banner333

banner309

08.12.2013, 21:38

Gümüşhane’nin Keloğlan’a İhtiyacı Var

Ülkemizde birçok bölgeye ve şehre gitme imkânım oldu. Geçtiğimiz aylarda da Güneydoğu Anadolu bölgesinde 4-5 ili gezdim. Zannederdim ki Güneydoğudaki vilayetlerimizde garip kalmış. Şehirleri, ilçeleri gelişmemiştir diye düşünüyordum. Ama gözlerime inanamadım. Neler yapıldığıyla ilgili detaylara girmeyeceğim ama şunu söyleyeyim; Bu bölgede birçok önemli yatırımlar yapılmış, bölge her yönüyle gelişmekte, havaalanları, barajları, tarihi ve turistik büyüme, kentsel gelişim, sanayi ve birçok konuda almış başını gidiyor.

Gümüşhane gündemini yakından takip eden birisiyim. Zaman zamanda il ve ilçelerimizdeki yöneticilerimizle, müdürlerimizle, hemşerilerimizle de muhabbetlerimiz oluyor. Nedense hayalimizdeki Gümüşhane’mize sahip olamamaktan yakınıyoruz. Memleketimiz gerçekten garip ve garibandır.

Şehirlerin bu tür gelişimlerinin ilk ayağında Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarını karşımızda görürüz. Ama bu idarecilerimizin de yapabilecekleri de bir yere kadar. Eğer Gümüşhane’miz yeterince gelişmiyorsa sorumlusu hükümet midir, vekiller midir, belediye başkanları mıdır, valilik midir, müdürler midir, iş adamları mıdır? Belki de başka birisidir. Kararı okurlarımıza bırakıyorum.

Gümüşhane milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız, müdürlerimiz, iş adamlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımızdaki çalışan hemşerilerimiz, memleketimiz için hep bir mücadele içerisindeler ya da öyle gözüküyorlar. Ama nedense bir türlü mutlu sona ulaşamıyoruz. Gurbetteki Gümüşhaneliler kadar Gümüşhane’deki hemşerilerimiz memleketi dertlenmiyor, daha güzel, daha gelişmiş bir Gümüşhane için çaba göstermiyor.

Çocukluğumuzdan beri Keloğlan masallarını, öykülerini dinleriz. Keloğlan devlerle, ülkelerle savaş eder. Cesur ve becerikli kişiliğiyle, kurnazlığıyla Padişahın kızını almayı becerir. Ülkenin onuru olur. Sihirli alemlerde yaşar. Olmayacak işleri başarır. Kafasının kel olmasına, garip olmasına rağmen zekidir. Hikâyeleri hep mutlu sonla biter.

Gümüşhane’mizin de Keloğlan misali cesur, becerikli, kurnaz, olmayacak işleri başaracak, zeki yöneticilere ihtiyacı var. Bunun içinde kamu kurum ve kuruluşlarındaki yöneticilerimiz başta olmak üzere Gümüşhane’deki halkımızın ruhlarında Keloğlan’a ihtiyacı var.
Yorumlar (2)
Barış 10 yıl önce
iyi bir yazi olmuş tebrikler
fethi yıldız 10 yıl önce
Garip dir benim memleketim Anadolu'nun bir köşesine itilmişcesine, ne sihirli deynek gerek nede kel oğlan,vatanını,milletini seven adam gibi adam gerek,
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38