banner333

banner309

Varis Nedir, Hangi Şikayetleri Ortaya Çıkarır?

Sağlık 05.01.2021, 20:05
Varis Nedir, Hangi Şikayetleri Ortaya Çıkarır?
banner400

Varis, damarların genişlemesi ve deri altından görünürlük kazanması durumudur. Hastalık toplardamar kapakçığından kaynaklı bir sorun sebebiyle meydana gelmektedir.

Başlıca şikayetler arasında bacaklarda meydana gelen morluklar, şişlikler olan varis, ilerledikçe bacaklarda birçok sorun daha bunlara eklenmektedir. Gece yaşayabileceğiniz kramplar, biraz yürüseniz bile ortaya çıkan yorulma hissi, bacaklarınızın size ağır gelmesi gibi birçok şikâyet ortaya çıkarabilir. Tüm bu sorunların yanında ortaya çıkan görüntüsünün estetiği bozması da bulunmaktadır. Özellikle kadınların yaşadığı bu hastalık görüntü konusunda da kadınların kurtulmak istediği bir rahatsızlıktır. İlerleyen hastalık bir süre sonra gerek görüntüyü gerekse sağlığı çok büyük oranda etkileyebilmektedir.

Varis tedavi edilmezse ne olur, varis tedavisi için hangi yöntemler vardır?

Hastalıklar tedavi edilmek yerine ertelendikleri zaman verdikleri zararın dozu da artmaktadır. Varis de zararı artan hastalıklardan bir tanesidir. Tedavi olmadığınız ve dikkat etmediğiniz takdirde şikayetlerinizin giderek artmasıyla birlikte çeşitli yaralar olarak şikayetleri artırabilir.

Vücudunuzdaki varislerin zararsız olduğunu düşünmek yerine sağlığınızın daha iyi olması adına varis tedavisi istemek daha doğru bir tercih olacaktır. Bunun için tercih edebileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktır. Bunlar lazer tedavisi, skleroterapi (köpük) ve buharla tedavi şeklindedir. Tabi ki bunlar yanı sıra cerrahi yöntemler de mevcuttur ancak cerrahi olmayan yani ameliyatsız yöntemler ameliyatın getireceği çeşitli sorunların da önüne geçmektedir.

Ameliyatsız varis tedavisi ile iz bırakmadan çözüm

Varisler için cerrahi operasyon geçirerek onlardan kurtulmaya çalışmak tek çözüm yolunuz değildir Lazer tedavisi veya skleroterapi yöntemlerini kullanarak hiçbir ameliyata gerek kalmadan tüm varislerinizden kurtulabilirsiniz.

Bu tedavi yöntemlerinin cerrahi müdahaleye göre çeşitli avantajları bulunmaktadır. Başlıca olumlu yönü hiçbir iz bırakmamalarıdır. Bununla birlikte ameliyat olduktan sonra hemen eski hayatınıza dönmeniz mümkün değildir. Ameliyatsız tedavi yöntemlerinde izlenen süreç sayesindeyse bu durum bazen hiç dinlenmenizi bile gerektirmez bazense bu süreyi yarısına kadar indirebilirsiniz.

Ameliyatsız varis tedavisi yöntemlerini kullanarak daha ağrısız daha hızlı bir şekilde tedavinizi olabilirsiniz. Tedavi olduktan sonra ayağa kalkmanız da cerrahi müdahaleye göre daha hızlı olacaktır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46