. Vatandaşa kendimizi anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Hiç Ummadığımız Çevrelerden Destek Görüyoruz”
Sahada MHP belediyecilik anlayışını vatandaşlara anlattıklarına dikkat çeken Başer, “Biz belediyeciliği çok daha iyi, çok daha farklı noktalara taşıyacağımızı vatandaşa inandırmaya çalışıyoruz. Bu güveni vermeye çalışıyoruz. İlk teşkilatımız, ilçe teşkilatımız, bize bağlı olmayan yan kuruluşlarımız, sendikalarımız, vakıflarımız, kadın kollarımız son derece uyumlu, koordineli ve heyecanlı bir şekilde sahadalar. Bu çalışmaların sonuçlarını da gözlemleme şansına sahip oluyoruz. Hiç ummadığımız çevrelerden bize bu zamana kadar hiç yakın durmamış kesimlerden inanılmaz derecede destek alıyoruz. Bu destek bizi son derece mutlu ediyor. Asıl motivasyon kaynağımızda buralardan geliyor. Saha bizi bekliyor. Üretken belediyeciliği bekliyor. Milliyetçi Hareket partisini merak ediyor insanlar. Aslında bu meraklarını çevredeki 10 tane belediyemizde de görüyorlar. Bu belediyelerimizin bize büyük katkıları var. Çünkü vatandaş oradaki başarıyı merkezde de istiyor” ifadelerini kullandı.

“Ercan Bey Hiçbir Projeyi Tamamlayamadı”
Çevre iller ile Gümüşhane arasındaki makasın çok açık olduğunu kaydeden Başer, “Vatandaş gidiyor, geziyor ve görüyor. Artık eskisi gibi değil. Vatandaş her şeyi farkında, her şeyi sorguluyor. Şehrimizin koca bir köye dönüştüğünün farkında. Hiçbir şey düzgün değil. Mevcut yönetim mevcut başkan elini neye attıysa eline yüzüne bulaştırdı. Hiçbir projeyi tamamlayamadı. Hiçbir projede başarılı olamadı. Vizyon projelerim dediği hiçbir şeyi başaramadı. Sadece hayal saçıyor. Hayalden öte hiçbir şey söylemiyor. Halkı yanıltmaya yönelik bir kitapçık hazırlamış, onunla seçim çalışması yapıyor. Geçen bir başka belediye başkan adayının kitabıyla ilgili bir video çekildi. Çok doğru bir söz söyledi. Bu kitabı çok iyi inceledim dedi. Ercan beyden dahi fazla inceledim muhtemelen dedi. Çünkü o baksaydı bu kitaba bunları yayınlamazdı dedi. Bana göre de doğru” dedi.

“Neredeyse Zigana Tünelini de Ben Yaptım Diyecek”
Belediye Başkanı Ercan Çimen’in devlet yatırımlarını kendi yapmış gibi anlattığına işaret eden Başer, “Ercan Bey, Devletin yaptığı hizmetleri kendine mal etmeye çalışıyor. Hizmetler kitabına karakolun orada yapılan köprüyü koymuş, vakıfların yaptığı bir köprü orası. Dere ıslahlarını koyuyor, DSİ’nin yaptığı bir faaliyet. Belediyenin hiçbir katkısı yok. Akşam yatıyor Bahçecik barajı, sabah kalkıyor Bahçecik barajı. Şunu sormak lazım Ercan Başkan’a; Bu projenin içerisinde belediyenin bir kuruşu var mı? DSİ'nin yaptığı barajı sen kendin yapıyormuşsun gibi nasıl anlatabilirsin? Açıkçası, Zigana tünelini de neredeyse ben yaptım diyecek. İyi ki Cumhurbaşkanımız tüneli açtı yoksa orayı da sahiplenirdi. Kara yollar buraya asfalt döküyor, alıyor eline bir tepsi baklava onlara ikram ederek fotoğraf çekiyor, teşekkür ediyor, asfaltlama çalışması yapıyoruz diyor, ancak arkada karayolların arabası görünüyor. Bu kadar da acemiler bu işleri yaparken. Çok çok az iş yapanlar çok çok reklam ve şov yaparlar. Maalesef şu anki yönetim bunu yapıyor” diye konuştu.

