banner333

banner309

14.11.2013, 21:11

Seçilemeyeceğimi Biliyorum Ama Adayım

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasette sular ısınmaya başladı. AKP, CHP, MHP başta olmak üzere partilerin Belediye Başkanı ve Meclis Üyeliği için aday adayları her geçen gün artarak devam ediyor.

Düşünüyorum da acaba Gümüşhane’den yada ilçelerimizden bir partiden belediye başkanı yada meclis üyeliği için aday adayı olmak mı, yoksa bağımsız aday olupta adaylığı garantiye almak mı daha makul. Belkide şöyle bir düşünce içerisine de girebilirim: Siyasi düşünceme uygun partinin bir çok adayı içerisinden aday olamayacağımı düşünüyorsam ve kendime güveniyorsam Bağımsız Aday olmak daha uygun gözüküyor.  Seçilmeyeceğimi biliyorum ama yine de aday adayıyım demektense adayım derim, seçimlere girerim. Tabiki bağımsız adaylarında kazanma ihtimalinin çok düşük olduğunu biliyoruz.

Aslında söylemek istediğim, aday adayları seçilemeyecekse neden aday oluyorlar sorusunun cevabını söylemek.

 Bahsetmek istediğim konuyu biraz daha açalım. Hizmete aday olan, projeleri olan hemşerilerimizi tenzih ediyorum.  Yerel seçimler yaklaştı, aday adaylarının bir kısmının bir yerlerde bir takım beklentileri var. Yada aday olayımda zaten kimse beni yeterince tanımaz bilmez, bilsede bir ünvanım bir rütbem yok kendimi takdim edeceğim zaman Gümüşhane’den şu yada bu partiden ADAY ADAYI idim. Eğer seçimleri kazanırsakta  bak abi sen aday oldun. Bizde sana çalıştık, seninleydik. Partideki arkadaşlar benim içinde bir yerler düşünseler hani, benim bir yerlere gelmemde yada etiket yapmamda ADAY ADAYLIĞI’mın etkisi olur, düşüncesi içerisindeyim gibi gizli düşünceler içerisine giriyorlar.

Ciddi adayları anlayabiliyorum ama kazanamayacağını yada seçilemeyeceğini bilerek bir partiden belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için neden aday olunur anlamak elde değil. Yani unvan peşinde olmak, etiket sahibi olmak, belediyelerden beklenti içerisine girmek insanlık adına bizlere ne kazandıracak. Hiçbir menfaat memlekete, vatana, millete hizmet aşkının önüne geçmemeli. Bu işleri gönülden yapanlar hep sevilir, hep seçilir.  Seçimler öncesinde gök gürültüsü gibi gürleyen insanların seçimlerden sonra kaybolduğunu hepimiz biliriz.

Aday adaylarına tavsiyem kazanamasalar da Gümüşhane’ye hizmet etmeyi kendilerine ilke edinsinler.  

Yorumlar (1)
kemal 10 yıl önce
doğru söze ne denir eline yüreğine sağlık timur kardeş
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39