banner333

banner309

Şiran'da 18 Mart Etkinlikleri

İlçemizde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik ve tören düzenlendi.

Şiran 20.03.2016, 14:06 20.03.2016, 14:07
Şiran'da 18 Mart Etkinlikleri
banner400


Şiran İlçe Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon komutanlığı ve Belediyenin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törene Şiran Kaymakamı Vekili, Şiran Belediye Başkanı, Şiran Garnizon Komutanı, Şiran Cumhuriyet Savcısı, kamu kurum müdürleri,  adli, askeri ve mülki amirleri, şehit aileleri, öğrenciler ve okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığında Görevli Uzm.J.VI. Kad. Çvş. İsmail Babul gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemini belirten programın ilk kısmı olan “Anıta Çelenk Sunma”  bölümünden sonra ikinci kısım Şehit Turgay Türkmen İlkokulu tiyatro salonunda devam etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü, Şiran Fatih Sultan Mehmet Çok Programlı Lisesi tarafından hazırlanıp sunuldu. Program İstiklal Marşı, Saygı Duruşu, okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı günün anlam ve önemini anlatan konuşma, Şiirler, Şehit Türküleri, Tiyatro Gösterisi, Şiran Şehitleri Slayttı, Şehitler Belgeseli, son olaraktan yarışmalarda derece yapan öğrencilere ödüllerin verilmesi ile program son buldu.

 

“Şehit Aileleri Ve Kabirleri Ziyaret Edildi”

Gün içerisinde devam eden programlar kapsamında Şiran Kaymakamlığınca Şehit yakınları ve Gazilerimiz onuruna lezzet lokantasında yemek verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından belirlenen ilçe merkezindeki ve köylerindeki Şehit yakınları ve kabirleri ziyaret edildi.

 

“Mevlidi Şerif Okutuldu”

Program kapsamında, İlçemiz Müftülüğünce Şehit kabirleri ziyaretinde din görevlileri bulundurarak, Şehitler günü münasebeti ile akşam namazına müteakip merkez camiinde mevlidi şerif okutulacak.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:20
Güneş 05:03
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:35
Yatsı 21:10