banner333

banner309

Yıldız: Bu sempozyum Şiran’ın gelecek 50 yılına hitap ediyor

Şiran ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Dünü, Bugünü, Yarını Şiran sempozyumunun akademik başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Oktay Yıldız, sempozyumdaki bilimsel projelerin Şiran'ın gelecek 50 yılına hitap ettiğini söyledi.

Şiran 16.08.2023, 11:11 17.08.2023, 08:59
Yıldız: Bu sempozyum Şiran’ın gelecek 50 yılına hitap ediyor
banner400

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ve Şiran Eğitim Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) girişimi, Şiran Belediyesi, Yeşilbük Belediyesi, GÜSİAD ve Gümüşhane Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşması ve sunumunu yapan sempozyum akademik başkanı Prof.Dr. Yıldız, Şiran için kalkınma modellerini anlattı. 

Şiran'ın kalkınmasına yönelik genel değerlendirmelerde bulunarak Şiran'ın gelecek 50 yılına hitap edecek proje önerilerini paylaşan Yıldız, akademik çalışmalarının önemli bir kısmını bölge kalkınması, projeler, kalkınma modelleri ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmaya yönelik çalışmalarıyla biliniyor.

Şiran’ın genel bir ekonomik değerlendirmesini yaptıktan sonra belirli konularda ilçenin fırsatlarına dikkat çeken Yıldız, öncelikli olarak Yeni Zigana Tüneli'nin açılmasından sonra Karadeniz’i Orta Anadolu’ya ve Akdeniz'e bağlayan aksın en önemli noktası olan Tersun Dağı Tüneli'nin ve devamında elzem olan Gölova yolunun yapılması gerektiğine ve bu gerekliliğin ülke ekonomisi için son derece mühim olduğuna vurgu yaptı. 

Türkiye’de depremler sonrası ortaya çıkan olası Marmara depreminde deprem riskinin nispeten az olduğu bölgelerde organize sanayi bölgelerinin kurulmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Prof.Dr. Yıldız, Karadeniz limanlarına 1-1,5 saat mesafedeki Şiran ilçesinde belirledikleri bin 600 dönümlük taş zemin üzerindeki bir alanda Organize Sanayi Bölgesi kurulması gerektiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgelerinde 6.bölge teşviklerinden faydalanılabileceğini ifade eden Yıldız, “Ülkemizin hiçbir yerinde limana bu kadar yakın mesafede altıncı bölge yoktur. Bu bir fırsattır ve bu fırsat kazaya bırakılmamalıdır. Şehrin yöneticileri ve siyasetçileri bu fikre sahip çıkarak gelecek 50 yıla ve yüzyıla hitap edecek bir Organize Sanayi Bölgesinin Şiran’da kurulması için çalışmaya başlayacağız” dedi.

Bu sırada söz alan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) yetkilileri bu proje fikrini ciddi olarak sahiplenerek destek vereceklerini ifade ederken organize sanayi bölgesi kurulması için yer araştırmalarında İl Genel Meclis Üyesi Kadir Yıldız ile çok sayıda alternatifi yerinde görerek bir değerlendirme yaptıklarını ifade etti. 

Yıldız ek olarak Şiran bölgesinde tarım turizm KOBİ üçlemesinin bir arada bulunduğu bir ekolojik ve turizm odaklı köyün Tomara Şelalesi yol güzergahı üzerinde kurulması gerektiğini ve bu konuda iyi bir proje hazır olacaklarını sözlerine ekledi. 

Birincisi İstanbul'da yapılan sempozyumda alınan kararlar gereği ilçede kurulması planlanan yaşlı ve hasta bakımına yönelik bir merkez için Belediye Başkanı Mutlu Özel’in gerekli çalışmaları yaptığını ve resmi işlemlerde sona gelindiğini ifade eden Yıldız, Belediye Başkanı Mutlu Özel’e teşekkür etti.

Yıldız üçüncüsü Ankara'da yapılması planlanan sempozyumun kapanış bildirgesi yayınlandığında daha detaylı şekilde bu projelerle ilgili bilgi verileceği de sözlerine ekledi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49