banner333

banner309

Şiran’ın Geleceği İçin Büyük Adım

Şiran’ın dünü bugünü ve yarını 5-6 Kasım tarihlerinde saat 09.00-17.30 arası Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Şiran 26.09.2022, 15:48 27.09.2022, 00:00
Şiran’ın Geleceği İçin Büyük Adım
banner400

Köklü tarihi ile çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış kadim şehir Şiran’ın geleceği için akademisyenler, iş insanları, sivil toplum temsilcileri İstanbul’da bir araya geliyor.

Kısa adı ŞİDEF olan Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu’nun öncülüğünde yapılacak olan “Şiran Sempozyumu” 5-6 Kasım tarihlerinde Sarıyer Belediyesi’nin  Maslak’taki Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

İki gün sürecek olan sempozyumda ilçenin Coğrafya, Nüfus, Tarım, Hayvancılık, Madencilik, Tarih, Eğitim, Kültür ve Turizm, Sosyoekonomik Yapı ve Kalkınma Modelleri gibi başlıklar alanlarında uzman akademisyenlerce ele alınacak.

“ÜRETEN ÇALIŞAN ŞİRAN”

ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, sempozyumla Şiran’ın geleceği için önemli bir adım attıklarını ilçenin tüm değerlerini ekonomiye taşıyarak ortaya bir kalkınma modeli çıkaracaklarını söyledi.  Kaya, tüm hemşehrilerinin Şiran’ın ve ülkemizin geleceği için ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederek şunları söyledi;

“ŞİDEF olarak kurulduğumuz günden bugüne ilimize ve ilçemize dair kalıcı projelere imza atmak, farkındalık oluşturmak istediğimizi dile getiriyorduk. Bu yüzden bu

sempozyum kaçınılmazdı. Çok değerli hocalarımızın katkılarıyla hazırlıklarımıza çok önceden başladık.

Sempozyumda, Şiranımızın tüm sorunları masada olacak. Çoğunluğu hemşehrilerimizden oluşan uzman hocalarımız akademik çalışmalarını sunacak çözüm önerilerini anlatacak. Sempozyumda konuşulanları bir kitap haline getireceğiz.

Bu sempozyumdan çıkacak sonuç ile Şiranımızda tarıma, hayvancılığa, turizme, tarihe, ekonomiye dair yatırım yapmak isteyen hemşehrilerimize yardımcı olmak kalıcı bilgi ve eser bırakmak istiyoruz.

Sempozyumumuzun sonuçlarını takip etmek ve alınan kararlarla ilgili olarak Şiran’da da benzer bir toplantı yapmak için de çalışmalarımız sürecek.

Tüm bu çalışmaların sonuçlarından beklediğimiz, üretime dayalı bir ekonomi, tarihi ve kültürel değerlerin öne çıkacağı bir turizm, özetle üreten çalışan bir Şiran. Yani un ve şeker hazır artık helva yapmak istiyoruz.

Sempozyumun düzenlendiği salonun girişinde Şiranımızın halk eğitim çalışmalarını, kültürünü, sporunu, derneklerimizin çalışmalarını, spor kulüplerimizi, pestil kömemizi, kuru fasulyemizi, Kadınlarımızın kooperatifini, ŞİDEF çalışmalarımızı öne çıkaran küçük stantlarımız da yer alacak.

Bu güzel etkinlikte ev sahibimiz Sarıyer Belediyesi olup Gümüşhane Üniversitesi, Şiran Kaymakamlığı, Şiran Belediyesi, Yeşilbük Belediyesi, Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’da paydaşlarımızdan olacak. Bu etkinliğin düzenlemesini sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Kelkit Vadisi sevdalısı hemşehrimiz değerli büyüğümüz Şükrü Genç ve ekibine teşekkür eder, tüm dost ve hemşehrimizi 5-6 Kasım gerçekleşecek Şiran sempozyumuna bekleriz”

Şiran Sempozyumu 5-6 Kasım tarihlerinde saat 09.00-17.30 arası Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yorumlar (1)
KADİR UĞURLU / 05326566636 2 yıl önce
Bence Şiran ya da Gümüşhanemizin bir ilçesine ZİRAAT, ORMANCILIK TARIM,HAYVANCILIK ve BALIKÇILIK MESLEK LİSESİ açılmalıdır !
Gümüşhane arazileri çalınıyor ! Kalan kısımlara sahip çıkılarak ilimizi kalkındırmaya çalışalım. Gümüşhanemizin siyasetçileri çok çok yetersiz Ankara da hiç ses solukları çıkmıyor ! çıkartamıyorlar ilk önce kendi çıkarlarını ön plâna çıkartıyorlar..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46