banner333

banner309

12.04.2015, 12:59

Milletvekilliği Aday Adaylığı sürecinin değerlendirilmesi üzerine..

 Milletvekilliği seçimleri ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta önemli bir süreç yaşandı. Aday adaylığı süreci sona erdi, adaylık süreci başladı.

MHP’den Mustafa Canlı’nın aday olması ve ilk sırada yer almasından dolayı Akparti’nin geçtiğimiz seçimlere göre bu seçimlerde çok daha fazla çalışması gerektiği düşüncesi pek çok hemşerimizde hakim. Her ne kadar Akparti’ye oyverenlerin ve aday adayı olanların 2-0 lık beklentileri varsa da seçim sürecinde tam tersi de olabilir. MHP’de Mustafa Canlı’nın aylardır seçimlere çalıştığını söylemekte fayda var.  Geçen seçimlere göre 1-1 olma ihtimali bu seçimlerde daha yüksek.

Diğer taraftan Gümüşhane’de Akparti’den 20’nin üzerinde aday adayı oldu. Bu adaylardan 4-5 tanesinin MHP’nin oylarına etki edecek potansiyeli de vardı. Akparti’nin mevcut vekillerle devam etme stratejisinin bir hesabı da vardır diye düşünüyorum.

İşin özü skoru kestirmek çokta mümkün gözükmüyor.

Basınla iletişime geçemeyen aday halka iletişim kuramaz.

Aday adayları ile ilgili birazda eleştiri yapmak istiyorum; Gümüşhane ve Gümüşhanelilere hitap eden bir basın olduğumuz için öncelikle şunu söylemek istiyorum. Basınla iletişime geçemeyen aday halka iletişim kuramaz. Etiket olsun diye değil gerçek anlamda aday adayı olmayı düşünen hemşerilerimiz Gümüşhane’nin tüm basın organlarına ve bizlere de ulaştı. Diğer adaylardan ne bir alo ne bir mail görmedik. Böyle seçim çalışması mı olur. Zahmet etmeden aday adayı etiketini alanlara hayırlı olsun diyoruz.

Haber 29 Seçim Anketimiz Hakkında

Haber 29 sitesi olarak aday adaylarına ilişkin olarak bir anket yapmıştık. Anketimizde mevcut vekillerin yanısıra adaylığı güçlü muhtemelen adaylara ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Seçim sürecini takip ettiğimiz kadarıyla anketimiz pekte bizi yanıltmadı.

Seçim sürecinde Atilla Yılmaz, Baki Kara, Cihan Pektaş, Erol Tekçe, Hasan Kulaksız, İsmail Akçay, M.Sami Mallı, Sabri Varan ve Yusuf Devran öne çıkan isimler oldu.

Bundan sonra ne olacak?

Tek verebileceğimiz cevap var Hayırlısı olsun…

Yorumlar (4)
polatkan polat 9 yıl önce
Akp 2 milletvekili çıkarabilmesi için Mhp yi ikiye katlaması gerek. Yani % 30 mhp, % 59 akp alsa milletvekili 1- 1 oluyor. Bu seçimde gümüşhane merkez ve bazı ilçelerde mustafa canlının kafa kafaya gitmesi oy oranını 2 ye katlaması çok zor ihtimal
Furkan Akdemir 9 yıl önce
Tek gerçek ŞERİAT !
Bozkurt Mustafa 9 yıl önce
Ne olacağı mi var , AKP Gümüşhane'de 1 den fazla vekil çıkaramaz bu koşullarda
Kenan sag 9 yıl önce
ben bu işe anlam veremiyorum temayülden stk lardan adam birinci cıkıyor vekil olmadıgı halde gümüşhaneye çok sayıda yatırım getiyor ne yazıkkı hizmete devam etmek için vekil gösterilmiyor gümüşhaneden cihan pektaş aday gösterilmeyerek buyuk yanlış yapılmıştır
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37