“Garabet Bir Durum Söz Konusu”
Belediyede, işe harcanan paranın şova ve reklama harcanan paradan daha az olduğunu belirten Başer, “Öyle bir garabet durum söz konusu. Vatandaşlar bunları görüyor. Bunların anlatacak hiçbir şeyleri yok. Yaptıkları hiçbir şey yok. Yapılan bir şeyler varsa biz alkışlıyor, yanında oluyor, destekliyoruz zaten. Kim bir taşın üstüne taş korsa onun yanında oluyor, ona teşekkür ediyoruz. Elbette hiçbir şey yapmadı diyemeyiz. Yaptığı bazı şeyler var. Sanayi sitesinde yarın açılış yapacaklar ben de gezdim, güzel olmuş, alt yapıyı yapandan Allah razı olsun. DOKA yapmış, yapmamış, bir şey demiyorum. Kaynağı DOKA aracılığıyla başkan getirmiştir. Teşekkür ediyorum. Güzel oldu. Allah razı olsun. Bunun gibi 1-2 tane proje yaptı. Destekliyoruz, alkışlıyoruz ama onlarca projeyi yapmış gibi göstermelerini de doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.

“Ercan Çimen’e Çağrıda Bulunuyorum”
Belediye Başkanı Ercan Çimen’e kamuoyuna açık bir ortamda tartışma çağrısında bulunan Başer, “Elbette bütün Belediye Başkan adayları bir takım projeler ortaya koymaktadır. Mustafa Başkan ortaya koyduğu projelerin çoğunu gerçekleştirdi. Ama ne yazık ki Ercan başkan ortaya koyduğu projelerden neredeyse hiçbirini gerçekleştiremedi. Ercan Bey’in önceki dönem ortaya koyduğu proje kitapçığı elimizde. Açık yüreklilikle bir çağrıda bulunuyorum. Belediyecilik anlamında Ercan beyle herkese bir açık platformda, televizyonda, sizin huzurunuzda, kamuoyu önünde bu konuları tartışabiliriz. Ercan Bey de kabul ederse herhangi bir platformda bu konuları konuşmak, tartışmak çok isterim. O günkü projelerinden bu gün yaptığı, tamamladığı hiçbir proje yok. Adeta sıfır. Biz Ercan Bey'in gerçekleştiremediği bu vaatlerden ötürü adımlarımızı çok temkinli atıyoruz. Projelerimizi açıklamamamızın bir sebebi bu. Bir diğer sebep ise nasıl bir belediye ile karşılaşacağımızı henüz bilmiyor olmamız. Önümüze nasıl bir tablo çıkacak açıkçası bu konuda büyük endişelerimiz var” ifadelerini kullandı.

“Belediyenin Mali Tablosu İle İlgili Karartma Var”
Gümüşhane Belediyesinin mali tablosu hakkında hiçbir bilgi alamadıklarına vurgu yapan Başer, “Bu konu ile ilgili müthiş bir karartma var. Belediye ile ilgili bilgi yok. Ben inanıyorum ki Ercan Bey de tabloyu tam manasıyla bilmiyor. Ercan Başkan belediyeyi devraldığı zaman 47 Milyon gerçekleşmiş belediye bütçesi vardı. MHP adına teslim tutanağına ben de imza attım. Bir nüshası da bendedir. Arzu edilirse yayınlanabiliriz. 22,5 Milyon da borcu vardı belediyenin. Nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı bilmediğimiz için konuyla ilgili hassasiyetle yaklaşıyoruz. Yani yapamayacağımız, sözümüzün altında kalacağımız bir projeyle vatandaşın karşısına çıkmak istemeyiz. Proje algılarıyla, proje aldatmacalarıyla vatandaşın oyuna talip olmuyoruz. Her şeyi bilim süzgecinden geçirerek ortaya koymaya çalışıyoruz” dedi.

“Bir Sene Lazım”
Açıklamalarını seçilmeleri halinde en büyük sıkıntılarının mali tabloyu sürdürülebilir hale getirmek olacağını dile getiren Başer, “Mali açıdan belediyeyi sürdürülebilir bir hale getirmek için bir sene lazım. Bu çok önemli çünkü mali açıdan disiplinsiz bir bütçeyle hiçbir şey yapamazsınız. Yatırım falan yapamazsınız. Şu anda ki durumda bu zaten” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27