banner333

banner309

Şiran terörü lanetledi

Şiran’da vatandaşlar, İstanbul’daki terör saldırısının ardından teröre lanet yürüyüşü düzenlendi.

Şiran 13.12.2016, 20:26
Şiran terörü lanetledi
banner400

10 Aralık Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain saldırı sonucu yaşamını yitiren Şehitlerimiz ve sivil vatandaşlarımız için Şiran’da teröre karşı birlik mitingi vatandaşların yoğun katılımlarıyla gerçekleşti.

İlk olarak ilçe meydanında toplanan vatandaşlar saygı duruşu ve İstiklal marşı okudu. Program devamında İlçemizdeki tüm Yöneticiler, Memurlar, Siyasi Partiler, Vakıf ve Dernekler, Öğretmenler, Öğrenciler ve Genç, Yaşlı Bütün Vatandaşların destek verdiği geniş katılımlı yürüyüş Şiran Atatürk anıtı başladı. Buradan dev Türk bayrakları ve ellerindeki bayrak, pankartlarla yürüyüşe başlayan yaklaşık 3 bin kişiye yol boyunca vatandaşlar da katıldı. İlçemizde teröre lanet yürüyüşünde katılımcılar hep bir ağızdan "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları attı.

Programa, Kaymakam Murat Öztürk, Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Emre Çapan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Kundak, İlçe Müftüsü Ali İşbakan, AK Parti, CHP, MHP, siyasi parti mensupları, sivil toplum örgütlerinin Öğretmenler, Öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı.

Tekrar ilçe meydanındaki Atatürk anıtı önüne gelen vatandaşlara İmam Hatip Ortaokulunda görev yapan Türkçe Öğretmeni Tarık Şahin “Şiran İlçesi Milli Birlik Ve Beraberlik Komitesi” hazırlamış olduğu bir bildiri okudu. Bildiride; “Acımız çok büyük ve tarifsiz. Bu ülkenin doğusundan batısına her evde, kana susamış, insanlıklarını yitirmiş, alçak teröristlerin, hain saldırılarına Şehit verdiğimiz gencecik evlatlarımızın, Şehitlerimizin acısı ve yası var. Hepimizin bu acıya ortak olmak birliğimizi kuvvetlendirmek ve şer odaklarına gerekli cevabı vermek üzere toplandık.

Kahpece ve korkakça bir saldırı gerçekleştiren canımızdan can koparan terör örgütü PKK’yi ve onun destekçilerini en sert şekilde lanetliyoruz. Bu alçak saldırıyla bizleri bölebileceklerini halkı halka kırdırabileceklerini, karanlık emellerine ulaşabileceklerini zanneden hainler, hiçbir eylemlerinde emellerine ulaşamamışlardır ve bundan sonrada ulaşamayacaklardır. Bu hainler ve onların içte ve dışta destekçileri karşılarından bir kez daha terör karşısında birleşen, tek vücut olan bir millet bulmuşlardır.

Bu millet askerine, polisine, halkına uzanan her kanlı elde tek ses ve tek yürek olmayı başarmış, terörü lanetlemiş, hainlere gereken dersi vermiştir. Hamurunda birlik, kardeşlik ve bağlılık bulunan bir ülke böylesine kahpece yapılan saldırılarla birbirine daha da kenetlenmekte, Bayrağına, Cumhuriyetine, polisine ve askerine daha da sahip çıkmaktadır.

İstanbul’daki bu hain saldırıda yitirdiklerimizle içimizden de bir şeyler kopup gitmiştir. Ateş hepimizin evine düşmüş, yitip giden gencecik evlatlarımız hepimizin çocuğu, kardeşi ve canı olmuştur. Bugün gözümüzde yaş, kalbimizde sızı, aklımızda kaybettiğimiz yiğitlerimizden başka bir şey yoktur.

İnadına sarılacağız bu gün birbirimize. İnadına sokağa çıkıp sahip çıkacağız ülkemize ve birliğimize. Acılarımızı unutmadan ama hainlere de fırsat vermeden, onları sevindirmeden yaşayacağız yasımızı.  Biliyoruz ki, hakkın gazabı ve halkımızın metaneti, dirayeti ile er ya da geç sonları olacaktır bu alçakların.

Biz Şiranlılar olarak, bu ülkenin polisine, askerine, aydınına ve halkına yapılan her saldırıda 15 Temmuz da olduğu gibi 10 Aralık ve sonrasında da her türlü terör eylemine karşı bu hainleri lanetlemeye, ülkemizin birliğine, barışına ve geleceğine sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyetini ve halkını korumak pahasına canından olan tüm kahramanlarımızın, mücadelesini sürdürmeye, isimlerini sonsuza kadar yaşatmaya başta PKK, DAEŞ, FETÖ ve DHKPC olmak üzere her türlü terör örgütünü ve eylemini kınamaya ve lanetlemeye amansız ve fakatsız devam edeceğiz.

Terör karşısında susmayacağız

Bugün terörden ve teröristten başka suçlu armaya gerek yoktur. Bugün partisine, dinine, ideolojisine bakılmaksızın, terörün karşısında olan herkesle omuz omuza olma günüdür. Bu kardeşlik ve birlik, alçak teröristlere verilecek en büyük cevaptır.

Terör karşısında susmayacağız, yılmayacağız, korkmayacağız. Bizi sindirmek ve bölmek isteyenler bilsinler ki şimdi daha da kenetlenmiş, daha da güçlenmiş bir Türkiye var. Halkın gücü ve kardeşliği bu hainlerin sonu olacaktır. Bu kardeşliği sağlamak, terörü bitirmek adına her türlü iş birliğini destekliyor ve bu yolda her türlü desteği eksiksiz veriyoruz.

Başaramayacaksınız, Milletimizi bölemeyeceksiniz, Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, Vatanımızı parçalamamaksınız, Devletimizi yıkamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız. Bin yıldır yürüdüğümgümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vaz geçiremeyeceksiniz. Onun için tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet diyoruz ve böyle yürüyeceğiz diyoruz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerimizle, bu hain saldırıda hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Ailelerine ve Milletimize baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Şehitlerimiz için ilçe Müftüsü Ali İşbakan imamlığında gıyabi cenaze namazı kılındı ve etkinlik İlçe Müftüsü İşbakan’ın yaptırdığı duayla son buldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39