banner333

banner309

Gurbetten Sılaya Örnek İşadamı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Yukarı Kulaca Köyü işadamlarından Hasan Kulaksız, köyünü Gümüşhane’nin örnek köyü yapmak üzere çalışmalar başlattı.

Şiran 24.10.2014, 08:58 24.10.2014, 09:00
Gurbetten Sılaya Örnek İşadamı
banner400
Gümüşhane doğumlu olan ve Konya’nın tanınmış işadamlarından Hasan KULAKSIZ Gümüşhane Valiliği’nin de destek verdiği ‘ÖRNEK KÖY PROJESİ’ni, doğduğu yer olan Yukarı Kulaca Köyü’nde uygulamaya geçirdi.
 
Yukarı Kulaca Köyünde köy konağı ve sosyal tesislerin temel atma törenine Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Jandarma Komutanı Erdal Eren, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak hayırsever işadamı Hasan Kulaksız ve köylüler katıldı.
 
ANA VASİYETİ, SILA-İ RAHİM OLDU.
Temel atma töreninde konuşan Kulaksız, annesinin vefat etmeden on gün önce kendisine nasihat ederken söylediği “Oğlum sen bu toprakların çocuğusun. Buradaki kardeşlerini unutma, onlara destek ol, bu toprakları sahipsiz bırakma.’ sözlerini annesinin vasiyeti olarak kabul ettiğine vurgu yaparak; bu nedenle köyüne sıla-i rahimin gereği olarak bu projeleri hayata geçirdiğini kaydetti.
 
Kulaksız konuşmasını şöyle sürdürdü: “İçinizden çıkmış bir kardeşiniz olarak yıllardır rızkımızı gurbette aradık ama hiçbir zaman memleketimizle bağımızı çok şükür koparmadık. Yüce Rabbimize şükürler olsun ki bugün Konya ve İç Anadolu bölgesinde önemli bir noktaya gelmiş şirketimizle ülkemize güzel hizmetler yapıyoruz. İnşallah helalinden kazandığımız parayı da memleketimizde bir hayra kullanıyor olmaktan dolayı da son derece huzurluyuz. Rahmetli annemin vasiyetini yerine getirmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyorum. Köyümüze yaptığımız sosyal tesislerin içinde aşevi, köy konağı, yurt, çeşme, taziye evi vb. tesisler yapacağız. Projenin temel süreçleri tamamlandıktan sonra sayın valimize yapacağımız işleri sunduğum zaman sağ olsunlar çok yakından ilgilendiler. Kendilerine bu konakla bu işin bitmeyeceğini ve Yukarı Kulaca Köyü’nün Gümüşhane’mizin 322 köyü içerisinde örnek köy olması için var gücümüzle çalışacağımızı belirttim. Köyümüzün sadece Gümüşhane değil, tüm Türkiye’ye örnek bir köy olacağını ifade ettik. Kendilerinden ‘Örnek Köy’ tescili noktasında destek istedik. Bu gün hep birlikte ilk harcı koymanın heyecanını yaşıyoruz. Bu projelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ayrıca Ahirete intikal etmiş olan tüm Yukarı Kulaca Köylülerinin mekanları cennet olsun. Yukarı Kulaca Köyü emin ellerde, tüm köy halkı olarak onların hatıralarını yaşatacağız inşallah.”
 
“HAYIRSEVER İŞADAMLARI HER YERE LAZIM”
 
Temel atma töreninde konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise Türk milletinin yapısında ve kültüründe yardımlaşma, dayanışma ve hayırseverliğin olduğuna vurgu yaparak, “İşte bu anlayışa sahip işadamımız bu köyümüzden çıktı. Buradaki katılımın bu kadar olacağını beklemiyordum ama güzel olduğu için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devlet ve vatandaş bu faaliyetlerde elini taşın altına birlikte koymalı. Bunun en güzel örneği de Hasan Kulaksız’ın yaptığı projedir. Annesinin vasiyetini çok kısa sürede hayata geçirmesi takdire şayan bir davranıştır. Allah memleketimizin her yerine Hasan Kulaksız gibi hayırsever işadamlarını nasip etsin.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09