banner333

banner309

15.06.2011, 23:57

Seçim sonrası

 Doğrusu mükemmel bir seçim yaptık. Kampanyanın karşılıklı şiddet dozu bizi korkutmuştu. Fakat seçimler sakin geçti. Sonuçlar o gece alındı. İştirak büyük oldu. Hâsılı, demokrasinin olmazsa olmazı serbest seçimlerde, en demokratik devletler derecesinde ilerleme kaydettiğimizi söyleyebilirim.

Çevremizdeki pek çok devlette, demokrasinin ilkel düzeyine bile erişmek için kan gövdeyi götürürken Türkiye, hepsine örnek oluşturdu. Buna rağmen AB standartlarına erişmediğimiz, gerek Avrupa’da, gerek bizde yaygın şekilde vurgulanıyor. İşte tam burada, yeni bir anayasaya acele ihtiyacımız ortaya çıkıyor. Seçim öncesinde ve sonrasında Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ısrarla üzerinde durdular. 
Anayasa ile beraber Kürt meselesi de gündeme geliyor, zaten gündemden hiç düşmedi. 36 Kürtçü-komünist milletvekili ile elbette anlaşmaya çalışılacaktır. Fakat sonuç almak ihtimali azdır. Kürt meselesi, muhtemelen anayasa sonrasına kalacak.
Suriye sorunu kucağımızdadır. Her geçen gün Türkiye’ye yığılma artıyor. Bunun bir haddi olması gerek. Şam’da Baas rejimine son vermek daha karmaşıktır. Esad oligarşisi direnecek, fakat kesinlikle sonu gelecektir. 
Anayasa, Suriye, Kürt meselesi ile uğraşacak yeni AK Parti hükûmeti, ekonomik ve sosyal kalkınma ve gelişme projelerini, vaadlerini ihmal etmeyecektir. Bunun için oy istedi ve aldı, seçimi kazandı.

AK Parti, Erdoğan’ın yönetiminde iç anlaşmazlıklara düşmeksizin yol alırken, muhalefet partileri için aynı şeyi söylemek mümkün değil. CHP’nin kongre ibtilâsından kurtulabildiğinin belirtisi yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise komplolara maruz kalındığı doğru, fakat kadro zaafı açıktır. Türk milliyetçilerini toparlayamamıştır. Üstelik asırlık köhne Gökalp Türkçülüğü ile 21. yüzyıl milliyetçiliği yapılmasının imkân ve ihtimali kalmadığı anlaşılamamıştır. Ancak MHP’nin yeni grubu ile Yüce Meclis’te ağırlığını koyması, demokratik düzenimizin gereğidir. 
Her hâl-ü kârda güzel, hattâ bundan sonraki seçimlerde örnek gösterilebilecek mükemmel bir seçim yapıldı. Büyük sorunlarımız var. Bunların gerektiği sür’atle çözülebileceği ümidimiz de kuvvetlidir. Sayın Başbakan’ın gece konuşmasının yapıcı üslûbuna güvenebiliriz.
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 15 Mayıs 2024
İmsak 03:14
Güneş 04:59
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:38
Yatsı 21:16