banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yöneticileri Günü'nü Kutladı

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Sağlık 19.12.2023, 22:43
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yöneticileri Günü'nü Kutladı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler, Sağlık Bilimleri Fakültesi Rektörlük Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Ardından, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir tarafından açılış konuşması yapıldı.

Doç. Dr. Ulutaşdemir, konuşmasında sağlık hizmetlerinin önemine ve sağlık yöneticilerinin bu hizmetlerin sunulmasında oynadığı kritik role dikkat çekti. Sağlık yöneticilerinin karşılaştıkları zorluklar, verdikleri kritik kararlar ve sağlık sektöründeki hızlı değişimlere adaptasyon gibi konularda takdir edilmesi gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından, Sağlık Yönetimi bölümü öğrencileri tarafından "100. Yıl Marşı" seslendirildi. Öğrenciler, sahnede üzerinde "Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğrencileri Olarak Filistin Halkının Yanındayız" yazılı dövizlerle Filistin ve Gazze'ye destek mesajı verdi.

Etkinlikler, moderatörlüğünü Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir'in yaptığı panelle devam etti. Panele Gümüşhane İl Sağlık Müdür Vekili Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Emre Karataş, Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. İbrahim Yel ve Gümüşhane Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Gündoğan Şahinöz konuşmacı olarak katıldı.

Panelistler, sağlık yönetimindeki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Panelde, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde planlanması, organizasyonu, koordinasyonu ve yönetimi gibi konular ele alındı.

Panel sonunda, katılımcılardan gelen sorulara cevap veren panelistlere plaket takdim edildi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık yöneticileri, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde planlanması, organizasyonu, koordinasyonu ve yönetimi gibi kritik görevleri üstlenen profesyonellerdir. Hastane yöneticileri, sağlık kurumlarının operasyonel işleyişini sağlamak, bütçeyi yönetmek, personeli koordine etmek ve kaliteli sağlık hizmetlerinin sunumunu sağlamak gibi çok çeşitli sorumlulukları yerine getirirler. Bu özel gün, sağlık yöneticilerinin karşılaştıkları zorluklar, verdikleri kritik kararlar ve sağlık sektöründeki hızlı değişimlere adaptasyon gibi konularda takdir edilmesi için bir fırsat sunuyor.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinliğin en özel anlarından biri ise sağlık yöneticilerimizin tecrübelerini paylaştığı panel oldu. Bu panel, geleceğimizin sağlık hizmetleri alanındaki yöneticilerini yetiştirecek genç beyinler için değerli bir deneyim ve ilham kaynağı olmuştur. Sağlık sektöründe gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalara tanıklık etmek, üniversitemiz için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu.

Bu vesileyle de etkinliklerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alper Veli Çam ve Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir olmak üzere tüm akademik ve idari personelimizi kutluyorum. Birbirinden değerli tecrübeleriyle öğrencilerimize yol gösterici olan panelistlerimize de aramızda bulunmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm sağlık çalışanlarımızın 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü kutlu olsun."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57